Χριστουγεννιάτικα Στολίδια – Σχολή Βρεφονηπιοκομίας

Εσείς Στολίσατε; Κατασκευή Χειροποίητων Χριστουγεννιάτικων Στολιδιών με την καθηγήτρια και εικαστικό Αρμενοπούλου Κατερίνα και τις σπουδάστριες του τμήματος Βρεφονηπιοκομίας Χαλκίδας. Με απλά υλικά, χρησιμοποιώντας πηλό και πλαστελίνη από ζυμάρι, οι σπουδάστριες έφτιαξαν χειροποίητα Χριστουγενιάτικα στολίδια τα οποία στη συνέχεια ζωγράφισαν.

Η χειροτεχνία βοηθάει το παιδί να κατανοήσει καλύτερα την σχέση αιτίας – αποτελέσματος. Καλλιεργείται η πρακτική νοημοσύνη, η ικανότητα δηλαδή του ανθρώπου να εντοπίζει το κατάλληλο εργαλείο και να το χρησιμοποιήσει με τον σωστό τρόπο για να επιλύσει ένα πρόβλημα ή να κατασκευάσει κάτι. Η χειροτεχνία έχει να κάνει με τον πειραματισμό, τις ιδιότητες και τις υφές των υλικών και την τροποποίησή τους. Από το πως μπορούμε να πάρουμε ένα αποτύπωμα ενός αντικειμένου για να φτιάξουμε ένα αντίγραφο με πηλό ή πλαστελίνη μέχρι το πως αλλάζουν τα χρώματα όταν τα συνδιάζουμε.

Χριστουγεννιάτικα Στολίδια    Χριστουγεννιάτικα Στολίδια    Χριστουγεννιάτικα Στολίδια

Η χειροτεχνία βοηθάει και στην ανάπτυξη της Χωροταξικής Νοημοσύνης. Σε αντίθεση με τη ζωγραφική που υπάρχει στις δύο διαστάσεις μιας κόλλας χαρτιού, η χειροτεχνία έχει να κάνει με τρισδιάστατες κατασκευές, με ύψος, βάθος και πλάτος. Έτσι το παιδί κατανοεί τις θέσεις, το μέγεθος και την σχέση μεταξύ αντικείμενου και χώρου. Η χρήση υλικών όπως ο πηλός και η πλαστελίνη καλλιεργούν τη λεπτή κινητικότητα. Έτσι το παιδί μαθαίνει το πώς θα πρέπει να χειρίζεται ένα υλικό, πόση πίεση θα πρέπει να ασκεί για να μην παραμορφώσει το σχήμα του και να το πλάσει έτσι όπως επιθυμεί.

Τόσο η χωροταξική νοημοσύνη όσο η Λεπτή Κινητικότητα θα βοηθήσουν το παιδί σε απλές καθημερινές εργασίες όπως το να δέσει μόνο του τα κορδόνια των παπουτσιών του μέχρι και το πως θα κρατάει το μολύβι όταν αρχίσει να μαθαίνει γραφή. Η γνώση χειροτεχνίας είναι ένα σημαντικό προσόν για οποιονδήποτε θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με το χώρο τόσο της βρεφονηπιοκοπίας όσο και της εργοθεραπείας.

 

Μάθετε Περισσότερα Για Τη  Σχολή Βρεφονηπιοκομίας-Εργοθεραπείας του ΙΕΚ PRAXIS

Δείτε Τα Επερχόμενα Σεμινάρια Βρεφονηπιοκομίας-Εργοθεραπείας του ΙΕΚ PRAXIS

image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Περιοχή ενδιαφέροντος
    X
    CONTACT US