#ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

#Arduino: Hands On Training


  • Τύπος ΣεμιναρίουΜε φυσική παρουσία
  • ΠόληΧαλκίδα

Σεμινάριο Αυτοματισμού: Arduino, Hands On Training με τον ηλέκτρονικό μηχανικό Ροβινσών Ισμήρογλου. 

Γνώρισε από κοντά το κόσμο του Arduino και του αυτοματισμού

Στόχος του σεμιναρίου είναι να έρθουν οι σπουδαστές σε επαφή με τον κόσμο των μικρουπολογιστών. Το Arduino είνaι μια μικρογραφία των κυκλωμάτων και εργαλείων που υπάρχουν σε πολλά σύγχρονα μοντέλα αυτοκινήτων. Ο σπουδαστής αντιλαμβάνεται τον τρόπο σκέψης και την φιλοσοφία που λειτουργούν οι κατασκευαστές λογισμικού για αυτοκίνητα

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων ήδη χρησιμοποιούν αισθητήρες απόστασης, ταχύτητας, θερμοκρασίας, υγρασίας και άλλους στα σύγχρονα αυτοκίνητα. Στο πλαίσιο της συνεχους εκπαίδευσης, οι σπουδαστές, εκτός από το hardware μαθαίνουν και τις βασικές γνώσεις προγραμματισμού και ανάπτυξης λογισμικού. Έτσι μπορούν να διαγνώσουν τυχόν προβλήματα σε επίπεδο software και να επέμβουν σε αυτό»

Επίσης έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν νέες δυνατότητες σε αυτοκίνητα. Από απομακρυσμένο έλεγχο air condition σε παλιότερα μοντέλα και custom αισθητήρες μέχρι και- γιατί όχι; – πλήρως αυτοματοποιημένα οχήματα. Είναι όπως η διαδικασία της μάθησης. Ξεκινάμε με γερές βάσεις και μετά αρχίζουμε και χτίζουμε πάνω σε αυτές. Η γνώση μας βοηθάει στο να κάνουμε πράξη τη φαντασία και δημιουργικότητά μας

 

Τι είναι το Arduino;

Το Arduino είναι μια πλακέτα «ανοικτού κώδικα», ένα μικρός υπολογιστής με τον οποίο μπορούμε να κατασκευάσουμε εφαρμογές ρομποτικής και συστήματα αυτοματισμού.

Τι σημαίνει «ανοιχτός κώδικας»;

Στην περίπτωση του Arduino σημαίνει ότι όλη η πληροφορία για τον τρόπο κατασκευής και προγραμματισμού του, η λογική και τα σχέδια δηλαδή πίσω από το hardware και το software είναι ελεύθερα και προσβάσιμα από κάθε ενδιαφερόμενο σε κάθε επίπεδο και είναι ανοιχτά για χρήση, μετατροπή ή βελτίωση.

Πως χρησιμοποιείται το Arduino και που;

Η πλακέτα Arduino είναι ένας μικρουπολογιστής με εισόδους και εξόδους. Ανάλογα με το πώς θα προγραμματιστεί μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να ελέγξουμε από το αυτόματο κλείσιμο μιας λάμπας φωτισμού στο σπίτι μας μέχρι εξελιγμένες ρομποτικές συσκευές.

Το Arduino δέχεται δεδομένα με τις εισόδους του που μπορεί να είναι από ένα πληκτρολόγιο, ένα τηλεκοντρόλ, αισθητήρες, κάμερες κ.α, τα επεξεργάζεται και δίνει εντολές μέσω των εξόδων του.

Έτσι με τη χρήση αυτού του μικρού εγκεφάλου μπορούμε να συνδέσουμε έναν αισθητήρα φωτός ως είσοδο, το Arduino να επεξεργάζεται την έντασή του και να δίνει εντολή στις λάμπες ενός σπιτιού να αυξομειώνουν αντίστοιχα την έντασή τους.

 

Γιατί είναι σημαντική η γνώση Arduino;

Το μικρό του μέγεθος και η προσιτή τιμή του το έχουν καθιερώσει ως μια εξαιρετική πλατφόρμα prototyping. Δηλαδή δημιουργίας πρωτότυπων μικροσυσκευών κατάλληλες για Εφαρμογές Ρομποτικής και αυτοματισμού.

Το σεμινάριο “Arduino: Hands On Training” είναι δωρεάν και απευθύνεται αποκλειστικά στους σπουδαστές Τεχνικών Εiδικοτήτων του ΙΕΚ PRAXIS.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να έρθουν οι σπουδαστές σε επαφή με τον κόσμο των μικρουπολογιστών, του προγραμαμτισμού και των εφαρμογών τους στο πλαίσιο αυτοματισμών.


image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Περιοχή ενδιαφέροντος
    X
    CONTACT US