Μετεκπαίδευση στην Υψηλή Μαγειρική Τέχνη: PRAXIS Gastronomy PostGraduate Course

μεταπτυχιακό μαγειρικής σχολή μαγειρικής ιεκ praxis

Ενδιαφέρομαι

Ενδιαφέρομαι για Σεμινάριο

Μετεκπαίδευση στην Υψηλή Μαγειρική Τέχνη: PRAXIS Gastronomy PostGraduate Course

Πόλη

Αθήνα

Έναρξη

Υλοποιείται

Διάρκεια

6 μήνες

Ωράριο

12:00-16:00

Συχνότητα

2 φορές την εβδομάδα

Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο

Στο Πρόγραμμα Μετεκπαίδευσης στην Μαγειρική Τέχνη γίνεται εμβάθυνση σε όλες τις σύγχρονες τεχνικές & τάσεις της επαγγελματικής Μαγειρικής:  

 

  • Νέες τεχνικές και εφαρμογές
  • Διεθνείς και Ethnic κουζίνες
  • Food Styling και αρχιτεκτονική πιάτων
  • Sous Vide, Σφαιροποιήσεις, Siphon και άλλες σύγχρονες τεχνικές, ενταγμένες σε πιάτα a’ la carte
  • Αλλαντικά και Τεχνικές Αλλαντοποιίας
  • Τυροκομία και Τεχνικές Τυροκόμησης
  • Μοντέρνα Ελληνική κουζίνα
  • Japanese και Fusion Κουζίνες
  • Sushi
  • Μοριακή Γαστρονομία
  • Ψάρια και Θαλασσινά
  • Avant Garde Cuisine και Amuse Bouche
  • Γαλλική Κουζίνα
  • Ισπανική Κουζίνα
  • Σκανδιναβινή Κουζίνα
  • Ζαχαροπλαστική και Αρτοποιία για εστιατόρια A la Carte
  • κλπ.

 

Καθηγητές – Εισηγητές :

 

  • Λεωνίδας Κουτσόπουλος συνιδιοκτήτης και Chef Feedέλ Urban Gastronomy, Feedέλ Assador
  • Άγγελος Λάντος, Chef "Σπονδή" (2 αστέρια Michelin)
  • Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, Chef "Sense" Restaurant (Βραβείο Michelin Plate)
  • Θοδωρής Παπανικολάου, Chef "Selene" Restaurant (Χρυσός Σκούφος)
  • Δημήτρης Δημητριάδης, Chef "Artisanal" Restaurant (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας)
  • Παύλος Κυριάκης, Chef "Andronis Luxury Suites"
  • Αλέξανδρος Κοσκινάς, Chef "Tudor Hall" (King George Hotel) (Χρυσός Σκούφος)
  • Δημήτρης Μπούτσαλης, Chef Hotel "Μεγάλη Βρεττανία" (Χρυσός Σκούφος)
  • Μίλτος Αρμένης, Chef "Ark"
  • Ηλίας Σκουλάς, Chef "Food Mafia"
  • Νίκος Πολιτάκος, Chef "Kinjo Japanese RestauBar"
  • Σάκης Βενέτης, Chef Hotel "Electra Metropolis"
  • Χάρης Νικολούζος, Chef  "Bianco" Restaurant
  • Ευγένιος Βαρδακαστάνης, Pastry Chef "Μεγάλη Βρεττανία" & "Tudor Hall"

 

Και ειδικά μαθήματα με τους :

  • Γιάννα Μπαλαφούτη | Ειδική Γαστρονομίας και Δημιουργικής Ανάπτυξης Καινοτομικών Προϊόντων
  • Ευάγγελος Μπερής | Ειδικός Οινολογίας και Food Pairing
  • Θοδωρής Πάσχος | Ειδικός Τυροκομίας

Σε ποιους απευθύνεται

  • Το πρόγραμμα μεταπτυχιακής εξειδίκευσης απευθύνεται σε αποφοίτους σχολών μαγειρικής ή ήδη εργαζόμενους στον χώρο της μαγειρικής, που θέλουν να ολοκληρώσουν και να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους, εμβαθύνοντας σε όλες τις σύγχρονες μεθόδους της μαγειρικής τέχνης.

 

Το πρόγραμμα υλοποιείται με:

  • Demo παρουσιάσεις και θεωρητική εκπαίδευση στη σύγχρονη και πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα επίδειξης
  • Ηands on πρακτική στα πλήρως αναβαθμισμένα εργαστήρια επαγγελματικής προσομοίωσης

Εκπαιδευτικοί Στόχοι

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα:

  • Προσφέρει ταχύρυθμη εκπαίδευση υψηλού επιπέδου, δίπλα σε βραβευμένους chefs, σε υπερσύγχρονα εργαστήρια μαγειρικής.
  • Το πρόγραμμα υποστηρίζει την ουσιαστική αναβάθμιση των γνώσεων και των δεξιοτήτων και μια σημαντική ενίσχυση του βιογραφικού των συμμετεχόντων
  • Αποτελεί την πύλη για μια σημαντική καριέρα στην Ελλάδα και διεθνώς, με άμεση πρόσβαση σε θέσεις εργασίας
  • Δίνει άμεση επαφή και πληροφόρηση για όλες τις νέες τάσεις και τεχνικές της επαγγελματικής κουζίνας

 

 

Πιστοποίηση

Απόκτηση Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης (BEK) από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης επιπέδου 2 (Κε.Δι.Βι.Μ. 2) PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 11101832)

Διεύθυνση

Αθήνα: Σαριπόλου 5 (δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο)

Παροχές

Ολιγομελή Τμήματα. Διαρκής Hands On εξάσκηση για όλους τους συμμετέχοντες.

Καλωσόρισμα

Καλωσήρθατε στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό PRAXIS.

Ο Οργανισμός διαθέτει Υπερσύγχρονες Εγκαταστάσεις σε 3 κτήρια και μια Δυνατή Ομάδα 300 Εκπαιδευτών.

Με Σημαντικές Εταιρικές Συνεργασίες η Επαγγελματική Αποκατάσταση των Αποφοίτων του φτάνει στο 90%.

Επιλέξτε μία από τις 73 Δυναμικές Ειδικότητες  ή Κάποιο από τα Εξειδικευμένα μας Σεμινάρια και κάντε Σήμερα την Πρώτη Πράξη της Επαγγελματικής σας Επιτυχίας!

Επικοινωνία