
- Πληροφορίες Σεμιναρίου
- Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο
- Σε Ποιούς Απευθύνεται
- Εκπαιδευτικοί Στόχοι
- Εκπαιδευτικές Μέθοδοι
- Παροχές
- Επιδότηση
- Πιστοποίηση
- Τύπος ΣεμιναρίουΜε φυσική παρουσία
- ΠόληΑθήνα
- Έναρξη Αθήνα06/11/2023
- Ωράριο Αθήνα17:00 - 21:30
- Διάρκεια 198 ώρες σε 33 συναντήσεις
- ΣυχνότηταΚάθε Δευτέρα: 27 εργαστήρια & 6 Τρίτες Θεωρία
- Επιδότηση* Έκπτωση 25% για εγγραφή έως 30/9/2023
Το πρόγραμμα εκπαίδευσης απευθύνεται σε όσους θέλουν να μάθουν την τέχνη της Επαγγελματικής Τυροκομίας-Γαλακτοκομίας σε πρακτικό – εργαστηριακό επίπεδο.
Απευθύνεται σε νέους αποφοίτους Λυκείου που θέλουν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του Τυροκόμου, αλλά και σε αποφοίτους άλλων ειδικοτήτων (πχ Μάγειρες, Ζαχαροπλάστες, Τεχνολόγους Τροφίμων, Γεωπόνους κλπ) που θέλουν να εξειδικευτούν στην Τυροκομία και να μάθουν με πρακτικό τρόπο όλες τις τεχνικές τυροκόμησης, σε εξειδικευμένο εργαστήριο.
Πρόκειται για ένα ευέλικτο πρόγραμμα, το οποίο απευθύνεται σε σπουδαστές που είναι ήδη εργαζόμενοι και ο χρόνος που θα διαθέτουν για τις σπουδές τους δεν θα έχει μεγάλη επιβάρυνση της καθημερινότητάς τους, προκειμένου να επιτύχουν:
- αποδοτικότερη εκπαιδευτική επένδυση στον εαυτό τους.
- αποτελεσματική διαμόρφωση του επαγγελματικού προφίλ τους.
- απόλυτη-άμεση ενασχόλησή τους με τον πρακτικό-παραγωγικό χαρακτήρα της ειδικότητας.
- γενικότερη γνωριμία με την τέχνη της Τυροκομίας ώστε να μπορούν ακόμα και σε οικιακό περιβάλλον να παράγουν και να απολαμβάνουν τα δικά τους τυροκομικά-γαλακτοκομικά προϊόντα.
Η Τυροκομία-Γαλακτοκομία είναι από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους δραστηριότητας τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και αποτελούν ένα μεγάλο μέρος της βιομηχανίας τροφίμων της χώρας.
Είναι φανερή η ανάπτυξη μικρών τυροκομικών μονάδων σε όλη την Επικράτεια, οι οποίες λειτουργούν ως μικρές οικογενειακές γεωργοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις που παράγουν γαλακτοκομικά προϊόντα με εξαιρετικές προοπτικές, τα οποία πολύ εύκολα μπορούν να διακριθούν ποιοτικά και να δημιουργήσουν γερές βάσεις για την ανάπτυξη διακεκριμένων brand name.
Επίσης νέα τάση στον ευρύτερο χώρο της Γαστρονομίας είναι η απόδοση προστιθέμενης αξίας στα μενού των εστιατορίων με παραγωγή μικρής κλίμακας ποιοτικών γαλακτοκομικών-τυροκομικών προϊόντων στην κουζίνα του Εστιατορίου για αξιοποίηση στα πιάτα που απολαμβάνει το κοινό.
Ο εκπαιδευτικός οργανισμός PRAXIS, πρωτοπόρα Σχολή στον τομέα των γεωπονικών-αγροτικών και γαστρονομικών ειδικοτήτων, έρχεται να καλύψει το κενό στη διάθεση κατάλληλα εκπαιδευμένου προσωπικού στον δυναμικό κλάδο της Τυροκομίας-Γαλακτοκομίας με ένα μοναδικό εργαστηριακό πρόγραμμα, την Επαγγελματική Τυροκομία.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η διάρκεια της κάθε εκπαιδευτικής ώρας είναι 45′
- Εφαρμόζονται σύγχρονες συμμετοχικές μέθοδοι διδασκαλίας, ειδικά σχεδιασμένες για ενηλίκους
- Χρησιμοποιείται ψηφιακός εκπαιδευτικός εξοπλισμός και εποπτικά μέσα
- Παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ Εκπαιδευτικές σημειώσεις σε ηλεκτρονική μορφή
- Το σεμινάριο ΔΕΝ είναι επιδοτούμενο. Είναι αυτοχρηματοδοτούμενο.
ΟΜΩΣ:
- Το πρόγραμμα μπορεί να επιδοτηθεί-χρηματοδοτηθεί μέσω των πόρων του ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ.
- Προϋπόθεση χρηματοδότησης: o ενδιαφερόμενος να είναι εργαζόμενος.
- Την υποβολή φακέλου στο τμήμα ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ αναλαμβάνει ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός PRAXIS
Απόκτηση Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης (BEK) από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης επιπέδου 2 (Κε.Δι.Βι.Μ. 2) PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 11101832) ♣ Το πρόγραμμα είναι συμβατό με το Επαγγελματικό Περίγραμμα του ΕΟΠΠΕΠ “ΤΥΡΟΚΟΜΟΣ”
Εκπαιδευτές

Gallery Σεμιναρίου

Παρακολουθήστε το video του Σεμιναρίου

Το εργαστήριο του Σεμιναρίου
