5 Λόγοι Για Να Σπουδάσεις Τεχνικός Αυτοματισμών

Καθώς η τεχνολογία γίνεται όλο και πιο εξελιγμένη, πολλές εργασίες που κάποτε γίνονταν από ανθρώπους, εκτελούνται τώρα από μηχανές και αυτοματοποιημένα συστήματα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στον τομέα της μεταποίησης αλλά και της βιομηχανικής παραγωγής, όπου η αυτοματοποίηση έχει μειώσει σημαντικά την ανάγκη για ανθρώπινη εργασία. Ως αποτέλεσμα, η ζήτηση για καταρτισμένους τεχνικούς αυτοματισμού έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

Εάν ενδιαφέρεστε για μια καριέρα τόσο με προοπτικές εξέλιξης όσο με μεγάλη ζήτηση, τότε οι σπουδές Τεχνικού Αυτοματισμών είναι η σωστή επιλογή για εσάς.

Τι είναι ο Τεχνικός Αυτοματισμών;

Ένας τεχνικός αυτοματισμού είναι επαγγελματίας υπεύθυνος για την εγκατάσταση, τη συντήρηση και την επισκευή αυτοματοποιημένων συστημάτων. Οι τεχνικοί αυτοματισμού χρησιμοποιούν μια ποικιλία εργαλείων και εξοπλισμού για την αντιμετώπιση προβλημάτων και τη διόρθωση προβλημάτων με αυτοματοποιημένα συστήματα. Πρέπει να έχουν ισχυρές δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων και να μπορούν να εργάζονται ανεξάρτητα.

Γιατί να σπουδάσω τεχνικός Αυτοματισμών;

Παρακάτω σας αναλύουμε πέντε βασικούς λόγους που οι σπουδές στον τομέα του αυτοματισμού μπορεί να είναι η σωστή επιλογή για εσάς. Αν σας ενδιαφέρουν κλάδοι όπως η πληροφορική, ο προγραμματισμός, τα ρομποτικά συστήματα και η μηχανολογία, αν έχετε ταλέντο στην ανάλυση και λύση προβλημάτων και θέλετε να εργαστείτε σε έναν τομέα που βρίσκεται στην αιχμή της τεχνολογικής ανάπτυξης, τότε η Σχολή Τεχνικών Αυτοματισμού του PRAXIS θα σας βοηθήσει να γίνετε ένας επιτυχημένος επαγγελματίας και ανελιχθείτε στον κλάδο.

 

 

Πέντε λόγοι για να σπουδάσετε Τεχνικός Αυτοματισμών

 

1. Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τεχνικούς αυτοματισμού στην τρέχουσα αγορά εργασίας.

Η τρέχουσα αγορά εργασίας έχει μεγάλη ζήτηση για τεχνικούς αυτοματισμού. Αυτό οφείλεται στη συνεχώς αυξανόμενη χρήση του αυτοματισμού σε διάφορους κλάδους, συμπεριλαμβανομένης της μεταποίησης, της αυτοκινητοβιομηχανίας, ακόμη και της υγειονομικής περίθαλψης. Καθώς όλο και περισσότερες επιχειρήσεις προσπαθούν να αυτοματοποιήσουν τις δραστηριότητές τους, αυξάνεται η ανάγκη για ειδικευμένους τεχνικούς και όχι ανειδίκευτους εργάτες που να μπορούν να συντηρούν και να επισκευάζουν αυτά τα συστήματα.

Αν και η ζήτηση για τεχνικούς αυτοματισμού είναι υψηλή, η προσφορά ειδικευμένων εργαζομένων είναι σχετικά χαμηλή μιας και πρόκειται για μια νέα και ανερχόμενη ειδικότητα. Αυτό δημιουργεί μια μεγάλη ευκαιρία για όσους σκέφτονται να κάνουν καριέρα σε αυτόν τον τομέα. Με τη σωστή θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση που σας προσφέρουν οι σπουδές στο PRAXIS, μπορείτε να διεκδικήσετε υψηλό μισθό και να δημιουργήσετε ένα ισχυρό πελατολόγιο και δικτύωση στον κλάδο.

 

 

2. Οι τεχνικοί αυτοματισμών είναι καλοπληρωμένοι και έχουν μεγάλες δυνατότητες εξέλιξης.

Ο μέσος μισθός για έναν τεχνικό αυτοματισμού είναι αρκετά υψηλότερος από άλλων τεχνικών επαγγελμάτων. Ο βασικός λόγος είναι οτι η αυτοματοποίηση μπαίνει πλέον δυναμικά στον βιομηχανικό κλάδο και ως νέα ειδικότητα, δεν υπάρχουν εξειδικευμένοι υπάλληλοι. Επιπλέον το ΙΕΚ PRAXIS έχει συνεργασία με τις κορυφαίες επιχειρήσεις στον βιομηχανικό τομέα και προωθεί τους σπουδαστές και απόφοιτούς του με τη βοήθεια του εξειδικευμένουν γραφείου διασύνδεσης. Έτσι ο απόφοιτος της Σχολής Τεχνικών Αυτοματισμών του PRAXIS έχει προβάδισμα σε σχέση με τον ανταγωνισμό και ένα ελκυστικό πτυχίο στα χέρια του για να διεκδικήσει υψηλό μισθό.

Δεν σταματάει όμως εδώ. Καθώς αποκτάτε εμπειρία, μπορείτε να μεταβείτε σε διοικητικούς ή εποπτικούς ρόλους ή να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση παρέχοντας υπηρεσίες αυτοματισμού. Ο κλάδος και η ζήτηση αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς όχι μόνο για τεχνικούς αλλά και για πωλητές συστημάτων αυτοματισμού.

 

3. Οι θέσεις εργασίας τεχνικών αυτοματισμών αναμένεται να αυξηθούν με ρυθμό >9% από το 2021 έως το 2028, πολύ πιο γρήγορα από τον μέσο όρο για όλα τα επαγγέλματα.

Καθώς οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να επενδύουν σε νέες τεχνολογίες και να αντικαθιστούν παλαιωμένα συστήματα, η ζήτηση για εργαζόμενους με αυτές τις δεξιότητες θα αυξάνεται.

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις ιδιαίτερα στον τομέα της βιομηχανίας είναι να συμβαδίζουν με το διαρκώς μεταβαλλόμενο τεχνολογικό και οικονομικό τοπίο. Καθώς οι νέες τεχνολογίες αναπτύσσονται και εφαρμόζονται, οι επιχειρήσεις πρέπει να μπορούν να προσαρμοστούν και να μάθουν πώς να τις χρησιμοποιούν αποτελεσματικά ώστε να διατηρούν πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού και ένα σταθερό ή αυξανόμενο μερίδιο στον κλάδο τους.

Έτσι η συνεχής αναβάθμιση εξοπλισμού και ο αυτοματισμός εργασιών είναι μονόδρομος. Θέση κλειδί σε αυτές τις αλλαγές έχει ο Τεχνικός Αυτοματισμών μιας και μπορεί να οργανώσει, εγκαταστήσει, βελτιώσει και επιβλέψει τα συστήματα αυτοματισμού μιας επιχείρησης.

 

4. Η Σχολή Τεχνικών Αυτοματισμού μπορεί να ολοκληρωθεί σε πέντε εξάμηνα.

Οι Σπουδές Τεχνικών Επαγγελμάτων στο ΙΕΚ PRAXIS, διαρκούν πέντε (5) εξάμηνα (τέσσερα εξάμηνα σπουδών και ένα εξάμηνο υποχρεωτικής αλλά αμοιβόμενης-πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις).

Ο κύριος λόγος για να σπουδάσεις στις Τεχνικές Επαγγελματικές Σπουδές στο ΙΕΚ PRAXIS είναι ότι προσφέρει μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση. Όλες οι απαραίτητες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις καλύπτονται στα τέσσερα εξάμηνα και στο πέμπτο εξάμηνο οι φοιτητές μπορούν να εφαρμόσουν αυτές τις γνώσεις σε ένα πραγματικό εργασιακό περιβάλλον.

Ένας άλλος λόγος σπουδών στο ΙΕΚ PRAXIS είναι η υψηλή ποιότητα διδασκαλίας. Οι εκπαιδευτές είναι όλοι έμπειροι επαγγελματίες που είναι παθιασμένοι με το αντικείμενό τους και δεσμεύονται ότι κάθε μαθητής θα πετύχει.

 

Τα 10 Σημεία Υπεροχής του ΙΕΚ PRAXIS στην ειδικότητα Τεχνικός Αυτοματισμών

1. Δυναμική Ομάδα Εκπαιδευτών με πλούσια διδακτική και επαγγελματική εμπειρία.

2. Νέα “state of the art” υπερσύγχρονα κτήρια με εύκολη πρόσβαση

3. Τμήματα 15 Ατόμων με hands on προσέγγιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

4. Παρέχονται Βιβλία & Σημειώσεις χωρίς extra χρέωση σε έντυπη μορφή για όλα τα μαθήματα και στολή εργασίας.

5. Τμήματα σε όλες τις εκπαιδευτικές βάρδιες (Πρωινά, Μεσημεριανά και Απογευματινά τμήματα) σε Αθήνα και Χαλκίδα.

6. Εκπαιδευτικά προγράμματα πιστοποιημένα από Ευρωπαϊκό Φορέα Πιστοποίησης GC, σε συνεργασία με την NOCN

7. Δυνατότητα συνέχισης των σπουδών στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, σε κορυφαίες συνεργαζόμενες σχολές.

8. Οργανωμένο Γραφείο Σταδιοδρομίας (Σύνταξη Βιογραφικού Σημειώματος, Ημέρες Καριέρας και Ατομικός σύμβουλος σπουδών). Γνωρίστε τον σύμβουλο σας. Ένας σύμβουλος αντιστοιχεί σε 4 τμήματα κτάρτισης για την απόλυτη εξυπηρέτηση του κάθε Σπουδαστή.

9. Φροντιστηριακά μαθήματα για την απόκτηση Κρατικού Διπλώματος επιπέδου 5 αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας, το ΑΣΕΠ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

10. Οι Δεσμεύσεις μας σε όλα τα παραπάνω δίνονται γραπτώς και υπογεγραμμένα στους υποψήφιους σπουδαστές, ενώ η αίτηση εγγραφής δεν περιλαμβάνει εκπλήξεις και “ψιλά γράμματα”

 

 

5. Ως Τεχνικός Αυτοματισμού, θα έχετε την ευκαιρία να εργαστείτε με τεχνολογία αιχμής.

Ποιός δεν ονειρεύτηκε μικρός να εργαστεί με ρομπότ;

Ως Τεχνικός Αυτοματισμού θα μπορείτε να εργαστείτε σε μια ποικιλία μηχανημάτων και εξοπλισμού που χρησιμοποιούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας αυτοματισμού. Θα είστε επίσης υπεύθυνοι για τη συντήρηση και την επισκευή αυτού του εξοπλισμού. Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή καριέρας για όσους ενδιαφέρονται για την τεχνολογία και θέλουν να παραμένουν ενημερωμένοι με τις τελευταίες εξελίξεις.

Συγκεκριμένα θα είστε υπεύθυνοι για την εγκατάσταση, τη συντήρηση και την επισκευή αυτοματοποιημένων συστημάτων. Αυτή είναι μια θέση υψηλής εξειδίκευσης που απαιτεί γνώση ηλεκτρικών, ηλεκτρονικών, υδραυλικών και πνευματικών συστημάτων. Μπορεί επίσης να είστε υπεύθυνοι για τον προγραμματισμό και την αντιμετώπιση προβλημάτων αυτοματοποιημένων συστημάτων.

Συμπερασματικά, εδώ είναι 5 λόγοι για τους οποίους πρέπει να σπουδάσετε για να γίνετε Τεχνικός Αυτοματισμού:

1. Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τεχνικούς αυτοματισμού στην τρέχουσα αγορά εργασίας.

2. Οι τεχνικοί αυτοματισμών είναι καλοπληρωμένοι και έχουν μεγάλες δυνατότητες εξέλιξης.

3. Οι θέσεις εργασίας τεχνικών αυτοματισμών αναμένεται να αυξηθούν με ρυθμό >9% από το 2021 έως το 2028, πολύ πιο γρήγορα από τον μέσο όρο για όλα τα επαγγέλματα.

4. Η Σχολή Τεχνικών Αυτοματισμού μπορεί να ολοκληρωθεί σε πέντε εξάμηνα.

5. Ως Τεχνικός Αυτοματισμού, θα έχετε την ευκαιρία να εργαστείτε με τεχνολογία αιχμής.

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για τις Σπουδές Αυτοματισμού στο PRAXIS, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Ο εξειδικευμένος σύμβουλος εκπαίδευσης θα είναι δίπλα σας για να σας λύσει κάθε απορία σχετικά με τις σπουδές και τις προοπτικές του επαγγέλματος.

Ειδικότητες
image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Περιοχή ενδιαφέροντος
    X
    CONTACT US