20 χρόνια PRAXIS: The sky is the limit!

 • Τον Νοέμβριο του 2000, μια ομάδα επιστημόνων (που εκείνη την εποχή είχαν ήδη πέντε χρόνια εμπειρίας ως στελέχη εκπαιδευτικών οργανισμών) αποφάσισαν να φτιάξουν έναν νέο, καινοτόμο και πρωτοποριακό Εκπαιδευτικό Οργανισμό.
 • Η δουλειά τους στην επαγγελματική εκπαίδευση τα προηγούμενα χρόνια τους είχε διδάξει πως η γνώση κατακτιέται μέσα από την πρακτική εφαρμογή της και μέσα από την ενότητα θεωρίας και πράξης.

 

Έτσι, το όνομα του νέου Εκπαιδευτικού Οργανισμού ήρθε αυθόρμητα και εκ βαθέων: PRAXIS!

 • Είχαν μάθει επίσης ότι η εκπαίδευση έχει ως κεντρικούς πρωταγωνιστές τους ίδιους τους ανθρώπους: τους σπουδαστές, τους εκπαιδευτές και το διοικητικό προσωπικό.
 • Η αναγνώριση της σημασίας του να βρίσκονται στο κέντρο της εκπαιδευτικής διαδικασίας οι σπουδαστές, οι εκπαιδευτές και τα στελέχη  καθόρισε τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα του PRAXIS.
 • Αλλά οι άνθρωποι στην εκπαίδευση – για να δημιουργήσουν και να αποδώσουν – χρειάζονται εκπαιδευτικό περιβάλλον και υποδομές ανώτερης ποιότητας, χρειάζονται και συμμετοχικές εκπαιδευτικές μεθόδους που παρακινούν και ενεργοποιούν τους σπουδαστές.

 

Αυτό το τρίπτυχο: ανθρωποκεντρική προσέγγιση, κορυφαίες υποδομές και συμμετοχικές μέθοδοι εκπαίδευσης αποτέλεσε και αποτελεί τον πυρήνα της εκπαιδευτικής προσπάθειας του Εκπαιδευτικού Οργανισμού PRAXIS.

 • 20 χρόνια μετά, ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός PRAXIS συνεχίζει να αναπτύσσεται με την ίδια φιλοσοφία, αλλά και με ακόμη μεγαλύτερη αναζήτηση για το άνοιγμα νέων οριζόντων.
 • 20 χρόνια μετά, με χιλιάδες απόφοιτους που είναι πλέον καταξιωμένοι επαγγελματίες, με εκατοντάδες εκπαιδευτικούς συνεργάτες και δεκάδες στελέχη, νοιώθουμε ακόμη την ίδια συγκίνηση και το πάθος, όπως τότε που ξεκινούσαμε.

 

Αλλά, πλέον, το μικρό εκείνο εκπαιδευτήριο του 2000 έχει γίνει ένας από τους σημαντικότερους και ποιοτικότερους Οργανισμούς στον χώρο της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

 • Με χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα εκπαιδευτικών χώρων, με νέα κτίρια στην Αθήνα και στην Χαλκίδα, με αναβαθμισμένα εργαστήρια και εξοπλισμό, με διαρκή αξιολόγηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, συνεχίζουμε!
 • Οι σπουδαστές, οι απόφοιτοι, τα στελέχη και οι εκπαιδευτές μας, είναι οι κινητήριοι μοχλοί αυτής της προσπάθειας.

 

Χρόνια πολλά λοιπόν στο PRAXIS, χρόνια πολλά σε όλους τους σπουδαστές, τους εργαζόμενους και τους εκπαιδευτές αυτού του καινοτόμου και καταξιωμένου πλέον Εκπαιδευτικού Οργανισμού.

Ειδικότητες
image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

  Ενδιαφέρομαι για
  Περιοχή ενδιαφέροντος
  X
  CONTACT US