Είστε εδώ

σεμιναριο-Street- food-ιεκ-praxis-αθήνα

Ενδιαφέρομαι για Σεμινάριο

Street Food (#PraxisGastronomyDays)

Πόλη

Χαλκίδα

Έναρξη

28/01/2019

Διάρκεια

4 Ωρες

Ωράριο

12:00 - 16:00

Συχνότητα

1 Φορά

Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο

Σεμινάριο Street Food με το Chef Βασίλη Σπόρο. Ο χαρισματικός Σεφ Βασίλης Σπόρος (Σεφ του Mama Roux, συνιδιοκτήτης του Po’ Boys)  μας ξεναγεί στην τέχνη του Street Food, αναδεικνύοντας συνταγές από όλο τον πλανήτη.
Η νέα τάση στην urban γαστρονομία: εκλεπτισμένο, απλό φαγητό βασισμένο σε απλά υλικά με καθαρές γεύσεις.

Συγκρίνουμε τις πιο διάσημες συνταγές Street Food στον κόσμο ενώ μαθαίνουμε τα πάντα για αυτές
 

Pork Belly Ramen Bowl (Ιαπωνία) VS Pho Bo (Βιετνάμ)
Οι δύο συνταγές:

  • Ramen noodles με ζωμό από κοτόπουλο και tare από καπνιστό bacon, τραγανό pork belly, μανιτάρια shiitake και μελάτο αβγό
  • Noodles ρυζιού με ζωμό από μοσχαρίσια ουρά, μοσχαρίσιο φιλέτο, φύτρες φασολιού και φρέσκο βασιλικό 
  • Οι δύο πιο διάσημες σούπες με noodles έρχονται αντιμέτωπες. Μαθαίνουμε πως κάθε κουλτούρα 'χτίζει' το ζωμό της, τις γαρνιτούρες που χρησιμοποιούν και το είδος των noodles.

 

Gua Bao (Ταιβάν) VS Tacos Al Pastor (Μεξικό)
Οι δύο συνταγές

  • Ψωμάκια ατμού Bao με σιγομαγειρεμένη χοιρινή πανσέτα, hoisin sauce, peanuts, κρεμμύδι φρέσκο και πίκλες αγγουριού
  • Τορτίγιες καλαμποκιού με χοιρινό al pastor, ψητό ανανά και pico de gallo
  • Προετοιμάζουμε από την αρχή τις ζύμες για ψωμάκια ατμού Bao και αυθεντικές τορτίγιες καλαμποκιού. Ταυτόχρονα μαρινάρουμε και προετοιμάζουμε τις γεμίσεις και για τα δύο και ανακαλύπτουμε τα κοινά σημεία στις δύο κουλτούρες.

 

Dumplings (Κίνα) VS Samosas (Ινδία)
Οι δύο συνταγές

  • Κινέζικα Dumplings ατμού γεμιστά με χοιρινό και γαρίδες
  • Ινδικά samosas γεμιστά με βοδινό κιμά και καρδιές κοτόπουλου
  • 'Ανοίγουμε ζύμες και γεμίζουμε κινέζικα Dumplings και Ινδικά Samosas, και βλέπουμε τις διαφορές.

 

New Orleans Beignets (ΗΠΑ) VS Churros (Ισπανία)

  • Δύο διαφορετικές προσεγγίσεις που έχουν κοινές ρίζες για γλυκό τηγανητό επιδόρπιο με τελείως διαφορετικό αποτέλεσμα. 

 

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται όσους θέλουν να γνωρίσουν τις τεχνικές και τα μυστικά πίσω από το Street Food και το υγιεινό αλλά γρήγορο φαγητό.
 

  • Η αναγραφόμενη τιμή (80 €) είναι για κρατήσεις και πληρωμή μέχρι τρείς (3) μέρες πρίν την έναρξη (early bird)
  • Για κρατήσεις θέσεων τις τελευταίες τρείς μέρες πριν το σεμινάριο ή την ημέρα του σεμιναρίου η τιμή είναι 95 €
  • Κρατήσεις θέσεων με συμπλήρωση της φόρμας επικοινωνίας.
  • Για τραπεζική κατάθεση του ποσού του σεμιναρίου, χρησιμοποιήστε τους παρακάτω λογαριασμούς
  • Πρέπει οπωσδήποτε να γίνεται ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΘΕΤΗ

 

Τράπεζα

ΕΘΝΙΚΗ

Αριθμός Λογαριασμού

862 48000 282

 IBAN

GR 76 0110 8620 0000 8624 8000 282

Δικαιούχος

ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΚΕΚ PRAXIS Ε.Ε.

 

Τράπεζα

ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Αριθμός Λογαριασμού

5154-038738-483

 IBAN

GR 35 0172 1540 0051 5403 8738 483 

Δικαιούχος

ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΚΕΚ PRAXIS Ε.Ε.

Εκπαιδευτικοί Στόχοι

Στόχος του σεμιναρίου είναι η εκπαίδευση πάνω στο σύγχρονο street food και τις μοντέρνες παραλλαγές του. 

Πιστοποίηση

Βεβαίωση Συμμετοχής σε Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης, από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΚΕΔΙΒΙΜ 2) PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 11101832).

Διεύθυνση

ΧΑΛΚΙΔΑ: Λεωφ. Χαϊνά 95 (δίπλα στην Περιφέρεια)

Τιμή

80

Καλωσόρισμα

Καλωσήρθατε στο ΙΕΚ PRAXIS, το πιο Ποιοτικό Εκπαιδευτήριο. Το ΙΕΚ PRAXIS διαθέτει Υπερσύγχρονες Εγκαταστάσεις, την πιο Δυνατή Ομάδα Εκπαιδευτών και σημαντικές Εταιρικές Συνεργασίες για την εξασφάλιση της πρακτικής άσκησης και την αποτελεσματική επαγγελματική προώθηση των αποφοίτων του.

Διαβάστε την γνώμη των επιτυχημένων Αποφοίτων μας, αποφασίστε με την βοήθεια των εξειδικευμένων Συμβούλων μας για το πρόγραμμα που σας ταιριάζει, επιλέξτε μία από τις 50 Δυναμικές Ειδικότητες του ΙΕΚ PRAXIS ή κάποιο από τα δεκάδες Εξειδικευμένα μας Σεμινάρια και κάντε ΣΗΜΕΡΑ την Πρώτη Πράξη της Επαγγελματικής σας Επιτυχίας!

Επικοινωνία