#ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

#Σεμινάριο VEGAN Cooking Workshop


  • Τύπος ΣεμιναρίουΜε φυσική παρουσία
  • ΠόληΑθήνα
  • Ωράριο Αθήνα17:30 έως 21:30
  • Διάρκεια24 ώρες
  • Συχνότητα6 τετράωρες συναντήσεις, κάθε Πέμπτη

Σεμινάριο VEGAN Cooking Workshop. Αυτό το πρόγραμμα ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ (HANDS ON) έχει ως στόχο να εκπαιδεύσει σε βάθος τους συμμετέχοντες στην VEGAN διατροφή και στις Mαγειρικές Τεχνικές που απαιτούνται για να καλύψουμε όλες τις ανάγκες των vegan.

Στο πρόγραμμα θα μάθουμε τις μαγειρικές τεχνικές, καθώς και τις συνταγές που απαιτούνται ώστε να μπορούμε να παρασκευάζουμε ένα μενού για VEGAN διατροφή, το οποίο θα περιλαμβάνει:

 

“Easy vegan essential recipes”

  • -Overnight oats smoothie bowl
  • -Buddha bowl με ρεβύθια, καστανό ρύζι και cashew sour cream
  • -Tαρτα σοκολάτας χωρίς ψήσιμο
  • -Μους σοκολάτας (με δύο τρόπους)
  • -Σουπα μινεστρονε

 

“Vegan recipes with superfoods

  • -Smoothie με τσάι του βουνού
  • -Ρυζογαλο με μαστίχα Χίου και compote μήλου
  • -Σαλατα με άγριο ρύζι, blueberries και αβοκάντο
  • -Ρολακια με nori και κινόα
  • -Flatbread από φαγοπυρο
  • -Spread miso και ginger
  • -Energy balls με maca
  • -Μπισκοτα με matcha και αμύγδαλο

 

“Elegant vegan recipes”

  • -granola με αμαρανθο και γιαούρτι καρύδας
  • -Λεμοναδα με raspberries
  • -Ντοματοσουπα με βασικό
  • -Σκορδοψωμο χωρίς γλουτένη
  • – Vegan βούτυρο
  • -Σαλατα με σπανάκι και vinaigrette φράουλας
  • -Panna cotta με ροδονερο και κέικ με μαύρο σουσάμι

 

“Vegan comfort food”

  • -Mochaccino
  • -Brioche με αποξηραμένα φρούτα
  • -Pizza Margherita με βάση χωρίς γλουτένη και vegan mozzarella
  • -Fudge λευκής σοκολάτας
  • -Ταρτα σοκολάτας με βάση Oreo cookies

 

“Vegan brunch”

  • -Peanut butter smoothie
  • -french toast με καραμέλα και μπανάνα
  • -Μαφιν με κινόα και καρότο
  • -Burritos bowl (guacamole,black beans,vegan cheddar cheese)
  • -Scrambled”eggs” με ρεβυθαλευρο

 

“Only raw”

  • -Tropical chia pudding
  • -Σουπα αβοκάντο με κάρι
  • -Σαλατα με μαριναρισμενα μανιτάρια και φυτρα
  • -Mocha truffles
  • -Blueberry lemon cheesecake
  • -Chocolate, peanut butter ice cream
  • -banana pancakes (συνταγή για αφυγραντη)
  • -Biscotti με φυστίκι Αιγίνης (συνταγή για αφυγραντη)

 

Βασικές Πληροφορίες για την VEGAN διατροφή

 

Vegans και Raw Vegans:

 

  • Οι Vegans κυρίως λόγω φιλοσοφίας, ασπάζονται έναν τρόπο ζωής, όπου κάθε είδος ζωικής προέλευσης δεν επιτρέπεται. Άρα, δεν χρησιμοποιούν κανένα ζωϊκό προϊόν για τροφή, ένδυση, διασκέδαση, καθώς πιστεύουν ότι οι άνθρωποι δεν θεωρούνται ανώτερες υπάρξεις από τα ζώα.
  • Οι Raw Vegans, δεν καταναλώνουν τρόφιμα τα οποία έχουν υποστεί θερμική επεξεργασία μεγαλύτερη των 48ο C. Επίσης δεν καταναλώνουν κανένα είδος επεξεργασμένου τρόφιμου, καθώς έχουν την πεποίθηση ότι μόνο με αυτές τις πρακτικές μπορεί πραγματικά το σώμα μας να λαμβάνει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

 

Οι μη Vegan είναι δύσκολο να φανταστούν μία μέρα στο διατροφικό τους πρόγραμμα χωρίς κανενός είδους ζωϊκό παράγωγο: ούτε κρέας, ούτε ψάρι, αβγά, γάλα, βούτυρο, τυρί κτλ.

Και όμως, αυτό αποτελεί καθημερινότητα για έναν vegan.

 

Είτε λοιπόν για λόγους φιλοσοφίας, είτε υγείας, είτε ακόμα και μόδας μερικές φορές, οι vegan και οι raw vegan «αναγκάζονται» να «ανακαλύπτουν» και να χρησιμοποιούν τα υλικά που τους προσφέρει η φύση στο έπακρον, ώστε να έχουν ένα υγιεινό αλλά και απολαυστικό διατροφικό πρόγραμμα.

Στο πρόγραμμα αυτό, θα μάθουμε τι ακριβώς τρώνε και πώς μπορούμε να τους το προσφέρουμε

Το πρόγραμμα απευθύνεται:

  • Σε επαγγελματίες της εστίασης ή σε σπουδαστές που θέλουν να κατακτήσουν σε βάθος τις τεχνικές της vegan διατροφής προκειμένου να μπορούν να εντάξουν στο μενού τους διατροφή που να καλύπτει τους Vegans και Raw Vegans
  • Σε ανθρώπους που έχουν ξεκινήσει ή σκέφτονται να ξεκινήσουν vegan διατροφικές συνήθειες και θέλουν να μάθουν συνταγές για ένα πλήρη μενού που καλύπτουν πλήρως την vegan διατροφή
  • Σε όλους όσους ενδιαφέρονται για εναλλακτική / υγιεινιστική διατροφή και θέλουν να γνωρίσουν τα υλικά, τις συνταγές και τις τεχνικές της.

 

  • Κρατήσεις θέσεων με κατάθεση του ποσού.
  • Για τραπεζική κατάθεση του ποσού του σεμιναρίου, χρησιμοποιήστε τους παρακάτω λογαριασμούς:
Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ
 IBAN GR 35 0172 1540 0051 5403 8738 483 
Τράπεζα ΕΘΝΙΚΗ
 IBAN GR 76 0110 8620 0000 8624 8000 282
Δικαιούχος ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΚΕΚ PRAXIS Ε.Ε.

Με το τέλος του προγράμματος οι συμμετέχοντες:

 

  • Θα έχουν μάθει τις αρχές και τα υλικά της vegan διατροφής
  • Θα έχουν κατακτήσει μία μεγάλη γκάμα από συνταγές και τεχνικές για την vegan διατροφή
  • Θα γνωρίζουν μαγειρικές τεχνικές για την διατροφική κάλυψη των vegans, είτε στο εστιατόριο είτε στο σπίτι

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η διάρκεια της κάθε εκπαιδευτικής ώρας είναι 45′

Βεβαίωση Συμμετοχής σε Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης, από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΚΕΔΙΒΙΜ 2) PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 11101832).

Gallery Σεμιναρίου

praxis logo

image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Περιοχή ενδιαφέροντος
    X
    CONTACT US