Προχωρημένη Επαγγελματική Μαγειρική (Advanced Professional Cooking)
#ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

#Προχωρημένη Επαγγελματική Μαγειρική (Advanced Professional Cooking)


  • Τύπος ΣεμιναρίουΜε φυσική παρουσία
  • ΠόληΑθήνα - Χαλκίδα
  • Έναρξη Αθήνα25/10/2021
  • Ωράριο Αθήναπρωί ή απόγευμα
  • Διάρκεια200 Ώρες
  • Συχνότητα2 φορές την εβδομάδα

Το Σεμινάριο Μαγειρικής Advanced Professional Cooking, έχει σκοπό να μεταδώσει γνώσεις και δεξιότητες που είναι απαραίτητες για όσους θέλουν να σταδιοδρομήσουν στον χώρο της επαγγελματικής μαγειρικής

Απαραίτητη προϋπόθεση, ο σπουδαστής να έχει παρακολουθήσει το Σεμινάριο Επαγγελματικής Μαγειρικής Επίπεδο 1.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

  • Στήθος sauté (σοτέ) με σάλτσα Zingara (ζιγκαρά), σάλτσα Demi-Glace, Poulet Rôti (Ροτί), Μπούτι κοκκινιστό Ragù (ραγού) με τραχανά, κοτόπουλο Suprême (σουπρέμ)
  • Κόκορας Πατσιτσάδα, Σαλάτα Olivier (Ρώσικη), Σάλτσα Μαγιονέζα, Μοσχαρίσια σπάλα bourguignon (Μπουργκινιόν), Σνίτσελ Βιεννουά, Σαλάτα Lyonnaise, καρπάτσιο και tartare
  • Tournedos au poivre (Τουρνεντό), Stroganoff (Στρογκανόφ), Οσομπούκο με Gremolata (γκρεμολάτα), Μοσχαρίσια Ουρά braisé με μανιτάρια, Σοφρίτο με μοσχαρίσιο νουά και Rösti (ροστί) πατάτας
  • Μοσχάρι Poale (Ποαλέ) με matignon (ματινιόν), Roast Beef, Συκώτι γάλακτος με πατάτες persillé (περσιγιέ), Picadillo με πιλάφι, Saltimbocca alla romana (Σαλτιμπόκα α’ λα Ρομάνα)
  • Σαλάτα Coleslaw με χειροποίητη μαγιονέζα, Σαλάτα Waldorf, Σούπα κρέμα κολοκύθας, Σαλάτα με φινόκιο, βινεγκρετ λιαστής τομάτας και ψητό χαλούμι, Σαλάτα του Καίσαρα, Λαδένια
  • Cordon Bleu με πατάτα Mousseline (μουσλίν) και σάλτσα AndalouseΦιλέτο με κρούστα φιστίκιμπριζόλα γεμιστή με μετσοβόνε, Αγριογούρουνο με μαυροδάφνη, μπέικον και σιτάρι με μανιτάρια.
  • Αποστέωση σπάλας αμνοεριφίωνΑρνάκι Printanier (πριντανιέρ) / Navarin (Ναβαρέν), Καθάρισμα Αρνίσιου Καρέ Γαλλικής Κοπής, Καρέ αρνιού Γαλλικής κοπής με κρούστα pesto (πέστο) και γαρνιτούρα Ratatouille Nicoise
  • Ψητός μαριναρισμένος αρνίσιος λαιμός (και σπάλα) με κριθαράκι, Αρνίσιο κότσι με μπύρα και στριφτάρια, Κατσικάκι εξοχικό, Γλυκάδια braise (μπραιζέ) με duxelles (Ντηξέλ)
  • Γλυκάδια pane a l’anglaise (πανέ α’ λα Ανγκλέζ), Αρνίσια νεφρά με βούτυρο maître d’ hotel (μετρ ντοτελ), Χορτόπιτα με φύλλο ελαιόλαδου, Πιπεριές γεμιστές με τυριά, Ντάκος Κρητικός
  • Σουτζουκάκια με πιπεριά Φλωρίνης, μετσοβόνε και baby πατάτες, Σπετσοφάι, Burger με καραμελωμένο κρεμμύδι, τσένταρ και μπριοσένια ψωμάκια, Kimali
  • Αντάνα κεμπάπ γιαουρτλού, Κιμαδόπιτα, Λαχανοντολμάδες, Chili con carne. Pâte Brisée (ζύμη Πατ μπριζέ)Τάρτα με πράσο και τομάταPizzaΑλμυρά λουκουμαδάκια με χαλούμι και δυόσμο
  • Σαλάτα με φακές, παντζάρι, μανούρι και βινεγκρέτ εσπεριδοειδών, ταραμοσαλάτα, μελιτζανοσαλάτα
  • Τεχνική Κονφί και Φιλετάρισμα Πάπιας, Μπούτι πάπιας κονφί με chutney αχλαδιούΣτήθος πάπιας με σάλτσα Βigarade (μπιγκαράντ) με κυδώνια, Πιροσκί πατάτα
  • Καθάρισμα ορτυκιώνΜεριδοποίηση κουνέλιΟρτύκια ψητά με jus από τα υγρά τους και flan καλαμποκιούΚουνέλι στιφάδο, Υγρή μαγειρεμένη μαρινάδα κόκκινου κρασιού για κυνήγια
  • Καθάρισμα θαλασσινών (γαρίδες, μύδια, καλαμάρι) και φιλετάρισμα ψαριών (λαβράκι, γλώσσα, σολομός), Λαβράκι με πουρέ σελινόριζας και ψητά παντζάρια, Μπακαλιάρος με σκορδαλιά
  • Σαλάτα με γαρίδες, Γαρίδες σαγανάκι. Moules marinière (Μύδια μαρινιέρ) με πατάτες allumette (Αλιμέτ), Καλαμάρι γεμιστό με χωριάτικη σαλάτα και ταμπουλέ με μελάνι
  • Γλώσσα μενιέρ / μπελ μενιέρ / γκρενομπλούαζ (Soles à la grenobloise)Χταπόδι με μακαρονάκι κοφτό και μανιτάριαΧταποδοκεφτέδες με μπάμιεςΠέρκα α’ λα σπετσιώταΠέρκα ποσέ με χόρταΣολομός με κρούστα μυρωδικών και ρεβιθάδα
  • Μπαλοτίνα με μους κοτόπουλο, φιστίκι και σπανάκι, τερίνα ψητών λαχανικών με μους μανούρι, Πατέ με κοτόπουλο, χοιρινό και συκωτάκια πουλερικών.
  • Ψάρι sous vide
  • Mise en place & Brine κρεάτων για παρασκευή sous vide
  • Απευθύνεται σε απόφοιτους του Προγράμματος Επαγγελματικής Μαγειρικής Επιπέδου 1, που θέλουν να εμβαθύνουν ακόμη περισσότερο στις τεχνικές της επαγγελματικής κουζίνας και να ολοκληρώσουν τις μαγειρικές τους γνώσεις, αποκτώντας πλήρεις γνώσεις και δεξιότητες επαγγελματία μάγειρα.
  • Απευθύνεται επίσης σε ήδη εργαζόμενους στον χώρο της εστίασης που – μέσω διαφόρων διαδρομών – έχουν κατακτήσει τις γνώσεις του προγράμματος Επιπέδου 1

Τιμολογιακή Πολιτική

  • Η Κράτηση Θέσης προϋποθέτει την προκαταβολή 200€
  • Για τραπεζική κατάθεση του ποσού του σεμιναρίου, χρησιμοποιήστε τους παρακάτω λογαριασμούς αναγράφοντας πάντα το όνομα σας
Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ
 IBAN GR 35 0172 1540 0051 5403 8738 483 
Τράπεζα ΕΘΝΙΚΗ
 IBAN GR 76 0110 8620 0000 8624 8000 282
Δικαιούχος ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΚΕΚ PRAXIS Ε.Ε.

Το πρόγραμμα έχει σαν στόχο να δώσει στους αποφοίτους του Προγράμματος Μαγειρικής 1ου επιπέδου ή στους κατόχους των γνώσεων και των δεξιοτήτων αυτού του επιπέδου, τις ολοκληρωμένες γνώσεις και δεξιότητες του επαγγελματία μάγειρα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η διάρκεια της κάθε εκπαιδευτικής ώρας είναι 45′

Απόκτηση Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης (BEK) από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης επιπέδου 2 (Κε.Δι.Βι.Μ. 2) PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 11101832) ♣ Δυνατότητα Πιστοποίησης και από την GLOBAL CERT, κατόπιν εξετάσεων ♣ Το πρόγραμμα είναι συμβατό με το Επαγγελματικό Περίγραμμα του ΕΟΠΠΕΠ “Μάγειρας”

Gallery Σεμιναρίου

praxis logo

Παρακολουθήστε το video του Σεμιναρίου

praxis logo

Το εργαστήριο του Σεμιναρίου

praxis logo

image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Περιοχή ενδιαφέροντος
    X
    CONTACT US