#ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

#Σεμινάριο Φρέσκων Ζυμαρικών: Λαζάνι, Κανελόνι, Ραβιόλι, Πυραμίδα με τον executive chef Δημήτρη Τσώτσο


 • Τύπος ΣεμιναρίουΜε φυσική παρουσία
 • ΠόληΑθήνα
 • Ωράριο Αθήνα12:00 - 17:00
 • Διάρκεια5 Ώρες
 • Συχνότητα1 φορά

Ο ταλαντούχος Δημήτρης Τσώτσος (σεφ της χρονιάς – estiatoria,gr), executive chef του εστιατορίου Italida και καθηγητής μαγειρικής του ΙΕΚ Praxis, σε ένα δημιουργικό σεμινάριο πλούσιο σε γεύσεις και χρώματα.

Με τα πιο απλά υλικά, όπως το αλεύρι και το νερό, το αλάτι και τα αυγά, ίσως και το ελαιόλαδο έχουν δημιουργηθεί τα πιο ευφάνταστα πιάτα, όχι μόνο στην Ιταλική κουζίνα αλλά σε όλη την Ευρώπη, μεταξύ άλλων και στην Ελλάδα. Με τα πιο απλά υλικά, ο chef θα παρουσιάσει συνταγές με επιρροές από τη γαλλική, την ιταλική και την ελληνική κουζίνα δημιουργώντας πιάτα όχι μόνο υψηλής αισθητικής αλλά κυρίως γεύσης.

Στο σεμινάριο Σεμινάριο Φρέσκων Ζυμαρικών: Λαζάνι, Κανελόνι, Ραβιόλι, Πυραμίδα, ο ταλαντούχος chef Δημήτρης Τσώτσος (executive chef Italida) δίνει έμφαση κυρίως στα γεμιστά ζυμαρικά και στο πώς μπορούν να παραμείνουν στο επίκεντρο ενός άρτια γευστικού πιάτου χωρίς να επισκιάζονται από έντονες γεύσεις και πολύπλοκες παρασκευές σάλτσας, σούπας, θαλασσινών, κρεατικών και μανιταριών.

Συνταγές που θα παρουσιαστούν:

 • Φρέσκο Λαζάνι ροτόλο (rotolo) με κόκορα και κρέμα ρικότα
  Μαθαίνουμε πώς ένα φρέσκο ζυμαρικό μπορεί να μετατραπεί σε γεμιστό ρολό ενώ ταυτόχρονα σιγομαγειρεύεται ο κόκορας και ετοιμάζεται η κρέμα ρικότα. Τρεις (3) διαφορετικές παρασκευές για ένα άρτιο τεχνικά αποτέλεσμα και ένα γευστικό πιάτο που μπορεί να σταθεί σε πολλές περιπτώσεις.
 • Φρέσκο Κανελόνι με μοσχαρίσια βιολογικά μάγουλα και κρέμα μπεσαμέλ αρωματισμένη με τρούφα
  Τρεις (3) παρασκευές, με αναλυτική επίδειξη σε όλα τα στάδια για τη δημιουργία ενός από τα πιο απολαυστικά comfort food.
 • Φρέσκο Ραβιόλι Πορτσίνι μπουργκινιόν (boeuf bourguignon) με consome μόσχου
  Ιταλική & Γαλλική κουζίνα σε πλήρη αρμονία για να δημιουργηθεί ένα πιάτο πλούσιο σε τεχνικές. Μαθαίνουμε πώς παρασκευάζονται ζυμαρικά με προσθήκη έξτρα γεύσεων και υλικών.
 • Black and White pyramids με γαρίδες, καραβίδες, μασκαρπόνε και σάλτσα κακαβιάς.
  Βήμα – βήμα όλα τα στάδια δημιουργίας δίχρωμων, φρέσκων ζυμαρικών για προσθήκη σε σούπα από αφρόψαρα.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ήδη εργαζόμενους στον χώρο της εστίασης που θέλουν να επεκτείνουν τις γνώσεις τους στην ιταλική κουζίνα, κατακτώντας τις τεχνικές αυτού ου δύσκολου και απαιτητικού πιάτου, ώστε να αναβαθμίσουν το προϊόν που προσφέρει η επιχείρηση που διευθύνουν ή στην οποία εργάζονται, να δώσουν προστιθέμενη αξία στο προϊόν τους και να κάνουν την διαφορά που θα προσελκύσει πελάτες.

Απευθύνεται επίσης σε σπουδαστές ή τελειόφοιοτους σχολών μαγειρικής που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους πάνω στο πιο χαρακτηριστικό ιταλικό πιάτο: το ριζότο

Τιμολογιακή Πολιτική:

 • Το κόστος του προγράμματος είναι: 120€
 • Κόστος για Φοιτητές & Σπουδαστές: 90€

Η Κράτηση Θέσης προυποθέτει την εξόφληση του προγράμματος
Για τραπεζική κατάθεση του ποσού του σεμιναρίου, χρησιμοποιήστε τους παρακάτω λογαριασμούς αναγράφοντας πάντα το όνομα σας

Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ
 IBAN GR 35 0172 1540 0051 5403 8738 483
Τράπεζα ΕΘΝΙΚΗ
 IBAN GR 76 0110 8620 0000 8624 8000 282
Δικαιούχος ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΚΕΚ PRAXIS Ε.Ε.

Με το τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν αποκτήσει μαγειρικές γνώσεις για την παρασκευή και τη μαγειρική φρέσκων ζυμαρικών

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η διάρκεια της κάθε εκπαιδευτικής ώρας είναι 45′

Βεβαίωση Παρακολούθησης σε Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης, από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΚΕΔΙΒΙΜ 2) PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 11101832).

 

Παρέχεται εργαστηριακή ποδιά PRAXIS ¦ Παρέχονται Εκπαιδευτικές Σημειώσεις & Συνταγές – Με την ολοκλήρωση των συνταγών θα ακολουθήσει γευστική δοκιμή

Gallery Σεμιναρίου

praxis logo

image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

  Ενδιαφέρομαι για
  Περιοχή ενδιαφέροντος
  X
  CONTACT US