Σεμινάριο Εστιατορικής Τέχνης (Service Specialist)
#ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

#Σεμινάριο Εστιατορικής Τέχνης (Service Specialist)


  • ΠαρακολούθησηΜε φυσική παρουσία
  • Έναρξη03/11/2021
  • Διάρκεια36 ώρες
  • Λήξη-
  • ΠόληΑθήνα
  • Ωράριο17:00-22:00
  • ΣυχνότηταΈξι (6) ώρες εκπαιδευτικές συναντήσεις - Κάθε Τετάρτη
  • Τιμή450.00€

1η Eνότητα: Προετοιμασία Τραπεζιών και Mise en place στο Εστιατόριο (6 ώρες)

  • Εξοπλισμός Εστιατορίου
  • Ιματισμός – Σκεύη – Διάκοσμος ανάλογα με την κατηγορία και το ύφος του εστιατορίου
  • Καθαρισμός και έλεγχος καθαριότητας σκευών, τραπεζοκαθισμάτων και χώρων εστιατορίου
  • Προετοιμασία τραπεζαρίας ανάλογα με το γεύμα
  • Γεύματα: κατηγορίες γευμάτων και ώρες παραθέσεώς τους
  • Mise en place: Στρώσιμο τραπεζίων ανάλογα με τους τρόπους σερβιρίσματος
  • Μελέτες περιπτώσεων και παίξιμο ρόλων (προσομοίωση περιστάσεων σέρβις)

 

2η Eνότητα: Υποδοχή και Ποιοτική Εξυπηρέτηση Πελατών στο Εστιατόριο (6 ώρες)

  • Το Εστιατόριο
  • Προσωπικό Εστιατορίου
  • Αρχές Καθαριότητας και οργάνωσης εξοπλισμού εστιατορίου
  • Υποδοχή και καλωσόρισμα των πελατών
  • Κρατήσεις τραπεζιών και μοίρασμα πελατών στα τραπέζια
  • Αρχές Ποιοτικής εξυπηρέτησης πελατών στο εστιατόριο.
  • Αναγνώριση και κατάταξη πελατών κατά τύπους (Τυπολογία πελατών)
  • Διάγνωση των Αναγκών του πελάτη
  • Η Γλώσσα του Σώματος πελάτη και σερβιτόρου
  • Κώδικες ντυσίματος και ατομικής περιποίησης του σερβιτόρου
  • Τεχνικές Πωλήσεων και προώθησης πιάτων / ποτών στον πελάτη
  • Μελέτες περιπτώσεων και παίξιμο ρόλων (προσομοίωση περιστάσεων σέρβις)

3η Eνότητα: Παραγγελιοληψία στο Εστιατόριο (6 ώρες)

  • Αρχές και κανόνες λήψης της παραγγελίας
  • Σωστή Διαδικασία Παραγγελιοληψίας: πώς υποστηρίζει την Ορθολογική οργάνωση του εστιατορίου
  • Ανάλυση της «αλυσίδας» της παραγγελίας: από τον πελάτη, στην κουζίνα, στο σέρβις
  • Κώδικες συμπεριφοράς απέναντι στους πελάτες κατά την λήψη παραγγελίας
  • Τύποι εστιατορίων και κανόνες συμπεριφοράς
  • Ενεργητική Ενημέρωση πελατών για τον κατάλογο
  • Τεχνικές πωλήσεων φαγητών και κρασιών
  • Υποστήριξη πιάτων ημέρας ή special menus απέναντι στον πελάτη
  • Μεταβίβαση παραγγελίας στην κουζίνα
  • Σύγχρονα τεχνικά μέσα παραγγελιοληψίας
  • Μελέτες περιπτώσεων και παίξιμο ρόλων (προσομοίωση περιστάσεων σέρβις)

 

4η Eνότητα: Επαγγελματικό Σέρβις Φαγητού στο Εστιατόριο (6 ώρες)

  • Γενικοί κανόνες συμπεριφοράς του προσωπικού του εστιατορίου στο Σερβίρισμα
  • Μέθοδοι επαγγελματικού σερβιρίσματος
  • Βιενέζικος Τρόπος Σερβιρίσματος
  • Αγγλικός Τρόπος Σερβιρίσματος
  • Γαλλικός Τρόπος Σερβιρίσματος
  • Τρόποι μεταφοράς πιάτων
  • Κατηγορίες Φαγητών, Τρόπος παραθέσεως και απαιτούμενα σκεύη
  • Προετοιμασία παραθέσεως φαγητών και ποτών
  • Προϋποθέσεις παράθεσης φαγητών και ποτών
  • Τρόποι Παραθέσεως φαγητών και ποτών
  • Παρασκευή και παράθεση αφεψημάτων
  • Μελέτες περιπτώσεων και παίξιμο ρόλων (προσομοίωση περιστάσεων σέρβις)

 

5η Eνότητα: Decoupage (άνοιγμα / καθάρισμα) Ψαριού στο εστιατόριο (6 ώρες)

  • Είδη και κατηγορίες ψαριών
  • Χαρακτηριστικά γνωρίσματα των ψαριών ανάλογα με την κατηγορία και τους τρόπους μαγειρέματος
  • Τοποθέτηση ψαριών στην πιατέλα
  • Εργαλεία και τρόπος χειρισμού τους (μαχαίρι, πηρούνι, σπάτουλα, λαβίδα κλπ), ανάλογα με το ψάρι
  • Άνοιγμα και αδρό καθάρισμα ψαριών
  • Λεπτό καθάρισμα ψαριών
  • Μέθοδοι Σερβιρίσματος του καθαρισμένου ψαριού στα πιάτα των πελατών
  • Συνοδευτικά και dressings του ψαριού
  • Μελέτες περιπτώσεων και παίξιμο ρόλων (προσομοίωση περιστάσεων σέρβις)

 

6η Eνότητα: Επαγγελματικό Σέρβις Κρασιού στο εστιατόριο (6 ώρες)

  • Βασικές αρχές οινογνωσίας: κυριότερες ποικιλίες λευκών και ερυθρών οίνων
  • Εργαλεία του κρασιού: ανοιχτήρι, καράφα, ποτήρια, πετσέτες, σαμπανιέρες, πιατάκια κλπ
  • Παραγγελιοληψία του κρασιού
  • Επίδειξη του κρασιού στον πελάτη
  • Άνοιγμα και έλεγχος φελλού
  • Τοποθέτηση φελλού σε πιατάκι
  • Αερισμός κρασιού
  • Μετάγγιση κρασιού σε καράφα (Decantage)
  • Σερβίρισμα κρασιού στον πελάτη για δοκιμή
  • Σερβίρισμα στο τραπέζι
  • Παρακολούθηση και ξαναγέμισμα ποτηριών: ρυθμός οινοποσίας του πελάτη
  • Μελέτες περιπτώσεων και παίξιμο ρόλων (προσομοίωση περιστάσεων σέρβις)

 

Παροχές
Παρέχεται τεύχος σημειώσεων

Τα σεμινάρια Εστιατορικής Τέχνης απευθύνονται:

  • Σε ήδη εργαζόμενους στον χώρο της εστίασης που θέλουν να αναβαθμίσουν και να ολοκληρώσουν τις γνώσεις τους στην εστιατορική τέχνη
  • Σε επαγγελματίες / ιδιοκτήτες χώρων εστίασης, που θέλουν να μάθουν τις ορθές πρακτικές εστιατορικής τέχνης, προκειμένου να καθοδηγήσουν και να οργανώσουν το προσωπικό τους
  • Σε σπουδαστές και αποφοίτους ξενοδοχειακών σχολών ή και σε ερασιτέχνες που θέλουν να γνωρίσουν τις διάφορες τεχνικές της εστιατορικής τέχνης, όπως το Decoupage, του Mise en place, των τρόπων σερβιρίσματος κλπ

 

Τιμολογιακή Πολιτική:

  • Κρατήσεις θέσεων με κατάθεση προκαταβολής 150€
  • Το κόστος του προγράμματος είναι:450€
  • Για εγγραφές έως 31/7 Early Bird:360€
  • Κόστος για Φοιτητές & Σπουδαστές:360€
  • Για τραπεζική κατάθεση του ποσού του σεμιναρίου, χρησιμοποιήστε τους παρακάτω λογαριασμούς αναγράφοντας πάντα το όνομά σας

 

Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ
 IBAN GR 35 0172 1540 0051 5403 8738 483 
Τράπεζα ΕΘΝΙΚΗ
 IBAN GR 76 0110 8620 0000 8624 8000 282
Δικαιούχος ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΚΕΚ PRAXIS Ε.Ε.

Σκοπός των Σεμιναρίων Εστιατορικής Τέχνης είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων σερβιρίσματος σε χώρους εστίασης, σε επαγγελματικό επίπεδο

  • Με το τέλος του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα μπορούν με αυτοπεποίθηση να εργαστούν σε επαγγελματικούς χώρους εστίασης, με αναβαθμισμένες γνώσεις και δεξιότητες.

 

Οφέλη από το σεμινάριο

  • Το αποτελεσματικό service και η άρτια συμπεριφορά του προσωπικού αποτελούν το συγκριτικό πλεονέκτημα κάθε επισιτιστικής επιχείρησης, ιδιαίτερα σε πολύ ανταγωνιστικές περιόδους όπως η σημερινή.
  • Γι αυτό η αναβάθμιση των δεξιοτήτων του προσωπικού που ασχολείται με το service των πελατών αποτελεί μια σημαντική επένδυση με πολύ γρήγορη απόσβεση.

 

Εκπαιδευτικές Μέθοδοι:

Τα Σεμινάρια Εστιατορικής Τέχνης περιλαμβάνουν:

  • Θεωρία της εστιατορικής πρακτικής, αλλά κυρίως
  • Πρακτική Εφαρμογή με την μέθοδο της προσομοίωσης σε μελέτες περίπτωσης από την εστιατορική πρακτική: Οι συμμετέχοντες θα παίξουν εναλλάξ ρόλους πελάτη – σερβιτόρου και θα προσομοιώσουν πραγματικές περιπτώσεις

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η διάρκεια της κάθε εκπαιδευτικής ώρας είναι 45′

Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΚΕΔΙΒΙΜ 2) PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 1110 1832)

Gallery Σεμιναρίου

praxis logo

Παρακολουθήστε το video του Σεμιναρίου

praxis logo

Το εργαστήριο του Σεμιναρίου

praxis logo

Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Περιοχή ενδιαφέροντος
    X
    CONTACT US