- Πληροφορίες Σεμιναρίου
- Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο
- Σε Ποιούς Απευθύνεται
- Εκπαιδευτικοί Στόχοι
- Εκπαιδευτικές Μέθοδοι
- Παροχές
- Επιδότηση
- Πιστοποίηση
- Τύπος ΣεμιναρίουΜε φυσική παρουσία
- ΠόληΑθήνα
- Ωράριο Αθήνα17:30-21:30
- Διάρκεια20 ώρες
- Συχνότητακάθε Δευτέρα / 4 συναντήσεις
- Τιμή180.00€
Η βιομηχανία γύρω από τον εναλλακτικό τουρισμό έχει αυξηθεί εξαιρετικά τα τελευταία έτη. Σημαντικό μέρος του εναλλακτικού τουρισμού είναι και ο οινοτουρισμός.
Στην Ελλάδα λειτουργούν πάνω από 1.300 οινοποιεία, τα οποία απασχολούν περί τους 180.000 ανθρώπους και τις τελευταίες δύο δεκαετίες ο κλάδος γνωρίζει ιδιαίτερη άνθηση.
Οινοτουρισμός δεν είναι μόνο το οινοποιείο, τα αμπέλια και το κρασί. Στο σύνολό της η οινογευστική εμπειρία είναι πολυδιάστατη και συμπεριλαμβάνει το φαγητό που σερβίρεται και την αρχιτεκτονική του οινοποιείου, το φυσικό περιβάλλον, τους υπαλλήλους, τους επισκέπτες, τη γοητεία της οινοπαραγωγού περιοχής και την πολιτιστική κληρονομιά της.
Το PRAXIS δημιούργησε ένα μοναδικό Course πάνω στην Προβολή και την Προώθηση του Κρασιού στο πλαίσιο του Οινοτουρισμού.
Με έμφαση στην πρακτική εκπαίδευση και εκπαιδευτή τον Οινολόγο – Χημικό Γεώργιο Τσαπουρνιώτη, το πρόγραμμα “Οινοτουρισμός: Προβολή και Προώθηση του Κρασιού” αποτελείται από τέσσερις ενότητες με στόχο την εξειδίκευση πάνω στο service, την οργάνωση και λειτουργία του εστιατορίου, τις απαραίτητες δεξιότητες για εργαζόμενους σε οινοποιεία και οινοτουριστικές μονάδες καθώς και τις νέες ευκαιρίες που ανοίγονται στον κλάδο.
Σε κάθε Μάθημα του Σεμιναρίου Οινολογίας, μετά το τέλος της θεωρίας, θα γίνεται γευσιγνωσία σε 7-8 φιάλες κρασιών και θα εξηγούνται λεπτομερώς τα βασικά γευσιγνωστικα χαρακτηριστικά του κάθε κρασιού.
ΥΛΗ-ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
ΠΡΩΤΟ ΜΑΘΗΜΑ: ” Οινοποιείο και Οινοτουρισμός”
α) Ορισμός του οινοτουρισμού
β) Ιστορική αναδρομή του οινοτουρισμού
γ) Βασικές γνώσεις που πρέπει να έχει κάποιος που εργάζεται σε ένα Οινοποιείο
δ) Ξενάγηση
ε) Γευσιγνωσία οίνων
ζ) Κανόνες σωστής συμπεριφοράς του προσωπικού σε ένα Οινοποιείο
ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΑΘΗΜΑ: “Η οργάνωση και η σωστή λειτουργία ενός Εστιατορίου”
α) Μice en place εστιατορίου
β) Υποδοχή πελάτη
γ) Παραγγελιοληψία
δ) Κανόνες σωστής συμπεριφοράς του προσωπικού στο σερβίρισμα
ε) Συμβουλές τεχνικής σερβιρίσματος κρασιού και φαγητού
ζ) Debarrassaze
ΤΡΙΤΟ ΜΑΘΗΜΑ: “Τα μυστικά του σωστού service του κρασιού”
α) Ο ρόλος του οινοχόου
β) Βασικές γνώσεις που πρέπει να έχει ένας οινοχόος
γ) Σωστή σειρά κρασιών
δ) Σωστή θερμοκρασία
ε) Η επίδειξη της ετικέτας
ζ) Το άνοιγμα της φιάλης
η) Τα βασικά βήματα για το άνοιγμα της φιάλης
θ) Αερισμός και μετάγγιση
ι) Τα σωστά ποτήρια σερβιρισματος του κρασιού
ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΑΘΗΜΑ:”Η σημασία του κρασιού για τον άνθρωπο και η επαγγελματική προοπτική του”
α) Γιατί είναι σημαντικό το κρασί για τον άνθρωπο
β) Η θέση του κρασιού στην ελληνική κοινωνία
γ) Η εμπορική δυναμική των ελληνικών κρασιών στην εγχώρια εσωτερική αγορά
δ) Η εμπορική δυναμική των ελληνικών κρασιών στην εξωτερική αγορά
ε) Παράγοντες που επηρεάζουν την ποσότητα και την ποιότητα του κρασιού
ζ) Οι “επαγγελματικοί δρόμοι” της Οινολογίας
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η διάρκεια της κάθε εκπαιδευτικής ώρας είναι 45′
Το πρόγραμμα απευθύνεται:
- Σε επαγγελματίες και εργαζόμενους από τον χώρο της εστίασης, του αγροτικού τομέα, του τουρισμού, του εμπορίου κ.α., που είτε επιθυμούν να αναπτύξουν τις γνώσεις τους σχετικά με τον οινοτουρισμό
- Σε φοιτητές η απόφοιτους τμημάτων Οινολογίας, Τεχνολογίας Τροφίμων, Γεωπονίας, Τουριστικών Επαγγελμάτων, Μαγειρικής κλπ, οι οποίοι έχουν αντιληφθεί την δυναμική που παρουσιάζει το κρασί στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως και θέλουν να κατευθυνθούν επαγγελματικά προς αυτό.
- Κράτηση θέσης με προκαταβολή
- Χρησιμοποιείστε τους παρακάτω λογαριασμούς, με αιτιολογία το όνομα και το επίθετο σας:
Τράπεζα | ΠΕΙΡΑΙΩΣ |
IBAN | GR 35 0172 1540 0051 5403 8738 483 |
Τράπεζα | ΕΘΝΙΚΗ |
IBAN | GR 76 0110 8620 0000 8624 8000 282 |
Δικαιούχος | ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΚΕΚ PRAXIS Ε.Ε. |
- Το σεμινάριο αποτελεί μια ανταγωνιστική και δομημένη πρόταση για μια ολοκληρωμένη επαφή με τον μαγικό κόσμο του κρασιού.
- Καλύπτει όλη την γκάμα απαραίτητων γνώσεων, οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται πάνω στις επαγγελματικές γνώσεις του οινοτουρισμού
Βεβαίωση Παρακολούθησης σε Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΚΕΔΙΒΙΜ 2) PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 11101832)