#ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

#Σεμινάριο Παγωτού με τον Νίκο Κουκιάσα: από το Ice-Cream στο Nice-Cream


  • Τύπος ΣεμιναρίουΜε φυσική παρουσία
  • ΠόληΑθήνα
  • Ωράριο Αθήνα12:00-16:00
  • Διάρκεια4 ώρες
  • Συχνότητα1 φορά

Η Νέα Γενιά Παγωτού αποκαλύπτει τα μυστικά της: Από το Ice Cream στο Nice Cream

 

Nice-Cream ονομάζουμε τα παγωτά που τρώγονται χωρίς ενοχές, αφού δεν περιέχουν τεχνητά αρώματα, γαλακτοκομικά, γλουτένη και πρόσθετη ζάχαρη.

 

Ένα εξειδικευμένο επαγγελματικό σεμινάριο για τις τεχνικές και συνταγές του αυθεντικού, ιταλικού Gelato.

 

Στο σεμινάριο παγωτού παρουσιάζεται μια εντελώς Νέα Γενιά Παγωτών, με ιδιαίτερες πρώτες ύλες, που δεν μπορείτε να φανταστείτε την απίθανη γεύση που έχουν παγωμένες!

 

  • Παγωτό από Κατσικίσιο Γάλα.
  • Παγωτό Vegan με Aβοκάντο.
  • Παγωτό Vegan με Eλαιόλαδο.
  • Παγωτό με Kρασί.

 

Θα παρουσιαστούν επίσης – με ιδιαίτερη ανάλυση και έμφαση – θέματα όπως:

 

  • Παρασκευή Βάσης παγωτού
  • Πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε
  • Διαφορές ανάμεσα στα υλικά (πχ γάλα μακράς διαρκείας, φρέσκο γάλα κλπ, διαφορές που υπάρχουν στους σταθεροποιητές) και για ποιο λόγο.
  • Υπολογισμός της βάσης παγωτού: Λιπαρά, Στερεά και Ζάχαρα
  • Κοστολόγηση

 

Ο Pastry Chef Νίκος Κουκιάσας θα μοιραστεί τις γνώσεις και την εμπειρία του πάνω στο παγωτό, καθώς και τα μυστικά που έχουν καθιερώσει την Casa Dolce ως έναν από τους Must προορισμούς στη Μύκονο.

 

  • Ο Νίκος Κουκιάσας, μέτρ του παγωτού, είναι ο Pastry Chef και ιδιοκτήτης του Casa Dolce Gelateria στην Μύκονο.
  • Η Gelateria Casa Dolce στη Μύκονο αποτελεί τον παράδεισο κάθε φίλου του καλού παγωτού.

Το σεμινάριο παγωτού απευθύνεται σε σπουδαστές και επαγγελματίες στο χώρο της Ζαχαροπλαστικής και Μαγειρικής που θέλουν να εντρυφήσουν στις συνταγές και τις τεχνικές αυθεντικού, ποιοτικού παγωτού.

 

  • Κρατήσεις θέσεων με συμπλήρωση της φόρμας επικοινωνίας.
  • Για τραπεζική κατάθεση του ποσού του σεμιναρίου, χρησιμοποιήστε τους παρακάτω λογαριασμούς
  • Πρέπει οπωσδήποτε να γίνεται ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΘΕΤΗ
Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ
 IBAN GR 35 0172 1540 0051 5403 8738 483 
Τράπεζα ΕΘΝΙΚΗ
 IBAN GR 76 0110 8620 0000 8624 8000 282
Δικαιούχος ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΚΕΚ PRAXIS Ε.Ε.

Ο Νίκος Κουκιάσας, γνωστός για την εμμονή του να μετατρέπει τις αγαπημένες συνταγές και τις άριστες πρώτες ύλες σε λαχταριστά παγωτά, θα μας μάθει τον τρόπο παρασκευής μοναδικών παγωτών, σε ένα δημιουργικό σεμινάριο που τα έχει όλα:

  • Υψηλή γαστρονομία: θα στηθεί ένα πιάτο υψηλής αισθητικής με επίκεντρο το παγωτό χωρίς προσθήκη ζάχαρης και άλλων γλυκαντικών.
  • Αναμνήσεις: Το αγαπημένο σε όλους σπιτικό μωσαϊκό θα μεταφερθεί σε μία σύγχρονη εκδοχή δροσερού παγωτού.
  • Εντοπιότητα: Το κατσικίσιο γάλα και τα Κυκλαδίτικα τυριά γίνονται πηγή έμπνευσης από τα οποία δημιουργούνται σύγχρονα παγωτά με χρώμα Ελλάδας
  • Καινοτομία: Εναλλακτικές παρασκευές πλούσιας γεύσης παγωτού χωρίς ζωικά λιπαρά, ιδανικά και για χορτοφάγους, με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και με αβοκάντο.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η διάρκεια της κάθε εκπαιδευτικής ώρας είναι 45′

Στους συμμετέχοντες δίνεται Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης επιπέδου 2 (Κε.Δι.Βι.Μ. 2) PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 11101832)

Gallery Σεμιναρίου

praxis logo

Το εργαστήριο του Σεμιναρίου

praxis logo

image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Περιοχή ενδιαφέροντος
    X
    CONTACT US