Επίσκεψη Των Σπουδαστών Σχολής Κοσμήματος Στο Μουσείο Μπενάκη

Η ιστορία του κοσμήματος είναι η ιστορία του πολιτισμού.
Σπουδαστές του τμήματος Χειροποίητου Κοσμήματος επισκέφτηκαν το Μουσείο Μπενάκη με την καθηγήτρια του PRAXIS Σαπφώ Σαμπατακάκη σε ένα ταξίδι στα σχέδια, χρώματα και υλικά των κοσμημάτων της έκθεσης.

 

Η ιστορία του Μουσείου Μπενάκη

Το Μουσείο Μπενάκη ιδρύθηκε το 1930 στην Αθήνα με δωρεά του Αντώνη Μπενάκη προς το Ελληνικό Δημόσιο στη μνήμη του πατέρα του, Εμμανουήλ Μπενάκη, οπότε και στεγάστηκε στη νεοκλασική αρχοντική οικία της οικογένειας Μπενάκη. Θεωρείται ένας από τους κορυφαίους πολιτιστικούς οργανισμούς στην Ελλάδα με πάνω από 100.000 εκθέματα ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού, ενώ από το 2000 οι συλλογές του διαχωρίστηκαν θεματικά με την χρήση περιφερειακών μουσείων. Είναι Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου και θεωρείται το παλαιότερος οργανισμός μουσείων στον ελληνικό χώρο.

Ο Αντώνης Μπενάκης είχε ξεκινήσει να συλλέγει τα μετέπειτα εκθέματα στην Αίγυπτο 30 χρόνια πριν την ίδρυση του Μουσείου. Το 1926 εγκαταστάθηκε οριστικά στην Αθήνα οπότε και αποφάσισε τη δωρεά του Μουσείου Μπενάκη στο ελληνικό κράτος μαζί με το πατρικό του σπίτι, κατόπιν της οποίας τελέστηκαν τα εγκαίνια του Μουσείου στις 22 Απριλίου 1931.

 

Ενδιαφέρεσαι για Σπουδές στο Χειροποίητο Κόσμημα αλλά δεν ξέρεις που να αρχίσεις;  Έλα στο Open Day του Τομέα Υγείας – Παιδαγωγικών και γνώρισε από κοντά τις ειδικότητες, τα εργαστήρια, τους χώρους και τα πρόσωπα του ΙΕΚ PRAXIS. Ενημερώσου από το εξειδικευμένο προσωπικό του PRAXIS για το Επάγγελμα των Ονείρων σου! Το πρώτο σου βήμα σε μια επιτυχημένη καριέρα αρχίζει εδώ!

Ειδικότητες
image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Περιοχή ενδιαφέροντος
    X
    CONTACT US