#ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

#Σεμινάριο Slow Smoked BBQ με τον chef Patron Βασίλη Σπόρο


  • Τύπος ΣεμιναρίουΟλοκληρώθηκε
  • ΠόληΑθήνα
  • Ωράριο Αθήνα12:00 - 17:00
  • Διάρκεια5 Ώρες
  • ΣυχνότηταΜια φορά
  • Τιμή120.00€

Σεμινάριο Slow Smoked BBQ. Ο χαρισματικός Σεφ Βασίλης Σπόρος (Σεφ του Mama Roux, συνιδιοκτήτης του Po’ Boys)  μας ξεναγεί στην τέχνη του Αυθεντικού αμερικάνικου ΒΒQ σε offset smoker, με brisket και ribs! Τεχνικές ψησίματος και καπνίσματος για κρέατα, ψάρια και λαχανικά.

Χρησιμοποιούμε αυθεντικό BBQ smoker και grill ενώ μαγειρεύουμε αποκλειστικά σε ξύλα και κάρβουνα. Συγκρίνουμε την επίδραση της μαρινάδας και της άλμης ενώ μαθαίνουμε βασικές αναλογίες και συνδυασμούς τους. Συγκρίνουμε γευστικά τη χρήση της τεχνικής sous vide, σε διάφορες κοπές κρέατος ενώ μαθαίνουμε τα μυστικά του σιγοκαπνίσματος των κρεάτων και την επίδραση που έχει η χρήση του ξύλου στις συνταγές μας. Ταυτόχρονα θα μιλήσουμε για τεχνικές και θερμοκρασίες για μεγαλύτερα κομμάτια κρέατος, σπάλες για pulled pork, βοδινό brisket και για ψήσιμο και το σωστό τρόπο να κόβεις το ψημένο κρέας. Επίσης τη σημασία του σωστά ‘καμένου’ σε φρούτα και λαχανικά.

Θα παρουσιαστούν αναλυτικά τα εξής πιάτα:

Mutabal
Πουρές καπνιστής μελιτζάνας, με σκόρδο, γιαούρτι, βούτυρο από βοδινό μεδούλι, μαϊντανό και κουκουνάρι. 

Σιγοκαπνιστή Γαλοπούλα με γλάσο από Μέλι και Σόγια
Μαθαίνουμε πως θα προσθέσουμε υγρασία στη γαλοπούλα με μια απλή άλμη και πως θα κάνουμε τη διαφορά στο ψήσιμο, για την πιο ζουμερή γαλοπούλα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Smoked Baby Back Ribs με coleslaw από φινόκιο
Σιγοκαπνιστά spare ribs με ξύλο οξιάς και γλάσο από bourbon στο offset smoker. Ετοιμάζουμε το δικό μας rub μπαχαρικών με αμέτρητες εφαρμογές και δοκιμάζουμε μια ‘επαναστατική’ συνταγή για coleslaw. 

Ramen Bowl με βοδινή ουρά και μάγουλα σε Dutch Oven
Σιγομαγειρεύουμε βοδινή ουρα και μάγουλα σε Dutch Oven στα κάρβουνα. Ετοιμάζουμε ένα λιπαρό ζωμό με τα κόκκαλα, sake και mirin και σερβίρουμε με ramen noodles και αβγό ποσέ.

Texas Style Smoked Brisket με Chipotle BBQ sauce
H τεχνική για να σιγοκαπνίσουμε ένα Brisket, οι θερμοκρασίες που ακολουθούμε και τα βήματα για επιτυχημένο αποτέλεσμα κάθε φορά σε συνδυασμό με μια ξεχωριστή bbq sauce. Τί είναι το Texas Rub και πως αξιολογείται ένα σωστά ψημένο brisket.

Grilling Steaks/ Delmonico Steak

  • Tomahawk
  • Hanger Steak
  • New York Strip

Ψήνουμε σε ξύλα και κάρβουνα τρία διαφορετικά steak, δοκιμάζουμε την επίδραση της άλμης, της μαρινάδας και του sous vide στη γεύση και την υφή του κρέατος μετά το ψήσιμο. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος. Μαθαίνουμε να κόβουμε σωστά το ψημένο κρέας για να το σερβίρουμε. Τα παρουσιάζουμε μέσα από το πιο διάσημο πιάτο για Steak της Νέα Υόρκης, το Delmonico Steak.

Σιγοκαπνιστή χοιρινή σπάλα με γλάσο από μπύρα και μουστάρδα
Ψήνουμε αποκλειστικά σε ξύλα και κάρβουνα ολόκληρη χοιρινή σπάλα και βλέπουμε μια διαφορετική επιλογή για το χοιρινό στο γιορτινό τραπέζι.

Επιδόρπιο
‘Καμμένος’ ανανάς με κρέμα δεντρολίβανου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η διάρκεια της κάθε εκπαιδευτικής ώρας είναι 45′

Η ελληνική μπύρα ΝΗΣΟΣ, γευστικός χορηγός.

Το σεμινάριο απευθύνεται όσους θέλουν να γνωρίσουν τις τεχνικές και τα μυστικά πίσω από το Αυθεντικό Αμερικάνικο Μπάρμπεκιου.

Τιμολογιακή Πολιτική

Το κόστος του προγράμματος είναι:120€
Για εγγραφές έως 11/02 Early Bird:90€
Κόστος για Φοιτητές & Σπουδαστές:90€

Η Κράτηση Θέσης προυποθέτει την εξόφληση του προγράμματος
Για τραπεζική κατάθεση του ποσού του σεμιναρίου, χρησιμοποιήστε τους παρακάτω λογαριασμούς αναγράφοντας πάντα το όνομα σας

Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ
 IBAN GR 35 0172 1540 0051 5403 8738 483 
Τράπεζα ΕΘΝΙΚΗ
 IBAN GR 76 0110 8620 0000 8624 8000 282
Δικαιούχος ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΚΕΚ PRAXIS Ε.Ε.

Βεβαίωση Συμμετοχής σε Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης, από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΚΕΔΙΒΙΜ 2) PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 11101832).

  • Εφαρμόζονται σύγχρονες συμμετοχικές μέθοδοι διδασκαλίας, ειδικά σχεδιασμένες για ενηλίκους
  • Χρησιμοποιείται ψηφιακός εκπαιδευτικός εξοπλισμός και εποπτικά μέσα
  • Παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ Εκπαιδευτικές σημειώσεις σε ηλεκτρονική μορφή
  • Το σεμινάριο ΔΕΝ είναι επιδοτούμενο. Είναι αυτοχρηματοδοτούμενο.

ΟΜΩΣ:

  • Το πρόγραμμα μπορεί να επιδοτηθεί-χρηματοδοτηθεί μέσω των πόρων του ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ.
  • Προϋπόθεση χρηματοδότησης: o ενδιαφερόμενος να είναι εργαζόμενος.
  • Την υποβολή φακέλου στο τμήμα ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ αναλαμβάνει ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός PRAXIS

Οι Συνταγές και οι Τεχνικές θα δοθούν σε Έντυπη Μορφή – Θα δοθεί μαγειρική ποδιά

Gallery Σεμιναρίου

praxis logo

Παρακολουθήστε το video του Σεμιναρίου

praxis logo

image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Περιοχή ενδιαφέροντος
    X
    CONTACT US