- Πληροφορίες Σεμιναρίου
- Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο
- Σε Ποιούς Απευθύνεται
- Εκπαιδευτικοί Στόχοι
- Εκπαιδευτικές Μέθοδοι
- Παροχές
- Επιδότηση
- Πιστοποίηση
- Τύπος ΣεμιναρίουΜε φυσική παρουσία
- ΠόληΑθήνα
- Έναρξη Αθήνα21/10/2024
- Ωράριο Αθήνα18:00-21:15
- Διάρκεια32 ώρες για 4 εβδομάδες
- ΣυχνότηταΚάθε Δευτέρα και Τετάρτη από 4 ώρες
- Επιδότηση* Έκπτωση 100€ Τελική Τιμή 220€
- Τιμή320.00€
Ένα Πιάτο, Μια Ιστορία…
- Η φωτογραφία φαγητού δεν είναι απλά πως θα βγάλω μια «νόστιμη» φωτογραφία.
- Είναι στην ουσία ένας τρόπος να μεταφέρω στους άλλους μια ιστορία γύρω από τη γεύση την αισθητική και τις εποχές.
- Να δώσω «τη δική μου γραφή» για το πως βλέπω τον κόσμο του φαγητού γύρω μου.
Μάθετε να καταγράφετε αυτή την ιστορία με τη φωτογραφική σας μηχανή και μοιραστείτε την με το κοινό σας, τους πελάτες και τους συνεργάτες σας.
- Πρόκειται για ένα μοναδικό στο είδος του σεμινάριο που συνδιάζει το food styling με την φωτογράφηση στημένου φαγητού με σκοπό το promotion.
- Το σεμινάριο το παρουσιάζει ο Γιάννης Μπουροδήμος, ένας εκπαιδευτής ο οποίος συνδιάζει όλες αυτές τις ειδικότητες: είναι Chef και Φωτογράφος και ασχολείται για πολλά χρόνια με το promotion της εστίασης
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:
Αρχές και Τεχνικές Φωτογραφίας
- Εισαγωγή στη φωτογραφία φαγητού και styling
- Είδη φωτογραφικών μηχανών και φακοί και οι διαφορές μεταξύ τους
- Βασικές πληροφορίες για τα είδη φωτογραφικών αρχείων, ISO, διαφράγματα, ταχύτητες, φακοί και οι περιορισμοί τους
- Σε τι διαφέρει η φωτογραφία φαγητού από τα άλλα είδη φωτογραφίας.
- Φωτισμός (φυσικός, τεχνητός, φλας, ανακλαστήρες κτλ.)
Food Styling
- Ιστορία του food styling
- Είδη food styling (για περιοδικά, blogs, τηλεόραση, κ.τ.λ.)
- Σύνθεση, χρώμα, τι πάει με τι; Πως θα φτιάξουμε μια ωραία σύνθεση για μια φωτογραφία
- Props (υλικά, χρώματα, διακοσμητικά) που τα βρίσκουμε και τι διαλέγουμε
- Βρίσκοντας το κατάλληλο προϊόν, αναζήτηση
- Πως μαγειρεύουμε για να φωτογραφήσουμε λαχανικά, ζυμαρικά, κρέατα, φρούτα, γλυκά, street food, σούπες, πρωινά, hero shots, παγωτά
- Ο ρόλος των συνοδευτικών
Food Photography
- Σχεδιασμός και τοποθέτηση του φαγητού στο πιάτο
- Από που αντλούμε έμπνευση;
- Αληθινό ή ‘ψεύτικο’ φαγητό;
- Food styling για μάγειρες-εστιάτορες
- Tips και κόλπα για απίθανα φωτογραφημένα πιάτα
- Food Photography με Κινητό: Χρησιμοποιώντας το κινητό σας ως φωτογραφική μηχανή
- Προγράμματα επεξεργασίας εικόνας για υπολογιστές αλλά και για κινητά. Φίλτρα, έτοιμα templates κτλ
- Αναζητώντας το δικό σας φωτογραφικό και αισθητικό στυλ.
- Πως θα πείτε μια ιστορία, φωτογραφία του φαγητού, φωτογραφίες της προετοιμασίας, gif, φωτογραφίζοντας ανθρώπους με φαγητό κτλ.
- Μάγειρες και Ζαχαροπλάστες που θέλουν να αναδείξουν τις προσωπικές τους γαστρονομικές δημιουργίες
- Σπουδαστές Μαγειρικής, Ζαχαροπλαστικής
- Φωτογράφους άλλων ειδικοτήτων που θέλουν να εξειδικευτούν στην ιδιαίτερη κατηγορία του Food Photography
- Ιδιοκτήτες Εστιατορίων που θέλουν να φτιάξουν εντυπωσιακούς καταλόγους και να εμπλουτίσουν τις ιστοσελίδες τους.
- Άλλους Επαγγελματίες και Εργαζόμενους στον χώρο της εστίασης
- Ιδιοκτήτες Café- Bar
- Food bloggers
- Δημοσιογράφους φαγητού
- Και γενικότερα όλους όσους έχουν τα δικά τους social media και ασχολούνται με τον κόσμο της Γαστρονομίας
Η Κράτηση Θέσης προυποθέτει προκαταβολή 120€
Για τραπεζική κατάθεση του ποσού του σεμιναρίου, χρησιμοποιήστε τους παρακάτω λογαριασμούς αναγράφοντας πάντα το όνομα σας
Τράπεζα | ΠΕΙΡΑΙΩΣ |
IBAN | GR3501721540005154038738483 |
Τράπεζα | ΕΘΝΙΚΗ |
IBAN | GR7601108620000086248000282 |
Δικαιούχος | ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΚΕΚ PRAXIS Ε.Ε. |
Ολοκληρώνοντας αυτό το σεμινάριο, θα έχω μάθει:
- Να βγάζω ωραίες φωτογραφίες των γαστρονομικών δημιουργιών των δικών μου ή άλλων συναδέλφων μου.
- Να κάνω το φαγητό μου να φαίνεται πιο όμορφο και δελεαστικό.
- Να στήνω ένα όμορφο σκηνικό στο κάδρο μου που θα αναδείξει το φαγητό μου, αλλά και την ιστορία που θέλω να διηγηθώ.
- Πως να επεξεργαστώ τις φωτογραφίες μου ώστε να τις κάνω ακόμα πιο ελκυστικές.
- Πως να μοιραστώ και να κοινοποιήσω τις φωτογραφίες μου σε ιστοσελίδες και social media, με τρόπο που να τις αναδεικνύει.
Εκπαιδευτικές μέθοδοι
- Το μεγαλύτερο μέρος του σεμιναρίου είναι hands on (πρακτικό σεμινάριο)
- Θα υπάρξουν παρουσιάσεις και αναλύσεις πρότυπων φωτογραφιών-παραδειγμάτων καλής πρακτικής
- Οι συμμετέχοντες θα στήνουν και θα φωτογραφίζουν τα πιάτα που θα ετοιμάζονται
- Θα υπάρχουν και extra εργασίες για το σπίτι, που θα αξιολογούνται μέσα στο σεμινάριο
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η διάρκεια της κάθε εκπαιδευτικής ώρας είναι 45′
- Εφαρμόζονται σύγχρονες συμμετοχικές μέθοδοι διδασκαλίας, ειδικά σχεδιασμένες για ενηλίκους
- Χρησιμοποιείται ψηφιακός εκπαιδευτικός εξοπλισμός και εποπτικά μέσα
- Παρέχονται Εκπαιδευτικές σημειώσεις σε ηλεκτρονική μορφή
Το πρόγραμμα μπορεί να επιδοτηθεί-χρηματοδοτηθεί μέσω των πόρων του ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ. Προυπόθεση χρηματοδότησης: o ενδιαφερόμενος να είναι εργαζόμενος. Την υποβολή φακέλου στο τμήμα ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ μπορεί να αναλάβει ο εκπαιδευτικός οργανισμός PRAXIS
Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΚΕΔΙΒΙΜ 2) PRAXIS (Αριθμός Μητρώου ΕΟΠΠΕΠ 1110-1832)