Σεμινάριο Οινολογίας – Οινογνωσίας
#ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

#Σεμινάριο Οινολογίας – Οινογνωσίας


  • ΠαρακολούθησηΜε φυσική παρουσία
  • Έναρξη12/11/2021
  • Διάρκεια60 ώρες
  • Λήξη11/02/2022
  • ΠόληΑθήνα
  • Ωράριο18:00-21:15
  • ΣυχνότηταΚάθε Πέμπτη
  • Τιμή-

Το συγκεκριμένο σεμινάριο θα διδαχθεί από μια ομάδα τεσσάρων Εξαιρετικών Επιστημόνων:

Ο κύριος Ευάγγελος Μπερής, Δρ.Αμπελουργίας, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής στο τμήμα επιστημών οίνου, αμπέλου και ποτών, η κυρία Μαρία Σταύρου, Χημικός-Οινολόγος- Ειδική Αποσταγματοποιϊας, η κυρία  Βασιλική Αβραμίδου Οινολόγος Msc in Wine and Beer Science και ο κύριος Γιώργος Τσαπουρνιώτης ειδικός Χημικός-Οινολόγος με εξειδίκευση στην μικροβιολογία του οίνου.

Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου θα γίνει γευστική δοκιμή σε 50 περίπου ετικέτες κρασιών και αποσταγμάτων, από διάφορες ποικιλίες και αμπελώνες.

Οι εξετάσεις του σεμιναρίου θα υλοποιηθούν με τυφλή δοκιμή.

Σε κάθε εκπαιδευτική συνάντηση θα δοκιμάζονται 3-4 ετικέτες κρασιών

 

Το Αμπέλι και η Καλλιέργεια του

  • Ιστορία και γεωγραφική εξάπλωση της Ευρωπαϊκής αμπέλου
  • Τα βήματα για την ορθή εγκατάσταση ενός νέου αμπελώνα
  • Βασικές πρακτικές αμπελοκαλλιέργειας και η επίδραση τους στον οίνο
  • Η επίδραση εδαφοκλιματικών παραγόντων – Η έννοια του Terroir

 

Εισαγωγή στις βασικές μεθόδους οινοποίησης

  • Ζυμώσεις
  • Λευκή Οινοποίηση
  • Ροζέ και ερυθρή οινοποίηση
  • Γλυκείς, αφρώδεις και ενισχυμένοι οίνοι
  • Επαφή με ευγενείς οινολάσπες – Battonage
  • Ωρίμανση – Παλαίωση
  • Διαύγαση – Σταθεροποίηση
  • Εμφιάλωση – Πωματισμός

 

Η Γευσιγνωσία οίνου

  • Προετοιμασία της γευστικής δοκιμής
  • Πρωτογενή, δευτερογενή, τριτογενή αρώματα
  • Τα ελαττώματα των οίνων
  • Οργανοληπτικός και ποιοτικός έλεγχος οίνου
  • Συστηματική οργανοληπτική εξέταση, σε κάθε ένα από τα δείγματα, με πίνακες αξιολόγησης
  • Συνδυασμοί οίνου με το φαγητό (θεωρία και πραγματικές δοκιμές)

 

Ελληνικός και Παγκόσμιος αμπελώνας

  • Ο Ελληνικός αμπελώνας
  • Ο παγκόσμιος αμπελώνας
  • Βασικές ποικιλίες οινοποίησης
  • Παλαιός κόσμος vs νέος κόσμος του κρασιού
  • Έντυπα, εκθέσεις, clubs του οίνου
  • Οινοτουρισμός

 

Το σέρβις του Κρασιού

  • Συνθήκες φύλαξης – Τήρηση κατάλληλων θερμοκρασιών σερβιρίσματος
  • ‘Άνοιγμα – Αερισμός – Μετάγγιση σε καράφα -Ντεκαντάζ (Decantage)
  • Το ορθό Σέρβις του κρασιού
  • Δημιουργία κατάλληλης λίστας κρασιών ανάλογα με την περίσταση (επιχείρηση, σπίτι): επιλογή και ισορροπία ετικετών, αντιπροσώπευση αμπελώνων, σχέσεις ποιότητας – τιμής, επικέντρωση στις ανάγκες του καταναλωτή του κρασιού (πελάτης, οικοδεσπότης).

 

Παροχές
Πλεονεκτήματα του Σεμιναρίου: ♣ Εξαιρετική σχέση ποιότητας – τιμής ♣ Δομικά ολοκληρωμένο επαγγελματικό εκπαιδευτικό περιεχόμενο ♣ Εξειδικευμένοι Εκπαιδευτές ♣ Μεγάλη γκάμα Κρασιών Γευσιγνωσίας

Το πρόγραμμα απευθύνεται:

  • Σε επαγγελματίες από τον χώρο της εστίασης, του τουρισμού, του εμπορίου κ.α., που είτε επιθυμούν να αναπτύξουν τις γνώσεις τους σχετικά με το κρασί, είτε να κάνουν μια πλήρη ξενάγηση στον οινικό κόσμο, αποκτώντας σημαντικές γνώσεις και εφόδια για την συνέχιση της σχέσης τους με το κρασί.
  • Σε φοιτητές η απόφοιτους τμημάτων Οινολογίας, Τεχνολογίας Τροφίμων, Γεωπονίας, Τουριστικών Επαγγελμάτων, Μαγειρικής κλπ, οι οποίοι έχουν αντιληφθεί την δυναμική που παρουσιάζει το κρασί στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως και θέλουν να κατευθυνθούν επαγγελματικά προς αυτό.
  • Σε καταναλωτές που θέλουν να εμβαθύνουν σε γνώσεις σχετικές με το προϊόν που αγαπούν, να μεγιστοποιήσουν την απόλαυση που λαμβάνουν από το κρασί και να εντοπίσουν πιθανές μελλοντικές επαγγελματικές ευκαιρίες γύρω από τα οινικά προϊόντα.
  • Για κράτηση θέσης μπορείτε να κάνετε τραπεζική κατάθεση, προκαταβολή 150 € χρησιμοποιώντας τους παρακάτω λογαριασμούς, με αιτιολογία το όνομα και το επίθετο σας:

 

Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ
 IBAN GR 35 0172 1540 0051 5403 8738 483 
Τράπεζα ΕΘΝΙΚΗ
 IBAN GR 76 0110 8620 0000 8624 8000 282
Δικαιούχος ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΚΕΚ PRAXIS Ε.Ε.
  • Το σεμινάριο αποτελεί μια πολύ ανταγωνιστική και δομημένη πρόταση για μια ολοκληρωμένη επαφή με τον μαγικό κόσμο του κρασιού.
  • Καλύπτοντας όλη την γκάμα απαραίτητων γνώσεων, οι συμμετέχοντες ξεναγούνται στις επαγγελματικές γνώσεις της οινικής απόλαυσης, από την γεωγραφία του κρασιού και την οινοποίηση, μέχρι τις ποικιλίες, το ταίριασμα με το φαγητό, την γευσιγνωσία, το σερβίρισμα κλπ.
  • Αποτελεί το καλύτερο εργαλείο ώστε να αποκτήσει κάποιος βαθιές και ολοκληρωμένες γνώσεις σχετικά με το κρασί τόσο ως καταναλωτής (στην κάβα, στο εστιατόριο, στην παρέα), όσο και ως επαγγελματίας (στο ξενοδοχείο, στο εστιατόριο).

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η διάρκεια της κάθε εκπαιδευτικής ώρας είναι 45′

Απόκτηση Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης (BEK) από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης επιπέδου 2 (Κε.Δι.Βι.Μ. 2) PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 11101832) ♣ Δυνατότητα Πιστοποίησης Οινοχόου (Sommelier) και από την GLOBAL CERT, κατόπιν εξετάσεων

Gallery Σεμιναρίου

praxis logo

Παρακολουθήστε το video του Σεμιναρίου

praxis logo

Το εργαστήριο του Σεμιναρίου

praxis logo

Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Περιοχή ενδιαφέροντος
    X
    CONTACT US