#ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

#Σεμινάριο Τμημάτων Αθλητισμού-Φυσιοθεραπείας: Ο Αθλητισμός Στη Σύγχρονη Εποχή


  • Τύπος ΣεμιναρίουΜε φυσική παρουσία
  • ΠόληΑθήνα

Μια ανοιχτή συζήτηση – διάλογος με τους σπουδαστές για τη νέα τάξη πραγμάτων στο σύγχρονο αθλητισμό και στον Ελλαδικό χώρο. Καλεσμένοι μας τρεις σπουδαίοι μπασκετάνθρωποι που ο καθένας από τη μεριά του, έχει δώσει το στίγμα του στο άθλημα του μπάσκετ.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΩΜΑΝΙΔΗΣ – ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ – ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΓΕΛΗΣ

Θα παρουσιαστούν δύο θεματικές:

Α. Η εμπορευματοποίηση του αθλητισμού

Από το παιχνίδι για διασκέδαση στο παιχνίδι για το κέρδος: το μεταβαλλόμενο πρόσωπο του αθλητισμού

Η εμπορευματοποίηση έχει αλλάξει το πρόσωπο του αθλητισμού και τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τους αθλητές. Από μικρή ηλικία, τα παιδιά διοχετεύονται σε προγράμματα που επικεντρώνονται στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους, ώστε κάποια μέρα να μπορούν να υπογράψουν σε μια επαγγελματική ομάδα. Αυτός ο αυξημένος ανταγωνισμός έχει δημιουργήσει μεγάλη πίεση σε όσους νιώθουν ότι πρέπει να αποδώσουν σε υψηλό επίπεδο μόνο και μόνο για να συμβαδίσουν.

Β. Ο ρόλος του αθλητή, προπονητή και αθλητικού παράγοντα στις μέρες μας.

Αθλητές, προπονητές και παράγοντες είναι οι key players στον κόσμο του αθλητισμού. Είναι αυτοί που φροντίζουν ώστε οι αθλητές να είναι σε θέση να αποδώσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους και ότι μπορούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο την καριέρα τους. Βοηθούν επίσης να διασφαλιστεί ότι οι αθλητές είναι σε θέση να παραμείνουν υγιείς και χωρίς τραυματισμούς. Ο ρόλος του αθλητή, του προπονητή και του αθλητικού παράγοντα στις μέρες μας είναι πιο σημαντικός από ποτέ. Με την παγκοσμιοποίηση του κλάδου του Αθλητισμού, αυτές οι τρεις ομάδες πρέπει να προσαρμοστούν για να επιβιώσουν και να ευδοκιμήσουν.

Οι αθλητές δεν είναι πλέον μόνο αθλητές, είναι και επιχειρηματίες. Οι προπονητές δεν είναι πια μόνο προπονητές, είναι και μάνατζερ. Και οι πράκτορες δεν είναι πλέον απλώς πράκτορες, είναι και διαπραγματευτές. Σε αυτή τη νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων, κάθε ομάδα πρέπει να συνεργαστεί για να αξιοποιήσει στο έπακρο την καριέρα της.

 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε σπουδαστές του τομέα Αθλητισμού και Φυσιοθεραπείας του ΙΕΚ PRAXIS


image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Περιοχή ενδιαφέροντος
    X
    CONTACT US