Εξάσκηση στις τεχνικές της Action, Street και Fashion Φωτογράφησης

Στη Σχολή Φωτογραφίας PRAXIS, οι σπουδαστές φωτογραφίας έχουν άπειρες δυνατότητες να εξασκηθούν αποτελεσματικά σε προχωρημένες τεχνικές φωτογράφησης:

 • Τα δεκάδες σεμινάρια, εκδηλώσεις και events που διοργανώνουν καθημερινά οι τομείς Μαγειρικής, Ζαχαροπλαστικής, και Ομορφιάς του ΙΕΚ PRAXIS, είναι το καθημερινό ζωντανό «κυνηγετικό πεδίο» των αυριανών καλλιτεχνών της εικόνας.
 • Έτσι έχουμε διαρκώς στην διάθεσή μας photo opportunities για Action και Fashion Φωτογραφίσεις, αλλά και Street Events που αποτυπώνουν κίνηση, ομαδικότητα, blending με το αστικό περιβάλλον κλπ

 

Ως «Φωτογραφική Κάλυψη» εννοούμε οποιαδήποτε περίπτωση κατά την οποία ο φωτογράφος καλείται να απαθανατίσει ένα γεγονός, ενώ αυτό συμβαίνει, χωρίς δηλαδή να έχει δυνατότητες να το «σκηνοθετήσει».

 

Η «Φωτογραφική Κάλυψη» είναι το αντίθετο της «Στημένης Φωτογράφησης», όπου αντίθετα ο φωτογράφος έχει δυνατότητα  σκηνοθεσίας των πλάνων που θα τραβήξει (όπως π.χ. στην  φωτογράφιση μόδας).

 

Η «Φωτογραφική Κάλυψη» είναι ίσως το πιο σημαντικό μέρος της δουλειάς του επαγγελματία φωτογράφου, με την μεγαλύτερη ζήτηση στην φωτογραφική αγορά.

 

Στην «Φωτογραφική Κάλυψη» ο βασικός στόχος του φωτογράφου είναι να καταγράψει όλα τα σημαντικά σημεία του γεγονότος, αλλά και την «ατμόσφαιρα» του event, μέσα από την δική του καλλιτεχνική άποψη και ματιά.

Εξάσκηση στις τεχνικές της Action, Street και Fashion Φωτογράφησης    Εξάσκηση στις τεχνικές της Action, Street και Fashion Φωτογράφησης    Εξάσκηση στις τεχνικές της Action, Street και Fashion Φωτογράφησης

Για τους σπουδαστές της Τέχνης της Φωτογραφίαςτα Σεμινάρια Μαγειρικής, Ζαχαροπλαστικής και Ομορφιάς είναι το ιδανικό πεδίο εξάσκησης στην φωτογραφική κάλυψη, καθώς περιλαμβάνουν:

 

 • Πληθώρα σχημάτων, μεγάλη χρωματική παλέτα και χιλιάδες λεπτομέρειες.
 • Πολλές ταχύτατες ενέργειες τις οποίες προσπαθούμε να παγώσουμε με γρήγορη ταχύτητα κλείστρου (όπως ένα υλικό που ρίχνεται από ψηλά σε ένα πιάτο). Έτσι αποθανατίζουμε την «ένταση».
 • Πολλά κοντινά σφιχτά πλάνα, όπου η λεπτομέρεια είναι το κύριο συστατικό προκειμένου να φανεί η καλλιτεχνική πλευρά κάθε εκπαιδευτή.
 • Εκτεταμένη χρήση ευρυγώνιων φακών για να απαθανατίσουμε την «ατμόσφαιρα» και τις αντιδράσεις των συμμετεχόντων.

 

Όλα τα παραπάνω είναι θέματα και περιστάσεις στις οποίες κάθε φωτογράφος κάλυψης θα ήθελε να μπορεί να εξασκείται καθημερινά.

 

Στην Σχολή Φωτογραφίας PRAXIS, υπάρχει απλόχερα αυτή η δυνατότητα.

Μέσα από ένα ποιοτικό πρόγραμμα σπουδών επιδιώκουμε την καθημερινή εξάσκηση των νέων φωτογράφων, για διαρκή βελτίωση, μέχρι την τελειότητα.

 

Μάθετε Περισσότερα Για Τη Σχολή Τέχνη Φωρογραφίας του ΙΕΚ PRAXIS

Δείτε Τα Επερχόμενα  του ΙΕΚ PRAXIS

Ειδικότητες
image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

  Ενδιαφέρομαι για
  Περιοχή ενδιαφέροντος
  X
  CONTACT US