Γιατί να σπουδάσω «Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής (Πολυμέσα Web Designer-Developer Video Games)»

Γιατί να σπουδάσω «Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής (Πολυμέσα / Web Designer-Developer / Video Games)»;

Πολύ πιθανόν να είστε εξοικειωμένοι με τη νέα τεχνολογία, να γράφετε και να στέλνετε ηλεκτρονικά μηνύματα από τον υπολογιστή και το κινητό σας, να παίζετε online παιχνίδια και να αναζητάτε στο διαδίκτυο υλικό για τα ενδιαφέροντά σας. Περιορίζονται όμως οι δυνατότητες που σας παρέχει η νέα τεχνολογία μόνο στις συγκεκριμένες ενέργειες; Έχετε σκεφτεί ποτέ να δημιουργήσετε τα δικά σας παιχνίδια, τις δικές σας εφαρμογές; Θα θέλατε από παθητικοί χρήστες των νέων τεχνολογιών να μετατραπείτε σε δημιουργοί νέου λογισμικού, παιχνιδιών και παρουσιάσεων; Έχετε αναρωτηθεί αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό και πόσο δύσκολο είναι;

Στις ημέρες μας κυριαρχεί  η άποψη ότι «οι αγράμματοι» του μέλλοντος θα είναι αυτοί που δε γνωρίζουν να χειρίζονται Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές. Αυτό το μέλλον, ήλθε και οι απαιτήσεις της αγοράς το επιβεβαιώνουν με όλους τους τρόπους. Σήμερα, ο προγραμματισμός ηλεκτρονικών υπολογιστών και η δυνατότητα εκμάθησης γλωσσών προγραμματισμού, ή  σε απλά λόγια  η γνώση του να γράφεις κώδικα, αντιμετωπίζεται από τα εκπαιδευτικά συστήματα πολλών χωρών, ως ένα βασικό μάθημα από τις πρώτες τάξεις του σχολείου. Όπως περίπου η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας.

Ποια είναι όμως τα πλεονεκτήματα που έχεις ένας επαγγελματίας προγραμματιστής; Είναι η εμβάθυνση και γνώση του ψηφιακού κόσμου που μας περιβάλλει και καλύπτει ολοένα και περισσότερο τη ζωή μας, η επαρκής προετοιμασία για τις επαγγελματικές απαιτήσεις του μέλλοντος και η βαθύτερη γνώση όλων των σύγχρονων τεχνολογικών εξελίξεων. Ειδικότερα, εάν απασχολείσαι σε κάποιο χώρο που σχετίζεται με το διαδίκτυο και το χώρο της τεχνολογίας, η απόκτηση γνώσεων προγραμματισμού προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, όπως το να δημιουργήσεις εσύ το δικό σου site ή εφαρμογή, γλιτώνοντάς πολύ χρόνο και χρήμα, αλλά και να έχεις τη χαρά της δημιουργίας, φέροντας την ιδέα σου από το χαρτί, στην οθόνη οποιασδήποτε συσκευής. Θα μπορείς να δημιουργήσεις mobile εφαρμογές, Video games και να συμμετέχεις σε οποιαδήποτε προγραμματιστική ομάδα για να συνεισφέρεις σε ένα project.

Εάν πείστηκες από τα παραπάνω δεν μένει παρά να κάνεις το πρώτο βήμα για να γίνεις εσύ ο επόμενος επαγγελματίας προγραμματιστής.

Μάθετε Περισσότερα Για Τη Σχολή Πληροφορικής του ΙΕΚ PRAXIS

Δείτε Τα Επερχόμενα Σεμινάρια Πληροφορικής του ΙΕΚ PRAXIS

Ειδικότητες
image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Περιοχή ενδιαφέροντος
    X
    CONTACT US