Προχωρημένη Επαγγελματική Μαγειρική (Advanced Professional Cooking)

προχωρημένες-τεχνικές-μαγειρικής-σεμινάρια-μαγειρικής-ιεκ-praxis

Ενδιαφέρομαι

Ενδιαφέρομαι για Σεμινάριο

Προχωρημένη Επαγγελματική Μαγειρική (Advanced Professional Cooking)

Πόλη

Αθήνα

Έναρξη

29/10/2019

Διάρκεια

6 μήνες

Ωράριο

Απογευματινό

Συχνότητα

2 φορές/εβδομάδα

Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο

Το Σεμινάριο Μαγειρικής Advanced Professional Cooking, έχει σκοπό να μεταδώσει γνώσεις και δεξιότητες που είναι απαραίτητες για όσους θέλουν να σταδιοδρομήσουν στον χώρο της επαγγελματικής μαγειρικής

Απαραίτητη προϋπόθεση, ο σπουδαστής να έχει παρακολουθήσει το Σεμινάριο Επαγγελματικής Μαγειρικής Επίπεδο 1.

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

  • Μοσχάρι Ποαλέ: Μενού table d’hote 3 πιάτων με ορεκτικό, σαλάτα & επιδόρπιο
  • Παρασκευές με βάση το χοιρινό: Χοιρινό μπλανκέ/αυγολέμονο, Χοιρινό πανέ-σωτέ, Παράγωγο πουρέ πατάτας, Παράγωγο μαγιονέζας
  • Παρασκευή αρνιού ραγού, Επίδειξη καθαρίσματος αρνίσιας σπάλας, Άνοιγμα φύλλου για πίτα, Ορεκτικό Χορτόπιτα
  • Αρνίσιο καρέ Γαλλικής κοπής,Παρασκευή αρνιού σοτέ, Παρασκευή πέστο βασιλικού, Παρασκευή Ratatouille, Παρασκευή σπανακόρυζου
  • Αρνί μπραιζέ, Αρνί ψητό φούρνου, Ορεκτικό: γεμιστές πιπεριές
  • Αρνί & κατσίκι ψητό, Σαλάτα-ορεκτικό
  • Παρασκευές με κιμά μόσχου και λουκάνικα, Σαλάτα
  • Ψωμί burger, Burger, Καραμελωμένο κρεμμύδι, Γεμιστά
  • Καθάρισμα και μαγείρεμα μοσχαρίσιου συκωτιού
  • Καθάρισμα διαχείριση και μαγείρεμα :Γλυκάδια και νεφρά
  • Ζύμη μπριζέ - Pizza
  • Τεχνική κονφί, Φιλετάρισμα πάπιας
  • Υγρή μαγειρεμένη μαρινάδα κοκκινου κρασιού για κυνήγια, Καθάρισμα - Mαγείρεμα  Ορτυκιών, Μεριδοποίηση - Mαγείρεμα κουνελιού
  • Αγριογούρουνο  (χαρακτηριστικά, τεμαχισμός, μαρινάρισμα, μέθοδοι μαγειρέματος)
  • Καθάρισμα, φιλεταρισμα και μαγείρεμα ψαριών
  • Καθάρισμα και μαγείρεμα οστρακόδερμα (γαρίδες), όστρακα (μύδια), μαλάκια (καλαμάρι)
  • Καθάρισμα & φιλετάρισμα γλώσσας
  • Φιλετάρισμα και μαγείρεμα σολομού
  • Τεχνοτροπία Αντρέ (Πατέ, Τερίνα, Μπαλοτίνα)
  • Διεθνείς κουζίνες  (Κίνα, Ιαπωνία, Ταϋλάνδη, Ινδία, Μέση Ανατολή,Ιταλία, Γαλλία, Τουρκία, Αμερική)
  • Επίδειξη μεθόδου μαγειρέματος Sous vide

Σε ποιους απευθύνεται

  • Απευθύνεται σε απόφοιτους του Προγράμματος Επαγγελματικής Μαγειρικής Επιπέδου 1, που θέλουν να εμβαθύνουν ακόμη περισσότερο στις τεχνικές της επαγγελματικής κουζίνας και να ολοκληρώσουν τις μαγειρικές τους γνώσεις, αποκτώντας πλήρεις γνώσεις και δεξιότητες επαγγελματία μάγειρα.
  • Απευθύνεται επίσης σε ήδη εργαζόμενους στον χώρο της εστίασης που - μέσω διαφόρων διαδρομών - έχουν κατακτήσει τις γνώσεις του προγράμματος Επιπέδου 1

Εκπαιδευτικοί Στόχοι

Το πρόγραμμα έχει σαν στόχο να δώσει στους αποφοίτους του Προγράμματος Μαγειρικής 1ου επιπέδου ή στους κατόχους των γνώσεων και των δεξιοτήτων αυτού του επιπέδου, τις ολοκληρωμένες γνώσεις και δεξιότητες του επαγγελματία μάγειρα.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η διάρκεια της κάθε εκπαιδευτικής ώρας είναι 45'

Πιστοποίηση

Απόκτηση Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης (BEK) από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης επιπέδου 2 (Κε.Δι.Βι.Μ. 2) PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 11101832) ♣ Δυνατότητα Πιστοποίησης και από την GLOBAL CERT, κατόπιν εξετάσεων ♣ Το πρόγραμμα είναι συμβατό με το Επαγγελματικό Περίγραμμα του ΕΟΠΠΕΠ "Μάγειρας"

Διεύθυνση

Χαλκίδα: Λεωφ. Χαϊνά 95 (δίπλα στην Περιφέρεια)

Παροχές

ΔΩΡΕΑΝ όλα τα αναλώσιμα των εργαστηρίων ♣ ΔΩΡΕΑΝ εργαστηριακή ποδιά PRAXIS ♣ ΔΩΡΕΑΝ Εκπαιδευτικές Σημειώσεις και Συνταγές.

Καλωσόρισμα

Καλωσήρθατε στο ΙΕΚ PRAXIS, το πιο Ποιοτικό Εκπαιδευτήριο. Το ΙΕΚ PRAXIS διαθέτει Υπερσύγχρονες Εγκαταστάσεις, την πιο Δυνατή Ομάδα Εκπαιδευτών και σημαντικές Εταιρικές Συνεργασίες για την εξασφάλιση της πρακτικής άσκησης και την αποτελεσματική επαγγελματική προώθηση των αποφοίτων του.

Διαβάστε την γνώμη των επιτυχημένων Αποφοίτων μας, αποφασίστε με την βοήθεια των εξειδικευμένων Συμβούλων μας για το πρόγραμμα που σας ταιριάζει, επιλέξτε μία από τις 50 Δυναμικές Ειδικότητες του ΙΕΚ PRAXIS ή κάποιο από τα δεκάδες Εξειδικευμένα μας Σεμινάρια και κάντε ΣΗΜΕΡΑ την Πρώτη Πράξη της Επαγγελματικής σας Επιτυχίας!

Επικοινωνία