#ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

#Ελληνικά και Διεθνή Αποστάγματα με τον Ανδρέα Διακοδημήτρη (ΜΕΖΕΝ)


  • Τύπος ΣεμιναρίουΜε φυσική παρουσία
  • ΠόληΑθήνα
  • Ωράριο Αθήνα12:00-16:00
  • Διάρκεια4 ώρες
  • Συχνότηταμία (1) φορά

Σεμινάριο για τα Αποστάγματα

 

  • Η Ελλάδα είναι μια χώρα πλούσια στον τομέα των αποσταγμάτων και μέσα από αυτό το σεμινάριο θα ξεκινήσουμε ένα υπέροχο και μεθυστικό ταξίδι στον χώρο των αποσταγμάτων της.
  • Ένα ταξίδι στον Ελλαδικό χώρο και χρόνο, όπου θα μάθουμε την ιστορία, την παραγωγική διαδικασία, τον τρόπο σερβιρίσματος και κατανάλωσης των Ελληνικών αποσταγμάτων.
  • Παράλληλα θα γνωρίσουμε βασικούς εκπροσώπους των διεθνών αποσταγμάτων και τις τάσεις που επικρατούν εκεί.
  • Θα μάθουμε για τις παραδοσιακές, τις κλασσικές και τις σύγχρονες μεθόδους παραγωγής των αποσταγμάτων
  • Θα γνωρίσουμε τους συνδιασμούς των αποσταγμάτων με το φαγητό και θα κάνουμε γευστικές δοκιμές αποσταγμάτων και food pairing με σοκολάτα

 

Ο Ανδρέας Διακοδημήτρης, ένα από τα βασικά στελέχη του πετυχημένου μεζεδοπωλείου – τσιπουράδικου MEZEN, μας ξεναγεί στον κόσμο των ελληνικών και διεθνών αποσταγμάτων και θα μας παρουσιάσει τα εξής θέματα:

 

Διεθνή αποστάγματα

  • κύριοι εκπρόσωποι των διεθνών αποσταγμάτων
  • μέθοδοι παραγωγής
  • σύγχρονες τάσεις στα διεθνή αποστάγματα
  • Case study Ιρλανδέζικο ουίσκι: Παραγωγή και Παλαίωση.

 

Ελληνικά αποστάγματα

  • Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για το Τσίπουρο,
  • Η Τσικουδιά και τα μυστικά της
  • Ούζο: ο γνωστός-άγνωστος.
  • Τάσεις των αποσταγμάτων στην Ελλάδα
  • Η θέση του αποστάγματος στη νέα ελληνική κουζίνα
  • Μελέτη Περίπτωσης: Μοσχάτο Τυρνάβου: η ποικιλία και τα αποστάγματα
  • Γευσιγνωσία και κριτική μονοποικιλιακών αποσταγμάτων

 

και επίσης:

  • Ποιό είναι το κατάλληλο ποτήρι για κάθε απόσταγμα;
  • Food Pairing: Αποστάγματα & Σοκολάτες: ένας μοναδικός συνδυασμός!

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε σπουδαστές και επαγγελματίες του τουρισμού, της εστίασης και του bartending, αλλά και σε όλους όσους θέλουν να αποκτήσουν μια καλή και σφαιρική γνώση για τον κόσμο των ελληνικών και διεθνών αποσταγμάτων, συνδιάζοντας την θεωρία με την πράξη, μέσα από γευσιγνωσίες και pairing

 

  • Κρατήσεις θέσεων με συμπλήρωση της φόρμας επικοινωνίας.
  • Για τραπεζική κατάθεση του ποσού του σεμιναρίου, χρησιμοποιήστε τους παρακάτω λογαριασμούς
  • Πρέπει οπωσδήποτε να γίνεται ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΘΕΤΗ

 

Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ
 IBAN GR 35 0172 1540 0051 5403 8738 483 
Τράπεζα ΕΘΝΙΚΗ
 IBAN GR 76 0110 8620 0000 8624 8000 282
Δικαιούχος ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΚΕΚ PRAXIS Ε.Ε.

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η διάρκεια της κάθε εκπαιδευτικής ώρας είναι 45′

Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΚΕΔΙΒΙΜ 2) PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 1110 1832)

Gallery Σεμιναρίου

praxis logo

Παρακολουθήστε το video του Σεμιναρίου

praxis logo

Το εργαστήριο του Σεμιναρίου

praxis logo

image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Περιοχή ενδιαφέροντος
    X
    CONTACT US