3 Συμβουλές για να πετύχεις στον κλάδο του Μακιγιάζ

Make up και Body Painting

Με τη διαρκώς αυξανόμενη δημοτικότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η βιομηχανία του μακιγιάζ έχει γίνει πιο ανταγωνιστική από ποτέ. Εάν σκέφτεστε να ακολουθήσετε μια καριέρα στο μακιγιάζ, εδώ είναι μερικές συμβουλές για το πώς να πετύχετε.

Υπάρχουν πλέον αμέτρητες μάρκες μακιγιάζ και bloggers που ανταγωνίζονται για την προσοχή σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το Instagram και το YouTube. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να είναι δύσκολο για τους νέους επαγγελματίες, μάρκες και bloggers να ξεχωρίσουν από το πλήθος.

Ένας τρόπος για να πετύχετε στον ανταγωνιστικό κόσμο του μακιγιάζ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι να εστιάσετε στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα. Αντί να παράγετε περιεχόμενο χαμηλής ποιότητας, αφιερώστε χρόνο για να δημιουργήσετε βίντεο και φωτογραφίες υψηλής ποιότητας που θα τραβήξουν την προσοχή του κοινού σας.

Μάθετε Περισσότερα Για Τη Σχολή Αισθητικής του ΙΕΚ PRAXIS
Δείτε Τα Επερχόμενα Σεμινάρια Αισθητικής του ΙΕΚ PRAXIS

 

Make up και Body Painting

Τι είναι η βιομηχανία του μακιγιάζ, τι χρειάζεται για να πετύχεις.

Η βιομηχανία μακιγιάζ είναι μια βιομηχανία πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ που συνεχώς αυξάνεται. Με νέα προϊόντα και τάσεις που κυκλοφορούν συνεχώς, μπορεί να είναι δύσκολο να συμβαδίσετε με τις τελευταίες τάσεις. Εάν ενδιαφέρεστε να εργαστείτε στη βιομηχανία μακιγιάζ, είναι σημαντικό να είστε παθιασμένοι με τον κλάδο και να έχετε καλή κατανόηση των διαφορετικών προϊόντων και τεχνικών. Είναι επίσης χρήσιμο να έχετε ισχυρή εργασιακή ηθική και να είστε σε θέση να εργάζεστε καλά υπό πίεση.

 

Δεν υπάρχει μία μαγική απάντηση για την επιτυχία στη βιομηχανία του μακιγιάζ. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βάλετε τον εαυτό σας σε καλύτερη θέση για επιτυχία. Πρώτα, αποκτήστε κάποια εμπειρία. Μπορείτε να το κάνετε αυτό μέσα από τις σπουδές αισθητικής στο ΙΕΚ PRAXIS και την πρακτική που σας εξασφαλίζουν.

Δεύτερον, δημιουργήστε το χαρτοφυλάκιό σας. Αυτό θα σας δώσει κάτι για να δείξετε σε πιθανούς πελάτες ή εργοδότες και θα σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό. Καλύπτουμε τις δημιουργίες σας μέσα στην τάξη με επαγγελματίες φωτογράφους έτσι ώστε στο τέλος των σπουδών σας να έχετε ένα έτοιμο portfolio.

Τρίτον, η δικτύωση είναι το κλειδί. Γνωρίστε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα στον κλάδο και παρακολουθήστε εκδηλώσεις όπου μπορείτε να γνωρίσετε ακόμα περισσότερα άτομα. Σαν PRAXIS εξασφαλίζουμε συμμετοχή σε μια σειρά από εκδηλώσεις, events και δράσεις που θα σας βοηθήσουν στην δικτύωση από το πρώτο κιόλας εξάμηνο σπουδών.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, θα είστε σε καλό δρόμο για μια επιτυχημένη καριέρα στον κλάδο του μακιγιάζ!

Σχολή Αισθητικής

Η σημασία της δικτύωσης

Σε κάθε κλάδο, η δικτύωση είναι το κλειδί για την επιτυχία. Η βιομηχανία του μακιγιάζ δεν είναι διαφορετική. Γνωρίζοντας άλλους επαγγελματίες και κάνοντας επαφές, μπορείτε να ανοίξετε τον εαυτό σας σε νέες ευκαιρίες. Η δικτύωση μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε δουλειά, να μπείτε στην πόρτα μιας εταιρείας ή ακόμα και να γνωρίσετε νέους πελάτες.

Αλλά πώς δικτυώνεστε; Δεν είναι τόσο απλό όσο απλά πηγαίνετε σε εκδηλώσεις του κλάδου και μοιράζετε την επαγγελματική σας κάρτα. Πρέπει να είστε στρατηγικοί για το ποιους συναντάτε και πώς συνδέεστε μαζί τους. Παρακολουθήστε εκδηλώσεις του κλάδου που σχετίζονται με τους στόχους σας και παρουσιάστε τον εαυτό σας σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Συνεχίστε με τα άτομα που συναντάτε και διατηρήστε επαφή ακόμα κι αν δεν υπάρχει άμεση ευκαιρία.

Και όπως αναφέραμε παραπάνω, εκμεταλλευτείτε τις δράσεις του IEK PRAXIS ώστε να επεκτείνετε τον κύκλο γνωριμιών σας. Οι επόμενοι πελάτες σας μπορεί να βρίσκονται εκεί.

Το πιο σημαντικό πράγμα βέβαια είναι να είστε γνήσιοι και αυθεντικοί στις αλληλεπιδράσεις σας. Αυτό σημαίνει να είσαι ο εαυτός σου και να μην προσποιείσαι ότι είσαι κάποιος που δεν είσαι. Είναι επίσης σημαντικό να είστε σίγουροι για τις γνώσεις και τις δεξιότητές σας και θετικοί, καθώς αυτό θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ισχυρές σχέσεις τόσο με πελάτες όσο και με συναδέλφους. Τέλος, να είστε πάντα επαγγελματίες και ευγενικοί, καθώς αυτό θα σας κάνει να ξεχωρίζετε από το πλήθος.

Σχολή Αισθητικής

Η δύναμη των social media

Ως make-up artist, είναι σημαντικό να έχετε ισχυρή παρουσία στα social media. Πλατφόρμες όπως το Instagram και το YouTube παρέχουν έναν εξαιρετικό τρόπο για να συνδεθείτε με πιθανούς πελάτες και να αναδείξετε τη δουλειά και το στυλ σας.

Οι make up artists που είναι επιτυχημένοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν συνήθως δημιουργήσει μεγάλους ακόλουθους δημοσιεύοντας συνεπές, υψηλής ποιότητας περιεχόμενο. Επίσης, αλληλεπιδρούν τακτικά με τους ακόλουθούς τους, κάτι που βοηθά στη δημιουργία μιας αίσθησης κοινότητας γύρω από την επωνυμία τους.

Τέλος, οι επιτυχημένοι καλλιτέχνες μακιγιάζ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξέρουν πώς να χρησιμοποιούν hashtags και άλλες στρατηγικές μάρκετινγκ για να δουν τη δουλειά τους σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Χρησιμοποιώντας τη δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μπορείτε να προσεγγίσετε ένα ευρύ κοινό και να δημιουργήσετε μια επιτυχημένη επιχείρηση μακιγιάζ.

 

Δημιουργία ισχυρού χαρτοφυλακίου

Εάν θέλετε να είστε επιτυχημένος καλλιτέχνης μακιγιάζ, πρέπει να έχετε ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο. Αυτό θα δείξει στους πιθανούς πελάτες το φάσμα και τις ικανότητές σας ως καλλιτέχνη. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για τη δημιουργία ενός ισχυρού χαρτοφυλακίου:

1. Ξεκινήστε συγκεντρώνοντας όλα τα makeup looks που έχετε δημιουργήσει, είτε πρόκειται για φωτογραφίες από φωτογραφήσεις είτε για selfies. Φροντίστε να συμπεριλάβετε μια ποικιλία εμφανίσεων, από φυσικές έως glam.

2. Οργανώστε τις φωτογραφίες σας σε κατηγορίες, ώστε οι πιθανοί πελάτες να μπορούν εύκολα να δουν τους τύπους εμφάνισης που μπορείτε να δημιουργήσετε. Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε κατηγορίες για μακιγιάζ γάμου, μακιγιάζ ειδικής περίστασης και καθημερινό μακιγιάζ.

3. Γράψτε σύντομες περιγραφές για κάθε φωτογραφία, εξηγώντας ποια εμφάνιση θα θέλατε και ποια προϊόντα χρησιμοποιήσατε. Αυτό θα δώσει στους πελάτες μια ιδέα για τη διαδικασία σας και τι μπορούν να περιμένουν όταν σας κάνουν κράτηση για τη δική τους εκδήλωση.

Τελικές συμβουλές

Υπάρχουν μερικά τελευταία πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου εάν θέλετε να είστε επιτυχημένοι στη βιομηχανία του μακιγιάζ.

Πρώτον, να είστε πάντα επαγγελματίες. Αυτό σημαίνει να είσαι στην ώρα σου στα ραντεβού, να είσαι περιποιημένος και συνενωμένος και να έχεις θετική στάση.

Δεύτερον, να είστε πάντα προετοιμασμένοι. Αυτό σημαίνει να έχετε το κιτ σας εφοδιασμένο με όλα τα προϊόντα και τα εργαλεία που χρειάζεστε, καθώς και να γνωρίζετε πώς να κάνετε μια ποικιλία διαφορετικών εμφανίσεων σχετικές με τον πελάτη ή το event που θα πρέπει να καλύψετε.

Τέλος, να είστε πάντα πρόθυμοι να μάθετε. Η βιομηχανία του μακιγιάζ αλλάζει συνεχώς, επομένως είναι σημαντικό να παρακολουθείτε τις τελευταίες τάσεις και τεχνικές.

Εάν μπορείτε να κάνετε αυτά τα πράγματα, θα είστε σε καλό δρόμο για την επιτυχία στη βιομηχανία του μακιγιάζ!

 

Μάθετε Περισσότερα Για Τη Σχολή Αισθητικής του ΙΕΚ PRAXIS
Δείτε Τα Επερχόμενα Σεμινάρια Αισθητικής του ΙΕΚ PRAXIS

Ειδικότητες
image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Περιοχή ενδιαφέροντος
    X
    CONTACT US