Εκπαιδευτική Εκδρομή: Γεωργία και Κτηνοτροφία των Κυκλάδων

Τις παραδοσιακές γεωργικές τεχνικές των Κυκλάδων γνώρισαν οι σπουδαστές Αγροτικών Ειδικοτήτων του ΙΕΚ PRAXIS, σε αυτή την ωραία εκδρομή στην όμορφη Τήνο.

Οι παραδοσιακές γεωργικές τεχνικές, δεν είναι απαραίτητα “ξεπερασμένες” τεχνικές. Έχουμε να μάθουμε πολλά από τους γεωργούς των νησιών, τα οποία αν τα συνδιάσουμε με τη σύγχρονη τεχνολογία, μπορούμε να επιτύχουμε μια γεωργία φιλική στο περιβάλλον που θα παράγει προϊόντα ποιότητας.

Γεωργία και Κτηνοτροφία των ΚυκλάδωνΟι σπουδαστές γνώρισαν τις καλλιεργητικές τεχνικές που είναι κατάλληλες για τις ξηροθερμικές και άνυδρες συνθήκες των νησιών. Μελέτησαν τις αναβαθμίδες, μια πανάρχαια τεχνική για την συγκράτηση του παραγωγικού εδάφους. Γνώρισαν τεχνικές εξοικονόμησης νερού, τεχνικές κομποστοποίησης και ανακύκλωσης των φυτικών και ζωϊκών υπολλειμάτων για παροχή οργανικής ουσίας στο έδαφος, την συνύπαρξη γεωργίας και κτηνοτροφίας και καλλιεργητικές τεχνικές που αξιοποιούν ολόκληρο το οικοσύστημα για να επιτύχουν φυτοπροστασία και καταπολέμηση των εχθρών και των ασθενειών των φυτών.

Και βεβαίως, δοκίμασαν στον αγρό τα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα της Τήνου!

Ειδικότητες
image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Περιοχή ενδιαφέροντος
    X
    CONTACT US