Είστε εδώ

σεμινάρια-barista-σεμινάρια-τουρισμού-ιεκ-praxis

Ενδιαφέρομαι για Σεμινάριο

Σεμινάρια Barista

Έναρξη

Αθήνα: 17/12 & 21/01 Χαλκίδα: 22/01

Διάρκεια

1 εβδομάδα

Ωράριο

17:00 - 21:30

Συχνότητα

καθημερινά

Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο

Το Σεμινάριο Barista, περιλαμβάνει όλα τα αντικείμενα που πρέπει να γνωρίζει ο επαγγελματίας barista:

  • Ιστορία του καφέ
  • Εξέλιξη των café
  • Λειτουργία της καφετέριας
  • Μηχανές- Εργαλεία- Σκεύη
  • Το καφεόδεντρο (γενικά)
  • Ανατομία του καρπού
  • Ποικιλίες καφέ
  • Τρόποι επεξεργασίας του καφέ
  • Μέθοδοι καβουρντίσματος
  • Άλεσμα και μύλοι αλέσεως
  • Η μηχανή του Espresso
  • Ελληνικός
  • Φίλτρου
  • Στιγμιαίος/ Frappe
  • Espresso/ Cappuccino
  • Εξυπηρέτηση Πελατών
  • Το τσάι- Ιστορία
  • Το χαμομήλι, Το τίλιο
  • Κατηγορίες και διακρίσεις του τσάι
  • Τρόποι επεξεργασίας του τσάι
  • Κατανάλωση και σέρβις του τσάι
  • Σοκολάτα- Κακάο
  • Το κακαόδεντρο
  • Ιστορία του κακάο
  • Τρόποι επεξεργασίας του καρπού του κακαόδεντρου
  • Συνταγές ροφημάτων με σοκολάτα
  • Συνταγές ροφημάτων με αλκοόλ
  • Η σαντιγί
  • Εισαγωγή στο Latte art και Etching
  • Υλικά και Εργαλεία του Latte art και Etching

 

Πρακτικές ασκήσεις παρασκευής ροφημάτων από τους καταρτιζόμενους:

  • Ελληνικός στο υγραέριο
  • French press
  • Ρυθμίσεις μύλου άλεσης espresso
  • Παρασκευή espresso (ristretto, espresso, lungo)
  • Cappuccino, latte
  • Σοκολάτα ζεστή και κρύα
  • Ζεστά τσάγια
  • Καθαριότητα χώρου και μηχανών

Σε ποιους απευθύνεται

  • Το Σεμινάριο Barista απευθύνεται κυρίως σε νεοεισερχόμενους στον χώρο του καφέ – μπάρ και της καφετέριας, αλλά και σε σπουδαστές και αποφοίτους τουριστικών σχολών που θέλουν να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν νέες δεξιότητες προκειμένου να μπορέσουν να εργαστούν αποτελεσματικά στον χώρο αυτό.

Εκπαιδευτικοί Στόχοι

Το Σεμινάριο Barista έχει ως στόχο να δημιουργήσει άριστα εκπαιδευμένους επαγγελματίες BARISTAS, δίνοντάς τους όλες τις τεχνικές γνώσεις και δεξιότητες για να ανταποκριθούν με επιτυχία, συνέπεια και συνέχεια στον χώρο του cafe-bar, καθώς είναι διαπιστωμένο ότι:

  • Η ζήτηση για εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους BARISTAS είναι ιδιαίτερα υψηλή και αναμένεται να αυξηθεί ακόμη, καθώς ο αυξανόμενος ανταγωνισμός, αλλά και η πτώση της κατανάλωσης, οδηγούν τις καφετέριες που θέλουν να παραμείνουν ανταγωνιστικές, να προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε καλές τιμές.
  • Για τον λόγο αυτό, άνθρωποι που χαρακτηρίζονται «αλεξιπτωτιστές» στον χώρο ή που δεν έχουν καμία απολύτως εκπαίδευση, θα παραγκωνίζονται από όποιους έχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα εκπαίδευσης και πιστοποίησης.

Πιστοποίηση

Πιστοποιητικό Παρακολούθησης από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΚΕΔΙΒΙΜ 2) PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 1110 1832)

Διεύθυνση

Αθήνα: Σαριπόλου 5 (δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο), Χαλκίδα: Λεωφ. Χαϊνά 95 (δίπλα στην Περιφέρεια)

Παροχές

Δωρεάν όλα τα υλικά του εργαστηρίου. ΔΩΡΕΑΝ ποδιά barista PRAXIS.

Καλωσόρισμα

Καλωσήρθατε στο ΙΕΚ PRAXIS, το πιο Ποιοτικό Εκπαιδευτήριο. Το ΙΕΚ PRAXIS διαθέτει Υπερσύγχρονες Εγκαταστάσεις, την πιο Δυνατή Ομάδα Εκπαιδευτών και σημαντικές Εταιρικές Συνεργασίες για την εξασφάλιση της πρακτικής άσκησης και την αποτελεσματική επαγγελματική προώθηση των αποφοίτων του.

Διαβάστε την γνώμη των επιτυχημένων Αποφοίτων μας, αποφασίστε με την βοήθεια των εξειδικευμένων Συμβούλων μας για το πρόγραμμα που σας ταιριάζει, επιλέξτε μία από τις 50 Δυναμικές Ειδικότητες του ΙΕΚ PRAXIS ή κάποιο από τα δεκάδες Εξειδικευμένα μας Σεμινάρια και κάντε ΣΗΜΕΡΑ την Πρώτη Πράξη της Επαγγελματικής σας Επιτυχίας!

Επικοινωνία