Σαλάτες & Κρύα Ορεκτικά Υψηλής Γαστρονομίας με τον Chef Αλέξανδρο Κοσκινά (Tudor Hall-Χρυσός Σκούφος)
#ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

#Σαλάτες & Κρύα Ορεκτικά Υψηλής Γαστρονομίας με τον Chef Αλέξανδρο Κοσκινά (Tudor Hall-Χρυσός Σκούφος)


  • ΠαρακολούθησηΜε φυσική παρουσία
  • Έναρξη15/11/2021
  • Διάρκεια5 Ώρες
  • Λήξη15/11/2021
  • ΠόληΑθήνα
  • Ωράριο12:00 - 17:00
  • ΣυχνότηταΜια φορά
  • Τιμή90.00€

Σεμινάριο Μαγειρικής “Σαλάτες & Κρύα Ορεκτικά Υψηλής Γαστρονομίας” με τον chef Αλέξανδρο Κοσκινά.

Η σύνθεση μίας σαλάτας ή η δημιουργία κάποιου ορεκτικού δεν είναι εύκολη υπόθεση! Ορισμένα κρύα πιάτα και ορεκτικά για ένα εστιατορικό γεύμα ή ένα finger food για μπουφέ, χάρη στη δημιουργικότητα και τον συνδυασμό γεύσης και υφής έχουν αποκτήσει θέση τιμής στη συλλογική μας γαστρονομική μνήμη. Ποια είναι όμως τα μυστικά που κρύβονται πίσω από μία εμβληματική σαλάτα ή ένα state-of-the-art ορεκτικό που έμεινε στην ιστορία;

Ο πολυβραβευμένος ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΣΚΙΝΑΣ, chef de cuisine του εστιατορίου TUDOR HALL (ξενοδοχείο King George) και καθηγητής Mαγειρικής Τέχνης του ΙΕΚ PRAXIS, σε ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο διάρκειας 4 ωρών αποκλειστικά και μόνο για επαγγελματίες μάγειρες. Ο chef Αλέξανδρος Κοσκινάς φημίζεται για το ξεχωριστό ταλέντο του στο να μετατρέπει τα πιο απτά συστατικά της Ελληνικής γης σε πιάτα υψηλών προδιαγραφών.

Στο σεμινάριο ΚΡΥΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ & ΣΑΛΑΤΕΣ θα παρουσιαστούν:

  • Η επιλογή της κατάλληλης ποιότητας και η σημασία της εποχικότητας
  • Οι ιδανικές ποικιλίες και η πολυπλοκότητα των χρωμάτων
  • Το παιχνίδισμα και η αξία της υφής
  • Οι ισορροπημένες δοσολογίες των υλικών
  • Το ιδανικό dressing και οι τεχνικές του

Ένα σεμινάριο 6 πιάτων που οδηγεί σε 20 συνταγές και τεχνικές:

  • ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΣΑΛΑΤΑ
    ‘Ενα από τα εμβληματικά πιάτα της αστικής κουζίνας της δεκαετίας του ’70 που πρωταγωνίστηκε στα κοσμικά γεύματα της “καλής τάξης”
  • Δροσερά σαλατικά με άγρια μανιτάρια, καρύδια και συκόμελο
    Μία σαλάτα ωδή στην Ελληνική ύπαιθρό και στους θησαυρούς της τροφοσυλλογής. Φαινομενικά εύκολη, όμως τεχνικά άρτια ώστε να στέκεται σε γεύματα υψηλών προδιαγραφών.
  • Μοσχαρίσιο φιλέτο με πατζαρόφυλλα, μικρά κόκκινα φρούτα, κρεμώδες τυρί και άρωμα καπνού.
    Μοριακή γαστρονομία, τεχνικές ψησίματος, επιμελής επιλογή των συστατικών, σε μία σαλάτα που θα μπορούσε με την πολυπλοκότητά της να σταθεί και μόνη της σαν κύριο πιάτο.
  • Σαλάτα μαϊντανού με πληγούρι, σολωμό, αβοκάντο, αγγούρι και σάλτσα γιαουρτιού με αγριοράπανο
    Με αυτό τον συνδυασμό συστατικών, ο chef διδάσκει τη μέθοδο και τον τρόπο διαχείρισης του γιαουρτιού σε ρόλο “γέφυρας” (food brigding) και ταιριάσματος (food pairing)
  • Καβουροσαλάτα με χειροποίητη μαγιονέζα, macedoine λαχανικών, espuma ψωμιού και ζελέ λεμόνι
    Μαθαίνουμε τα μυστικά για την άρτια μαγιονέζα, “τη βάση της κρύας κουζίνας που με αυτήν μπορείς να φτιάξεις ευφάντατους συνδυασμούς προσθέτωντας υλικά” λέει ο chef Αλέξανδρος ΚοσκινάςΕπιπλέον, στο ίδιο πιάτο θα αναδειχθεί και η έννοια του όρου macedoine.
  • Πατάτες νέας σοδειάς, καπνιστό χέλι με πιπέρι sansho και αυγό ορτυκιού
    Σε αυτό το ορεκτικό ο chef θα δείξει πώς ένα έντονο συστατικό όπως το καπνιστό χέλι, μπορεί να συνδυαστεί με άλλα συστατικά και να προσδώσει αρμονία χωρίς να τα υπερκαλύψει.

O chef Αλέξανδρος Κοσκινάς φημίζεται για την έντονη δημιουργική σκέψη και διαφορετική προσέγγιση στην μαγειρική των υλικών και αυτό είναι που τον κάνει μοναδικό στη γαστρονομική σκηνή της Ελλάδας.
Σε κάθε σεμινάριο, ξεφεύγει από τις δεδομένες συνταγές και δίνει ιδέες για πολλά περισσότερα πιάτα, γι αυτό φροντίστε να κρατήσετε σημειώσεις!

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να γνωρίσουν τις τεχνικές, τα μυστικά και τις πιο πρωτότυπες συνταγές για εντυπωσιακές σαλάτες και ορεκτικά, αναβαθμίζοντας τα μενού των εστιατορίων τους

Τιμολογιακή Πολιτική

  • Το κόστος του προγράμματος είναι:120€
  • Για εγγραφές έως 30/10 Early Bird:90€
  • Κόστος για Φοιτητές & Σπουδαστές:80€

Η Κράτηση Θέσης προυποθέτει την εξόφληση του προγράμματος
Για τραπεζική κατάθεση του ποσού του σεμιναρίου, χρησιμοποιήστε τους παρακάτω λογαριασμούς αναγράφοντας πάντα το όνομα σας

Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ
 IBAN GR 35 0172 1540 0051 5403 8738 483 
Τράπεζα ΕΘΝΙΚΗ
 IBAN GR 76 0110 8620 0000 8624 8000 282
Δικαιούχος ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΚΕΚ PRAXIS Ε.Ε.

Με το τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν αποκτήσει γνώσεις στις τεχνικές παρασκευής και τα μυστικά της δημιουργίας μίας εμβληματικής σαλάτας υψηλών προδιαγραφών

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η διάρκεια της κάθε εκπαιδευτικής ώρας είναι 45′

Βεβαίωση Παρακολούθησης σε Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης, από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΚΕΔΙΒΙΜ 2) PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 11101832).

Παρέχεται εργαστηριακή ποδιά PRAXIS ♣ Παρέχονται Συνταγές – Με την ολοκλήρωση των συνταγών θα ακολουθήσει γευστική δοκιμή

Gallery Σεμιναρίου

praxis logo

Το εργαστήριο του Σεμιναρίου

praxis logo

image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Περιοχή ενδιαφέροντος
    X
    CONTACT US