#ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

#Σεμινάριο Pizzaioli: Eξειδίκευση στην αυθεντική Ιταλική Πίτσα


  • Τύπος ΣεμιναρίουΟλοκληρώθηκε
  • ΠόληΑθήνα
  • Ωράριο Αθήνα10:00-18:00
  • Διάρκεια40 ώρες
  • ΣυχνότηταΑπό Δευτέρα έως Παρασκευή κάθε μέρα για μια εβδομάδα

Σεμινάριο Πίτσας “Pizzaioli: Eξειδίκευση στην αυθεντική Ιταλική Πίτσα”

Γίνε επαγγελματίας Pizzaiolo!

  • Σε ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα 40 ωρών πλούσιο σε θεωρία και πράξη θα αποκτήσεις τις κατάλληλες εκπαιδευτικές γνώσεις για τη δημιουργία της αυθεντικής Ιταλικής Πίτσας!
  • Κατά τη διάρκεια της απαραίτητης θεωρίας αναλύονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των συστατικών (αλεύρι, νερό, μαγιά, λάδι, αλάτι) που αποτελούν τη βασική ζύμη μίας κλασικής πίτσας.
  • Το πρακτικό μέρος (Hands-on) αποτελείται από την προετοιμασία της ζύμης με άμεση και έμμεση μέθοδο καθώς και την προετοιμασία, τη γέμιση και το ψήσιμο.

ΘΕΩΡΙΑ

  • Εισαγωγή στην ιστορία της πίτσας και οι κλασσικές συνταγές που έμειναν στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη.
  • Τα μυστικά της άρτιας πίτσας κρύβονται μέσα στα συστατικά και τον εξοπλισμό.

Στο πρόγραμμα Pizzaiolo  θα γίνει αναλυτική μελέτη των παρακάτω:

Βασικές Αρχές & Τύποι

  • Ιστορική Αναδρομή στη δημιουργία και στην εξέλιξη της πίτσας
  • Βασικές Αρχές και Κανόνες μίας τυπικής πίτσας
  • Η αυθεντική Pizza Napolitana, η παραδοσιακή συνταγή για την πιο νόστιμη πίτσα, λιωμένη και ψημένη σε υψηλές θερμοκρασίες
  • Η φιλοσοφία της ζύμης
  • Οι αυθεντικές, οι παραδοσιακές και οι σύγχρονες γεμίσεις σε όλο τον κόσμο.
  • Γαστρονομικές τάσεις του μέλλοντος.

Συστατικά

  • Αλεύρι
    Τύποι άλευρων, παραγωγή, ραφινάρισμα, οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, πρωτεΐνες, ο ρόλος της γλουτένης
  • Νερό
    οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, ph, κατάλληλες θερμοκρασίες για τη ζύμη
  • Μαγιά
    οι διαφορετικοί τύποι μαγιάς, οι χρήσεις τους, ομοιότητες και διαφορές
  • Ελαιόλαδο
    χαρακτηριστικά, χρήσεις και διαχείριση ποσότητας
  • Αλάτι
    Δοσολογίες και χαρακτηριστικά για σωστό αποτέλεσμα τελική ζύμη

Εξοπλισμός

  • Φούρνοι
    Τύποι φούρνων, μέθοδοι τροφοδοσίας και διαχείριση θερμότητας
  • Βοηθητικός Εξοπλισμός
    Πάγκοι εργασίας, στόφα κ.α.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Διεξάγεται στα εξοπλισμένα εργαστήρια, εξοπλισμένα με όλα τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά για την προετοιμασία της πίτσας και θα αφορά:

  • Προετοιμασία της ζύμης, άμεση και έμμεση μέθοδος
  • Διαδικασία και στάδια Ωρίμανσης
  • Χειρισμός και διάδοση των βάσεων
  • Επιλογή και προετοιμασία γέμισης
  • Δοκιμές και διαχείριση ψησίματος σε διαφορετικούς φούρνους
  • Πρακτική Εφαρμογή

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αποφοίτους σχολών μαγειρικής ή ήδη εργαζόμενους στον χώρο της μαγειρικής, που θέλουν να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις στην παραγωγή αυθεντικής ναπολιτάνικης πίτσας.

Τιμολογιακή Πολιτική:

  • Το κόστος του προγράμματος είναι: 950€
  • Για εγγραφές έως 30/12 Early Bird: 790€
  • Κόστος για Φοιτητές & Σπουδαστές: 790€
  • Η κράτηση θέσης προϋποθέτει εξόφληση του προγράμματος
  • Για τραπεζική κατάθεση του ποσού του σεμιναρίου, χρησιμοποιήστε τους παρακάτω λογαριασμούς αναγράφοντας πάντα το όνομά σας
Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ
 IBAN GR 35 0172 1540 0051 5403 8738 483 
Τράπεζα ΕΘΝΙΚΗ
 IBAN GR 76 0110 8620 0000 8624 8000 282
Δικαιούχος ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΚΕΚ PRAXIS Ε.Ε.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, ο εκπαιδευόμενος θα έχει αποκτήσει απόλυτη εξοικείωση και ταχύτητα στη χρήση του εξοπλισμού (μίξερ, πάγκο εργασίας, φτυάρια και φούρνους), καθιστώντας τον ικανό να αντιμετωπίσει τη δουλειά αμέσως μετά το τέλος του μαθήματος.

  • Εφαρμόζονται σύγχρονες συμμετοχικές μέθοδοι διδασκαλίας, ειδικά σχεδιασμένες για ενηλίκους
  • Χρησιμοποιείται ψηφιακός εκπαιδευτικός εξοπλισμός και εποπτικά μέσα
  • Παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ Εκπαιδευτικές σημειώσεις σε ηλεκτρονική μορφή
  • Το σεμινάριο ΔΕΝ είναι επιδοτούμενο. Είναι αυτοχρηματοδοτούμενο.

ΟΜΩΣ:

  • Το πρόγραμμα μπορεί να επιδοτηθεί-χρηματοδοτηθεί μέσω των πόρων του ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ.
  • Προϋπόθεση χρηματοδότησης: o ενδιαφερόμενος να είναι εργαζόμενος.
  • Την υποβολή φακέλου στο τμήμα ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ αναλαμβάνει ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός PRAXIS

Απόκτηση Πιστοποιητικού Παρακολούθησης από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης επιπέδου 2 (Κε.Δι.Βι.Μ. 2) PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 11101832)

Παρέχονται όλα τα αναλώσιμα των εργαστηρίων ♣ Παρέχεται μαγειρική στολή PRAXIS ♣ Παρέχονται Εκπαιδευτικές Σημειώσεις και Συνταγές.

Gallery Σεμιναρίου

praxis logo

image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Περιοχή ενδιαφέροντος
    X
    CONTACT US