- Πληροφορίες Σεμιναρίου
- Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο
- Σε Ποιούς Απευθύνεται
- Εκπαιδευτικοί Στόχοι
- Εκπαιδευτικές Μέθοδοι
- Παροχές
- Επιδότηση
- Πιστοποίηση
- Τύπος ΣεμιναρίουΜε φυσική παρουσία
- ΠόληΑθήνα
- Διάρκεια6 ώρες
- Συχνότηταμία (1) εκπαιδευτική συνάντηση
- Τιμή70.00€
- Γενικοί κανόνες συμπεριφοράς του προσωπικού του εστιατορίου στο Σερβίρισμα
- Μέθοδοι επαγγελματικού σερβιρίσματος
- Βιενέζικος Τρόπος Σερβιρίσματος
- Αγγλικός Τρόπος Σερβιρίσματος
- Γαλλικός Τρόπος Σερβιρίσματος
- Τρόποι μεταφοράς πιάτων
- Κατηγορίες Φαγητών, Τρόπος παραθέσεως και απαιτούμενα σκεύη
- Προετοιμασία παραθέσεως φαγητών και ποτών
- Προϋποθέσεις παράθεσης φαγητών και ποτών
- Τρόποι Παραθέσεως φαγητών και ποτών
- Παρασκευή και παράθεση αφεψημάτων
- Μελέτες περιπτώσεων και παίξιμο ρόλων (προσομοίωση περιστάσεων σέρβις)
Τα σεμινάρια Εστιατορικής Τέχνης απευθύνονται:
- σε ήδη εργαζόμενους στον χώρο της εστίασης που θέλουν να αναβαθμίσουν και να ολοκληρώσουν τις γνώσεις τους στην εστιατορική τέχνη
- σε επαγγελματίες / ιδιοκτήτες χώρων εστίασης, που θέλουν να μάθουν τις ορθές πρακτικές εστιατορικής τέχνης, προκειμένου να καθοδηγήσουν και να οργανώσουν το προσωπικό τους
- σε σπουδαστές και αποφοίτους ξενοδοχειακών σχολών ή και σε ερασιτέχνες που θέλουν να γνωρίσουν τις διάφορες τεχνικές της εστιατορικής τέχνης, όπως το Decoupage, του Mise en place, των τρόπων σερβιρίσματος κλπ
Τα Σεμινάρια Εστιατορικής Τέχνης μπορούν να παρακολουθηθούν:
- είτε ως μεμονωμένες ενότητες (όπως η παρούσα), για όσους θέλουν να εκπαιδευτούν μόνο στο συγκεκριμένο αντικείμενο της εστιατορικής.
- είτε ως ολοκληρωμένο σύνολο (που καλύπτει όλες τις πλευρές της εστιατορικής τέχνης).
Σκοπός των Σεμιναρίων Εστιατορικής Τέχνης είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων σερβιρίσματος σε χώρους εστίασης, σε επαγγελματικό επίπεδο
- Με το τέλος του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα μπορούν με αυτοπεποίθηση να εργαστούν σε επαγγελματικούς χώρους εστίασης, με αναβαθμισμένες γνώσεις και δεξιότητες.
Οφέλη από το σεμινάριο
- Το αποτελεσματικό service και η άρτια συμπεριφορά του προσωπικού αποτελούν το συγκριτικό πλεονέκτημα κάθε επισιτιστικής επιχείρησης, ιδιαίτερα σε πολύ ανταγωνιστικές περιόδους όπως η σημερινή.
- Γι αυτό η αναβάθμιση των δεξιοτήτων του προσωπικού που ασχολείται με το service των πελατών αποτελεί μια σημαντική επένδυση με πολύ γρήγορη απόσβεση.
Εκπαιδευτικές Μέθοδοι:
Τα Σεμινάρια Εστιατορικής Τέχνης περιλαμβάνουν:
- Θεωρία της εστιατορικής πρακτικής, αλλά κυρίως
- Πρακτική Εφαρμογή με την μέθοδο της προσομοίωσης σε μελέτες περίπτωσης από την εστιατορική πρακτική: Οι συμμετέχοντες θα παίξουν εναλλάξ ρόλους πελάτη – σερβιτόρου και θα προσομοιώσουν πραγματικές περιπτώσεις
Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΚΕΔΙΒΙΜ 2) PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 1110 1832)