Αποκριάτικο Τσίκνισμα… στο σεμινάριο Slow smoked BBQ με τον σεφ Βασίλη Σπόρο

 

Η κυριαρχία της φωτιάς αποτελεί το πρωταρχικό δέσιμο με την τροφή. Αυτό το αρχέγονο δέσιμο που μας ξεσηκώνει και αγαπάμε τόσο πολύ το μαγείρεμα πάνω από τη φλόγα έζησαν όσοι παρακολούθησαν το σεμινάριο του σεφ και καθηγητή μαγειρικής του ΙΕΚ PRAXIS, Βασίλη Σπόρου.

 σεμινάριο Slow smoked BBQΝωρίς το πρωί της Δευτέρας 17 Φεβρουαρίου 2020, ο σεφ Βασίλης Σπόρος ετοίμαζε τα κάρβουνα που θα έκαιγαν για τις ανάγκες του σεμιναρίου Slow Smoked BBQ. Το monolith Junior της εταιρείας Metropolitan Foods κάπνιζε αδιάκοπα μερικές από τις πιο σπάνιες και ιδιαίτερες κοπές κρεάτων.

Για 5 συνεχόμενες ώρες ο Βασίλης Σπόρος εξήγησε αναλυτικά όλες τις τεχνικές καπνίσματος και ψησίματος καθώς και τις κατάλληλες θερμοκρασίες ανά είδος και κοπή κρέατος.

 

 

Αναλυτικότερα παρουσιάστηκαν:
• Mutabal: Πουρές καπνιστής μελιτζάνας, με σκόρδο, γιαούρτι, βούτυρο από βοδινό μεδούλι, μαϊντανό και κουκουνάρι.
• Σιγοκαπνιστή Γαλοπούλα με γλάσο από μέλι και σόγια
• Smoked Baby Back Ribs με coleslaw από φινόκιο: Σιγοκαπνιστά spare ribs με ξύλο οξιάς και γλάσο από bourbon.
• Ramen Bowl με βοδινή ουρά και μάγουλα σε Dutch Oven
• Texas Style Smoked Brisket με Chipotle BBQ sauce
• ‘Καμμένος’ ανανάς με κρέμα δεντρολίβανου.
• Grilling Steaks/ Delmonico Steak: Tomahawk, Hanger Steak, New York Strip

 

 

Χορηγοί

 

Μάθετε Περισσότερα Για Τη Σχολή Μαγειρικής του ΙΕΚ PRAXIS
Δείτε Τα Επερχόμενα Σεμινάρια Μαγειρικής του ΙΕΚ PRAXIS

image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Περιοχή ενδιαφέροντος
    X
    CONTACT US