- Πληροφορίες Σεμιναρίου
- Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο
- Σε Ποιούς Απευθύνεται
- Εκπαιδευτικοί Στόχοι
- Εκπαιδευτικές Μέθοδοι
- Παροχές
- Επιδότηση
- Πιστοποίηση
- Τύπος ΣεμιναρίουΜε φυσική παρουσία
- ΠόληΑθήνα
- Ωράριο Αθήνα12:00-16:00
- Διάρκεια4 ώρες
- Συχνότηταμία (1) φορά
O Pastry Chef Νίκος Κουκιάσας θα μοιραστεί τις γνώσεις και την εμπειρία του πάνω στο παγωτό, καθώς και τα μυστικά που έχουν καθιερώσει την Casa Dolce ως έναν από τους Must προορισμούς στη Μύκονο.
- Ένα εξειδικευμένο επαγγελματικό σεμινάριο για τις τεχνικές και τις συνταγές του αυθεντικού, ιταλικού Gelato.
- Στο σεμινάριο παγωτού παρουσιάζονται πρωτότυπες συνταγές ιταλικών παγωτών με πρώτες ύλες από εξωτικά φρούτα, που δίνουν απίθανη γεύση όταν είναι παγωμένες!
Συνταγές που θα παρουσιαστούν:
- Παγωτό Φράουλα.
- Παγωτό Μάνγκο.
- Παγωτό Καρύδα
- Παγωτό Φρούτα του Δάσους
καθώς και
- Παγωτό Βανίλια
- Παγωτό Σοκολάτα
Θα παρουσιαστούν επίσης – με ιδιαίτερη ανάλυση και έμφαση – θέματα όπως:
- Παρασκευή Βάσης παγωτού
- Πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε
- Διαφορές ανάμεσα στα υλικά (πχ γάλα μακράς διαρκείας, φρέσκο γάλα κλπ, διαφορές που υπάρχουν στους σταθεροποιητές) και για ποιο λόγο.
- Υπολογισμός της βάσης παγωτού: Λιπαρά, Στερεά και Ζάχαρα
- Κοστολόγηση
- Ο Νίκος Κουκιάσας, μέτρ του παγωτού, είναι ο Pastry Chef και ιδιοκτήτης του Casa Dolce Gelateria στην Μύκονο.
- Η Gelateria Casa Dolce στη Μύκονο αποτελεί τον παράδεισο κάθε φίλου του καλού παγωτού.
Το σεμινάριο παγωτού απευθύνεται σε σπουδαστές και επαγγελματίες στο χώρο της Ζαχαροπλαστικής και Μαγειρικής που θέλουν να εντρυφήσουν στις συνταγές και τις τεχνικές αυθεντικού, ποιοτικού παγωτού.
- Κρατήσεις θέσεων με συμπλήρωση της φόρμας επικοινωνίας.
- Για τραπεζική κατάθεση του ποσού του σεμιναρίου, χρησιμοποιήστε τους παρακάτω λογαριασμούς
- Πρέπει οπωσδήποτε να γίνεται ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΘΕΤΗ
Τράπεζα | ΠΕΙΡΑΙΩΣ |
IBAN | GR 35 0172 1540 0051 5403 8738 483 |
Τράπεζα | ΕΘΝΙΚΗ |
IBAN | GR 76 0110 8620 0000 8624 8000 282 |
Δικαιούχος | ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΚΕΚ PRAXIS Ε.Ε. |
Ο Νίκος Κουκιάσας, γνωστός για την εμμονή του να μετατρέπει τις αγαπημένες συνταγές και τις άριστες πρώτες ύλες σε λαχταριστά παγωτά, θα μας μάθει τον τρόπο παρασκευής μοναδικών παγωτών, σε ένα δημιουργικό σεμινάριο που τα έχει όλα:
- Υψηλή γαστρονομία: θα στηθεί ένα πιάτο υψηλής αισθητικής με επίκεντρο το παγωτό χωρίς προσθήκη ζάχαρης και άλλων γλυκαντικών.
- Αναμνήσεις: Το αγαπημένο σε όλους σπιτικό καΪμάκι θα μεταφερθεί σε μία σύγχρονη εκδοχή δροσερού παγωτού.
- Εντοπιότητα: Ακόμη και με εξωτικά φρούτα δημιουργούνται σύγχρονα παγωτά με χρώμα Ελλάδας από κυκλαδίτικο γάλα
- Καινοτομία: Εναλλακτικές παρασκευές πλούσιας γεύσης παγωτού.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η διάρκεια της κάθε εκπαιδευτικής ώρας είναι 45′
Στους συμμετέχοντες δίνεται Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης επιπέδου 2 (Κε.Δι.Βι.Μ. 2) PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 11101832)