Σεμινάριο Sushi Master (Hands On – Full Course)
#ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

#Σεμινάριο Sushi Master (Hands On – Full Course)


  • Τύπος ΣεμιναρίουΜε φυσική παρουσία
  • ΠόληΑθήνα
  • Ωράριο Αθήνα11:00-17:00
  • Διάρκεια18 Ωρες
  • ΣυχνότηταΔευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη

Ο έμπειρος τεχνίτης του sushi, Σεφ Νίκος Πολιτάκος (Head Chef στο “Kinjo Japanese Restobar”) θα μας μεταφέρει τα μυστικά της τέχνης του σούσι, βάζοντας δυτικές πινελιές στον ασιατικό γευστικό καμβά.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει 1 ημέρα επίδειξης – παρουσίασης και 2 ημέρες με hands on διδασκαλία, όπου οι συμμετέχοντες θα φτιάξουν οι ίδιοι το sushi τους με την καθοδήγηση και τις συνταγές του Chef

Έτσι, στο σεμινάριο περιλαμβάνονται οι εξής θεματικές ενότητες:

1η ημέρα (επίδειξη-παρουσίαση) – 6 ώρες από 11:00-17:00

  • Η φιλοσοφία και οι τεχνικές του Sushi
  • Εξοικείωση με την Ορολογία του Sushi
  • Επιλογή κύριων υλικών (ρύζι, ψάρι) και προετοιμασίες
  • Επιλογή και προετοιμασία βοηθητικών υλών
  • Κοστολόγηση πιάτων
  • Επιλογή Εξοπλισμού κουζίνας
  • Επιλογή Εξοπλισμού σάλας
  • Συντήρηση, υγιεινή, ασφάλεια

2η ημέρα (Hands On) – 6 ώρες από 11:00-17:00

Sushi rice

  • Παρασκευή και προετοιμασία ρυζιού για Sushi (πλύσιμο, στέγνωμα, βράσιμο, μαρινάρισμα)
  • Παρασκευή Sushi-su (Ιαπωνική μαρινάδα για το ρύζι με βάση το ξύδι)

Oshizushi

  • Παραδοσιακό Πρεσαριστό Sushi

Maki Rolls (Hosomaki- Uramaki)

  • Παρασκευή Uramaki (Ρολά sushi δυτικού προσανατολισμού, Inside-Out Rolls )
  • Παρασκευή Hosomaki (Παραδοσιακά ιαπωνικά ρολά sushi)

3η ημέρα (Hands On) – 6 ώρες από 11:00-17:00

Sashimi

  • Προετοιμασία, Φιλετάρισμα, Μαρινάρισμα και Τρόποι Κοπής Ψαριών και θαλασσινών
  • Παρασκευή: Usuzukuri – Sogizukuri – Hirazukuri με: τόνο – σολομό – λαβράκι – χταπόδι

Nigiri

  • Τεχνική Nigirizushi με: τόνο -σολομό- λαβράκι

Το σεμινάριο απευθύνεται σε σπουδαστές, ερασιτέχνες και επαγγελματίες του χώρου της μαγειρικής, καθώς και σε όποιον ενδιαφέρεται να γνωρίσει από κοντά τους τρόπους προετοιμασίας και παρασκευής Sushi, με πρακτική εφαρμογή και εξάσκηση.

Τιμολογιακή Πολιτική:

  • Το κόστος του προγράμματος είναι: 540€
  • Για εγγραφές έως 30/9 Early Bird: 360€
  • Κόστος για Φοιτητές & Σπουδαστές: 360€
  • Η κράτηση θέσης προϋποθέτει εξόφληση του προγράμματος
  • Για τραπεζική κατάθεση του ποσού του σεμιναρίου, χρησιμοποιήστε τους παρακάτω λογαριασμούς αναγράφοντας πάντα το όνομά σας
Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ
 IBAN GR 35 0172 1540 0051 5403 8738 483 
Τράπεζα ΕΘΝΙΚΗ
 IBAN GR 76 0110 8620 0000 8624 8000 282
Δικαιούχος ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΚΕΚ PRAXIS Ε.Ε.

Στόχος του hands on σεμιναρίου είναι η εκπαίδευση πάνω στις τεχνικές προετοιμασίας και παρασκευής sushi και η εκμάθηση των κυριώτερων συνταγών sushi.

Βεβαίωση Συμμετοχής σε Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης, από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΚΕΔΙΒΙΜ 2) PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 11101832) υπογεγραμμένη από τον Chef Νίκο Πολιτάκο

 

Παρέχεται εργαστηριακή ποδιά PRAXIS ♣ Παρέχονται Συνταγές – Με την ολοκλήρωση των συνταγών θα ακολουθήσει γευστική δοκιμή

Gallery Σεμιναρίου

praxis logo

Παρακολουθήστε το video του Σεμιναρίου

praxis logo

image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Περιοχή ενδιαφέροντος
    X
    CONTACT US