Επαγγελματική Αρτοποιία (Professional Bakery)

σεμινάρια-αρτοποιίας-σχολές-αρτοποιίας-ιεκ-praxis

Ενδιαφέρομαι

Ενδιαφέρομαι για Σεμινάριο

Επαγγελματική Αρτοποιία (Professional Bakery)

Έναρξη

Αθήνα: 21/10/2020

Διάρκεια

6 μήνες

Ωράριο

17:30-21:30

Συχνότητα

Αθήνα:Κάθε Τετάρτη

Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο

Το Πρόγραμμα της Σχολής Αρτοποιϊας, καλύπτει όλες τις γνώσεις και δεξιότητες που πρέπει να κατέχει ο επαγγελματίας αρτοποιός:

 

  • ΘΕΩΡΙΑ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ: Γνωριμία με υλικά και σκεύη
  • ΒΟΥΤΗΜΑΤΑ: Φούρνου και cookies
  • KEΙΚ: Βουτύρου, Λαδιού και Αλμυρά Κέικ
  • ΜΠΑΓΚΕΤΕΣ: Γαλλική, με ελιές, με σπανάκι και κρεμμύδι, μπύρας, σικάλεως, λευκή, ολικής, τσιαπάτα, ψωμί burger
  • ΚΟΥΒΕΡ: Ρολάκια, τσιαπατάκια, ολίκης κτλ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ ΨΩΜΙΑ: Μαργαρίτα, Ψωμί για Σάντουϊτς, Κουλούρι Θεσσαλονίκης, Κουλούρι Ολικής Άλεσης
  • ΜΠΡΙΟΣ: Με τυρί και μπέικον, τυρόψωμο, ελαιόψωμο
  • ΨΩΜΙ: Φόρμας, με σταφίδες και καρύδια, με λαχανικά, χαρουπόψωμο, καλαμποκόψωμο, κρεμμυδόψωμο, πολύσπορο, χωριάτικο με προζύμι
  • ΚΙΣ ΛΟΡΕΝ: Ζαμπόν, τυρί, μπέικον, μανιτάρια
  • ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ: Τυρόπιτα με χωριάτικο φύλλο
  • ΠΙΤΣΕΣ: Πεϊνιρλί, σκαλτσόνε
  • ΣΦΟΛΙΑΤΑ: Θεωρία και πρακτική
  • ΚΡΟΥΑΣΑΝ: Βουτύρου, σοκολάτας
  • ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΗ: Τυρόπιτες, Ζαμπονόπιτες, Τυροπιτάκια, Λουκανικοπιτάκια, Κουρού, τυρόπιτα με φύλλο Βυρηττού
  • ΓΕΜΙΣΕΙΣ: για τυρόπιτες και μπουγάτσες
  • ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ-ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ-ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ: Κριτσίνια, Φρυγανιές (λευκές, ολικής άλεσης), Παξιμάδια, παξιμαδάκια
  • ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ: Σκέτα και γεμιστά
  • ΕΙΔΙΚΑ ΨΩΜΙΑ 1: Λαγάνες, Χριστόψωμο, Λαδόψωμο, Λαμπρόψωμο, Μπόμπα, Ψωμί τοστ, Τοστ ολικής, Βιεννέζικο
  • ΕΙΔΙΚΑ ΨΩΜΙΑ 2: Ψωμί με σοκολάτα και καρύδια, με παρμεζάνα, με βασιλικό, με καρότο, με προζύμι, ολικής με προζύμι, λευκό με γλυκάνισο, μπομπότα
  • ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΗ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑ: Τεχνικές διακόσμησης σε αρτοποιήματα

Σε ποιους απευθύνεται

Τα Προγράμματα της Σχολής Αρτοποιίας απευθύνονται:

  • Σε αρχάριους που θέλουν να γνωρίσουν την Επαγγελματική Αρτοποιϊα και να ξεκινήσουν επαγγελματική σταδιοδρομία ως Αρτοποιοί
  • Σε ήδη απασχολούμενους στον τομέα της Αρτοποιϊας, με μικρή εμπειρία και «κλασσικές» ή καθόλου γνώσεις προχωρημένων τεχνικών, που θέλουν να πλουτίσουν τις εμπειρίες τους και τις γνώσεις τους και να αναβαθμίσουν τις τεχνικές και τον ρόλο τους στην σύγχρονη δημιουργική αρτοποιητική τέχνη
  • Σε ερασιτέχνες που θέλουν να κατακτήσουν την τέχνη της επαγγελματικής αρτοπιοιίας για χόμπυ ή για δική τους αποκλειστική απόλαυση.

Εκπαιδευτικοί Στόχοι

  • Σκοπός του Προγράμματος Εκπαίδευσης Επαγγελματικής Αρτοποιίας είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων Αρτοποιίας σε επαγγελματικό επίπεδο.
  • Με το τέλος του προγράμματος οι καταρτιζόμενοι θα μπορούν με αυτοπεποίθηση να εργαστούν σε επαγγελματικούς χώρους Αρτοποιίας.
  • Θα μπορούν να δημιουργήσουν βασικά και προχωρημένα Αρτοποιήματα και θα κατέχουν τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην σύγχρονη δημιουργική Αρτοποιία, σε πολλές εκδοχές της

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η διάρκεια της κάθε εκπαιδευτικής ώρας είναι 45' 

Πιστοποίηση

Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (BEK) από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΚΕΔΙΒΙΜ 2) PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 11101832) ♣ Δυνατότητα Πιστοποίησης και από την GLOBAL CERT, με εξετάσεις ♣ Το πρόγραμμα είναι συμβατό με το Επαγγελματικό Περίγραμμα του ΕΟΠΠΕΠ "Αρτοποιός-Αρτοτεχνίτης".

Διεύθυνση

Αθήνα: Σαριπόλου 5 (δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο), Χαλκίδα: Λεωφ. Χαϊνά 95 (δίπλα στην Περιφέρεια)

Παροχές

Όλα τα Υλικά και Αναλώσιμα των Εργαστηρίων ♣Στολή Αρτοποιίας PRAXIS ♣ Εκπαιδευτικό Υλικό και Συνταγές σε Έντυπη Μορφή.

Καλωσόρισμα

Καλωσήρθατε στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό PRAXIS.

Ο Οργανισμός διαθέτει Υπερσύγχρονες Εγκαταστάσεις σε 3 κτήρια και μια Δυνατή Ομάδα 300 Εκπαιδευτών.

Με Σημαντικές Εταιρικές Συνεργασίες η Επαγγελματική Αποκατάσταση των Αποφοίτων του φτάνει στο 90%.

Επιλέξτε μία από τις 73 Δυναμικές Ειδικότητες  ή Κάποιο από τα Εξειδικευμένα μας Σεμινάρια και κάντε Σήμερα την Πρώτη Πράξη της Επαγγελματικής σας Επιτυχίας!

Επικοινωνία