Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Σε Συνεργασία Με Τα Αβγά Βλαχάκη

Στις 6 Απριλίου, στη Χαλκίδα, πραγματοποιήθηκε ένα εξαιρετικά επιτυχημένο εκπαιδευτικό σεμινάριο, το οποίο διοργανώθηκε σε συνεργασία με τα Αβγά Βλαχάκη, με σκοπό την εκπαίδευση των σπουδαστών των ειδικοτήτων Μαγειρικής, Ζαχαροπλαστικής, Τεχνικού Τροφίμων και Διατροφολογίας.

Εισηγητής ήταν ο κ. Πετρόπουλος Πέτρος, Γεωπόνος-Διατροφολόγος M.Sc., ο οποίος με την εμπειρία και τη γνώση του κατάφερε να κερδίσει το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων, προσφέροντάς τους ένα ολοκληρωμένο και κατατοπιστικό σεμινάριο.

Το σεμινάριο κάλυψε μια πληθώρα θεμάτων, σχετικά με την πτηνοτροφία, τη γραμμή παραγωγής αβγού, τη συσκευασία, την υγιεινή, τους παράγοντες κινδύνου και τα συστήματα ποιότητας HACCP, ISO 22000:2018 και IFS. Η διάρκεια του σεμιναρίου ήταν δύο ώρες, κατά τις οποίες ο κ. Πετρόπουλος έδωσε έμφαση στην πρακτική εφαρμογή των θεωρητικών γνώσεων.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τη διαδικασία παραγωγής των αβγών από διάφορες μεθόδους, όπως η κλωβοστοιχία, ο αχυρώνας, οι κότες ελευθέρας βοσκής καθώς και τα βιολογικά αβγά. Επιπλέον, έμαθαν για τις διαφορετικές τεχνικές συσκευασίας και τη σχετική νομοθεσία, καθώς και για τη σημασία της υγιεινής και την αντιμετώπιση των παραγόντων κινδύνου.

Το σεμινάριο εστίασε επίσης στην ανάλυση των συστημάτων HACCP, ISO 22000:2018 και IFS, παρουσιάζοντας τα κύρια χαρακτηριστικά και τις διαδικασίες πιστοποίησης, ώστε οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις για την εφαρμογή τους στην πράξη. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, ο κ. Πετρόπουλος χρησιμοποίησε πρακτικά παραδείγματα και περιπτώσεις μελέτης, για να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν καλύτερα τη θεωρία πίσω από αυτά τα συστήματα και να εξοικειωθούν με τις πρακτικές που απαιτούνται για την επιτυχή εφαρμογή τους.

Στο τέλος του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να κάνουν ερωτήσεις και να συζητήσουν με τον κ. Πετρόπουλο, καθώς και μεταξύ τους, για τα θέματα που αναλύθηκαν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου. Οι ανταλλαγές απόψεων και οι συζητήσεις που προέκυψαν από αυτό το κομμάτι της εκδήλωσης ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητικές, δίνοντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σε αυτόν τον κλάδο.

Ο σκοπός των εκαπιδευτικών σεμιναρίων και των συνεργασιών του PRAXIS είναι η συνεχήσ βελτίωση των επαγγελματιών και των σπουδαστών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο. Σαν εκπαιδευτικός οργανισμός είναι σημαντικό να στηρίζουμε και να προωθούμε τέτοιες πρωτοβουλίες, που συμβάλλουν τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική ανάπτυξη των συμμετεχόντων, αλλά και στη διασφάλιση της ποιότητας και της ασφάλειας των προϊόντων που καταναλώνουμε καθημερινά.

Ειδικότητες
image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Περιοχή ενδιαφέροντος
    X
    CONTACT US