Από την σχολή στην καριέρα: η σημασία των σπουδών κομμωτικής

Γιατί να σπουδάσω κομμωτική;

Γιατί να σπουδάσω κομμωτική;Ονειρεύεστε μια επιτυχημένη καριέρα στον χώρο της ομορφιάς; Αναρωτιέστε αν πρέπει να σπουδάσετε την Κομμωτική Τέχνη; Ακολουθούν μερικοί λόγοι για να σκεφτείτε να εγγραφείτε σε ένα πρόγραμμα κομμωτικής:

1. Μια καριέρα στην κομμωτική μπορεί να είναι πολύ ικανοποιητική. Θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε τους πελάτες σας να φαίνονται και κυρίως να αισθάνονται καλύτερα και να οικοδομήσετε μόνιμες και δυνατές σχέσεις μαζί τους.

2. Ο κλάδος της κομμωτικής αλλάζει συνεχώς, επομένως έχει τρομερό ενδιαφέρον να παρακολουθείτε τις τελευταίες τάσεις και τεχνικές εάν θέλετε να είστε επιτυχημένοι. Η μελέτη των τάσεων θα σας δώσει τις δεξιότητες που χρειάζεστε για να παραμείνετε μπροστά από τον ανταγωνισμό.

3. Η κομμωτική όμως είναι και μια πρακτική δουλειά, επομένως είναι σημαντικό να αποκτήσετε κάποια εμπειρία πριν ξεκινήσετε την καριέρα σας.

Η κομμωτική είναι μια πολύπλευρη καριέρα. Μπορείτε να εργαστείτε σε κομμωτήριο, κουρείο, σπα ή ακόμα και να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση. Επίσης είναι ένας δημιουργικός τομέας που σας επιτρέπει να εκφράσετε την καλλιτεχνική σας πλευρά αλλά και να δημιουργήσετε ένα προσωπικό στυλ.

 

Τα οφέλη της κομμωτικής: δημιουργικότητα, κοινωνική αλληλεπίδραση, αυτοέκφραση.

Τα οφέλη της κομμωτικής: δημιουργικότητα, κοινωνική αλληλεπίδραση, αυτοέκφραση.Η κομμωτική δεν είναι μόνο μια δημιουργική διέξοδος, αλλά μπορεί επίσης να είναι ευεργετική για την κοινωνική αλληλεπίδραση και την αυτοέκφραση.

Για πολλούς ανθρώπους, τα μαλλιά είναι ένα σημαντικό μέρος της ταυτότητάς τους. Μπορεί να είναι ένας τρόπος έκφρασης και μπορεί να είναι “πηγή εμπιστοσύνης” στον εαυτό μας. Μια κακή μέρα για τα μαλλιά μπορεί να κάνει κάποιον να αισθάνεται ανήσυχος και πεσμένος, ενώ μια καλή μέρα για τα μαλλιά μπορεί να τον κάνει να αισθάνεται ότι μπορεί να κατακτήσει τον κόσμο.

Η κομμωτική επιτρέπει στους ανθρώπους να εκφραστούν με τρόπους που μπορεί να μην μπορούν να το κάνουν με λόγια. Μπορεί να είναι μια διέξοδος για το άγχος και ένας τρόπος ηρεμίας και χαλάρωσης. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος κοινωνικοποίησης, καθώς δίνει στους ανθρώπους κάτι για να μιλήσουν και να δεθούν. Πόσες φορές δεν αρχίσαμε μια συζήτηση με ένα κοπλιμέντο για μια επιτυχημένη αλλαγή λουκ;

 

Οι δεξιότητες που θα μάθετε: επικοινωνία, ομαδική εργασία, εξυπηρέτηση πελατών

Οι δεξιότητες που θα μάθετε: επικοινωνία, ομαδική εργασία, εξυπηρέτηση πελατώνΣε κάθε δουλειά, η επικοινωνία είναι το κλειδί. Είτε έχετε να κάνετε με συναδέλφους είτε με πελάτες, είναι απαραίτητο να είστε σε θέση να επικοινωνείτε αποτελεσματικά. Το να μάθετε να επικοινωνείτε καλά μπορεί να σας βοηθήσει σε οποιαδήποτε καριέρα.

Η ομαδική εργασία είναι μια άλλη σημαντική δεξιότητα που πρέπει να μάθετε σε οποιαδήποτε δουλειά ώστε να γίνετε ένας επιτυχημένος επαγγελματίας. Το να μπορείς να δουλεύεις καλά με άλλους είναι απαραίτητο στις περισσότερες σταδιοδρομίες. Το να μάθετε να είστε ομαδικός παίκτης μπορεί να σας βοηθήσει στη μελλοντική σας καριέρα.

Οι δεξιότητες εξυπηρέτησης πελατών είναι επίσης σημαντικές. Εάν θέλετε να εργαστείτε στον τομέα της ομορφιάς, πρέπει να είστε σε θέση να αντιμετωπίζετε αποτελεσματικά τους πελάτες. Το να μάθετε πώς να χειρίζεστε όχι μόνο του “εύκολους” αλλά και τυχόν δύσκολους ή δύστροπους πελάτες θα σας βοηθήσει στη μελλοντική σας καριέρα.

 

Οι θεωρητικές γνώσεις που θα αποκτήσετε: ανατομία μαλλιών και τριχωτού της κεφαλής, γνώσεις προϊόντων

Δεν είναι μόνο πρακτική, μερικές από τις θεωρητικές γνώσεις που θα αποκτήσετε θα σας προσφέρουν μια ολοκληρωμένη κατανόηση της δομής και της λειτουργίας των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής. Θα μάθετε επίσης για τους διαφορετικούς τύπους παθήσεων των μαλλιών και πώς να επιλέγετε και να χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα προϊόντα για τη θεραπεία τους. Μέχρι το τέλος των σπουδών σας, θα έχετε μια σταθερή βάση πάνω στην οποία θα χτίσετε τη μελλοντική σας καριέρα στη φροντίδα των μαλλιών.

 

Ο κλάδος στον οποίο θα εισέλθετε: επιλογές σταδιοδρομίας, ικανοποίηση από την εργασία

Ο κλάδος στον οποίο θα εισέλθετε: επιλογές σταδιοδρομίας, ικανοποίηση από την εργασίαΟ κλάδος της κομμωτικής προσφέρει πολλές διαφορετικές επιλογές σταδιοδρομίας που μπορούν να οδηγήσουν σε μια ικανοποιητική δουλειά, τόσο σε οικονομικό όσο και σε προσωπικό επιπεδο. Από την εργασία σε ένα κομμωτήριο ως υπάλληλος μέχρι να γίνεις κομμωτής, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να πετύχεις στον κλάδο.

Εκείνοι που απολαμβάνουν να εργάζονται με τα χέρια τους και να κάνουν τους πελάτες τους να φαίνονται καλύτερα, μπορεί να διαπιστώσουν ότι η δουλειά ως στυλίστας είναι η τέλεια δουλειά για τον χαρακτήρα τους. Όσοι θέλουν να είναι το αφεντικό του εαυτού τους μπορούν να επιλέξουν να ανοίξουν το δικό τους κομμωτήριο. Και όσοι απολαμβάνουν τη διδασκαλία και τη μετάδοση γνώσεων μπορούν να βρουν δουλειά ως εκπαιδευτικοί σε μια σχολή κοσμετολογίας.

 

Ανεξάρτητα από το δρόμο που θα επιλέξετε, ο κλάδος της κομμωτικής προσφέρει πολλές ευκαιρίες για δημιουργικότητα και αυτοέκφρασης. Με τόσες πολλές διαθέσιμες επιλογές, είναι βέβαιο ότι θα ταιριάζει τέλεια σε όλους όσου θέλουν να εκφράσουν την καλλιτεχνική τους πλευρα!

 

Μάθε Περισσότερα Για τη Σχολή Κομμωτικής Και Barber Του ΙΕΚ PRAXIS
Δες Τα Επερχόμενα Σεμινάρια Κομμωτικής Και Barber Του ΙΕΚ PRAXIS

image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Περιοχή ενδιαφέροντος
    X
    CONTACT US