- Πληροφορίες Σεμιναρίου
- Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο
- Σε Ποιούς Απευθύνεται
- Εκπαιδευτικοί Στόχοι
- Εκπαιδευτικές Μέθοδοι
- Παροχές
- Προσφορά
- Πιστοποίηση
- Τύπος ΣεμιναρίουΜε φυσική παρουσία
- ΠόληΑθήνα - Χαλκίδα
- Έναρξη Αθήνα15/10/2024
- Ωράριο Αθήνα09:00-12:15 & 17:00-20:15
- Διάρκεια200 ώρες
- Συχνότητα2 φορές/εβδομάδα
- Προσφορά* Έκπτωση 25%
Το Σεμινάριο Μαγειρικής Advanced Professional Cooking, έχει σκοπό να μεταδώσει γνώσεις και δεξιότητες που είναι απαραίτητες για όσους θέλουν να σταδιοδρομήσουν στον χώρο της επαγγελματικής μαγειρικής
Απαραίτητη προϋπόθεση, ο σπουδαστής να έχει παρακολουθήσει το Σεμινάριο Επαγγελματικής Μαγειρικής Επίπεδο 1.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
- Στήθος sauté (σοτέ) με σάλτσα Zingara (ζιγκαρά), σάλτσα Demi-Glace, Poulet Rôti (Ροτί), Μπούτι κοκκινιστό Ragù (ραγού) με τραχανά, κοτόπουλο Suprême (σουπρέμ)
- Κόκορας Πατσιτσάδα, Σαλάτα Olivier (Ρώσικη), Σάλτσα Μαγιονέζα, Μοσχαρίσια σπάλα bourguignon (Μπουργκινιόν), Σνίτσελ Βιεννουά, Σαλάτα Lyonnaise, καρπάτσιο και tartare
- Tournedos au poivre (Τουρνεντό), Stroganoff (Στρογκανόφ), Οσομπούκο με Gremolata (γκρεμολάτα), Μοσχαρίσια Ουρά braisé με μανιτάρια, Σοφρίτο με μοσχαρίσιο νουά και Rösti (ροστί) πατάτας
- Μοσχάρι Poale (Ποαλέ) με matignon (ματινιόν), Roast Beef, Συκώτι γάλακτος με πατάτες persillé (περσιγιέ), Picadillo με πιλάφι, Saltimbocca alla romana (Σαλτιμπόκα α’ λα Ρομάνα)
- Σαλάτα Coleslaw με χειροποίητη μαγιονέζα, Σαλάτα Waldorf, Σούπα κρέμα κολοκύθας, Σαλάτα με φινόκιο, βινεγκρετ λιαστής τομάτας και ψητό χαλούμι, Σαλάτα του Καίσαρα, Λαδένια
- Cordon Bleu με πατάτα Mousseline (μουσλίν) και σάλτσα Andalouse, Φιλέτο με κρούστα φιστίκι, μπριζόλα γεμιστή με μετσοβόνε, Αγριογούρουνο με μαυροδάφνη, μπέικον και σιτάρι με μανιτάρια.
- Αποστέωση σπάλας αμνοεριφίων, Αρνάκι Printanier (πριντανιέρ) / Navarin (Ναβαρέν), Καθάρισμα Αρνίσιου Καρέ Γαλλικής Κοπής, Καρέ αρνιού Γαλλικής κοπής με κρούστα pesto (πέστο) και γαρνιτούρα Ratatouille Nicoise
- Ψητός μαριναρισμένος αρνίσιος λαιμός (και σπάλα) με κριθαράκι, Αρνίσιο κότσι με μπύρα και στριφτάρια, Κατσικάκι εξοχικό, Γλυκάδια braise (μπραιζέ) με duxelles (Ντηξέλ)
- Γλυκάδια pane a l’anglaise (πανέ α’ λα Ανγκλέζ), Αρνίσια νεφρά με βούτυρο maître d’ hotel (μετρ ντοτελ), Χορτόπιτα με φύλλο ελαιόλαδου, Πιπεριές γεμιστές με τυριά, Ντάκος Κρητικός
- Σουτζουκάκια με πιπεριά Φλωρίνης, μετσοβόνε και baby πατάτες, Σπετσοφάι, Burger με καραμελωμένο κρεμμύδι, τσένταρ και μπριοσένια ψωμάκια, Kimali
- Αντάνα κεμπάπ γιαουρτλού, Κιμαδόπιτα, Λαχανοντολμάδες, Chili con carne. Pâte Brisée (ζύμη Πατ μπριζέ), Τάρτα με πράσο και τομάτα, Pizza, Αλμυρά λουκουμαδάκια με χαλούμι και δυόσμο
- Σαλάτα με φακές, παντζάρι, μανούρι και βινεγκρέτ εσπεριδοειδών, ταραμοσαλάτα, μελιτζανοσαλάτα
- Τεχνική Κονφί και Φιλετάρισμα Πάπιας, Μπούτι πάπιας κονφί με chutney αχλαδιού, Στήθος πάπιας με σάλτσα Βigarade (μπιγκαράντ) με κυδώνια, Πιροσκί πατάτα
- Καθάρισμα ορτυκιών, Μεριδοποίηση κουνέλι, Ορτύκια ψητά με jus από τα υγρά τους και flan καλαμποκιού, Κουνέλι στιφάδο, Υγρή μαγειρεμένη μαρινάδα κόκκινου κρασιού για κυνήγια
- Καθάρισμα θαλασσινών (γαρίδες, μύδια, καλαμάρι) και φιλετάρισμα ψαριών (λαβράκι, γλώσσα, σολομός), Λαβράκι με πουρέ σελινόριζας και ψητά παντζάρια, Μπακαλιάρος με σκορδαλιά
- Σαλάτα με γαρίδες, Γαρίδες σαγανάκι. Moules marinière (Μύδια μαρινιέρ) με πατάτες allumette (Αλιμέτ), Καλαμάρι γεμιστό με χωριάτικη σαλάτα και ταμπουλέ με μελάνι
- Γλώσσα μενιέρ / μπελ μενιέρ / γκρενομπλούαζ (Soles à la grenobloise), Χταπόδι με μακαρονάκι κοφτό και μανιτάρια, Χταποδοκεφτέδες με μπάμιες, Πέρκα α’ λα σπετσιώτα, Πέρκα ποσέ με χόρτα, Σολομός με κρούστα μυρωδικών και ρεβιθάδα
- Μπαλοτίνα με μους κοτόπουλο, φιστίκι και σπανάκι, τερίνα ψητών λαχανικών με μους μανούρι, Πατέ με κοτόπουλο, χοιρινό και συκωτάκια πουλερικών.
- Ψάρι sous vide
- Mise en place & Brine κρεάτων για παρασκευή sous vide
- Απευθύνεται σε απόφοιτους του Προγράμματος Επαγγελματικής Μαγειρικής Επιπέδου 1, που θέλουν να εμβαθύνουν ακόμη περισσότερο στις τεχνικές της επαγγελματικής κουζίνας και να ολοκληρώσουν τις μαγειρικές τους γνώσεις, αποκτώντας πλήρεις γνώσεις και δεξιότητες επαγγελματία μάγειρα.
- Απευθύνεται επίσης σε ήδη εργαζόμενους στον χώρο της εστίασης που – μέσω διαφόρων διαδρομών – έχουν κατακτήσει τις γνώσεις του προγράμματος Επιπέδου 1
Τιμολογιακή Πολιτική
- Η Κράτηση Θέσης προϋποθέτει την προκαταβολή 300€
- Για τραπεζική κατάθεση του ποσού του σεμιναρίου, χρησιμοποιήστε τους παρακάτω λογαριασμούς αναγράφοντας πάντα το όνομα σας
Τράπεζα | ΠΕΙΡΑΙΩΣ |
IBAN | GR3501721540005154038738483 |
Τράπεζα | ΕΘΝΙΚΗ |
IBAN | GR7601108620000086248000282 |
Δικαιούχος | ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΚΕΚ PRAXIS Ε.Ε. |
Το πρόγραμμα έχει σαν στόχο να δώσει στους αποφοίτους του Προγράμματος Μαγειρικής 1ου επιπέδου ή στους κατόχους των γνώσεων και των δεξιοτήτων αυτού του επιπέδου, τις ολοκληρωμένες γνώσεις και δεξιότητες του επαγγελματία μάγειρα.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η διάρκεια της κάθε εκπαιδευτικής ώρας είναι 45′
- Εφαρμόζονται σύγχρονες συμμετοχικές μέθοδοι διδασκαλίας, ειδικά σχεδιασμένες για ενηλίκους
- Χρησιμοποιείται ψηφιακός εκπαιδευτικός εξοπλισμός και εποπτικά μέσα
- Παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ Εκπαιδευτικές σημειώσεις σε ηλεκτρονική μορφή
- Το σεμινάριο ΔΕΝ είναι επιδοτούμενο. Είναι αυτοχρηματοδοτούμενο.
ΟΜΩΣ:
- Το πρόγραμμα μπορεί να επιδοτηθεί-χρηματοδοτηθεί μέσω των πόρων του ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ.
- Προϋπόθεση χρηματοδότησης: o ενδιαφερόμενος να είναι εργαζόμενος.
- Την υποβολή φακέλου στο τμήμα ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ αναλαμβάνει ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός PRAXIS
Απόκτηση Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης (BEK) από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης επιπέδου 2 (Κε.Δι.Βι.Μ. 2) PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 11101832) ♣ Δυνατότητα Πιστοποίησης και από την GLOBAL CERT, κατόπιν εξετάσεων ♣ Το πρόγραμμα είναι συμβατό με το Επαγγελματικό Περίγραμμα του ΕΟΠΠΕΠ “Μάγειρας”