#ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

#Κρύες & Ζεστές Σούπες με τον executive chef Αλέξανδρο Κοσκινά / Tudor Hall


  • Τύπος ΣεμιναρίουΟλοκληρώθηκε
  • ΠόληΑθήνα
  • Ωράριο Αθήνα12:00-17:00
  • Διάρκεια5 Ώρες
  • Συχνότητα1 φορά/εβδομάδα

Σεμινάριο Μαγειρικής Κρύες & Ζεστές Σούπες με τον chef Αλέξανδρο Κοσκινά / Tudor Hall

Στην παγκόσμια γαστρονομική σκηνή και σε όλες τις κουζίνες του κόσμου, συνολικά, περιλαμβάνονται περισσότερες από 100 συνταγές για σούπες και διάφορους γευστικούς ζωμούς, σούπες λαχανικών κατάλληλες για χορτοφάγους και μη, σούπες κρέμας, πουρέ, κονσομέ (consommé), μπισκ (bisque), σούπες με βάση την ντομάτα, σούπες με βάση την πατάτα, σούπες που συνοδεύονται από συνταγές για ψωμί, σούπες με ζυμαρικά, σούπες με διακοσμητικά, ζεστές ή κρύες σούπες αλλά και σούπες… ως επιδόρπιο!

Στο εξειδικευμένο σεμινάριο μαγειρικής «ΚΡΥΕΣ & ΖΕΣΤΕΣ», μέσα από τις διάφορες παρασκευές, θα παρουσιαστούν όλα τα μυστικά για τη δημιουργία της πιο λαχταριστής σούπας! Λαχανικά, κρεατικά, ψαρικά, όστρακα, όσπρια ακόμα και φρούτα δημιουργούν ευφάνταστες γεύσεις άλλοτε επηρεασμένες από την γαλλική γαστρονομία και άλλοτε από την Ελληνική κουζίνα. Αυτό είναι άλλωστε και το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του chef Αλέξανδρου Κοσκινά.

Αναλυτικά οι συνταγές που θα παρουσιαστούν:

Κρύες Σούπες

  • Ντομάτα με καβούρι και γρανίτα βασιλικού
    Η διάσημη ισπανική σούπα ντομάτας (gazspacho) με τρεις διαφορετικές παρασκευές, συνδυασμένη με αληθινό καβούρι αρωματισμένη με βασιλικό σε δροσερή εκδοχή βασιλικού.
  • Πεπόνι Γουαδελούπης με αστακό και Pernod
    Η πλούσια φρουτώδη γεύση του πεπονιού συνδυασμένη με τη γοητεία του αστακού σε πολυτελές pairing με το διακριτικά βοτανικό απεριτίφ pernod
  • Σούπα μαρούλι με tartare λαβράκι και αυγοτάραχο
    Η περιγραφή θα μπορούσε να θυμίζει μία απλή σαλάτα και όμως πρόκειται για δροσερή σούπα με ελληνικό ψάρι και μεταλλικές νότες αυγοτάραχου.
  • Μπριάμ κρέμα λαχανικών στο φούρνο με ντομάτα και φέτα.
    Ιδανικό παράδειγμα για να μάθουμε πώς και με ποιες τεχνικές μπορεί ένα comfort food να μετατραπεί σε fine (dining) food.

Ζεστές Σούπες

  • Σιγομαγειρεμένα μοσχαρίσια μάγουλα με χειμωνιάτικα λαχανικά και κριθαράκι.
    Ιδανική περίπτωση σούπας για να μάθουμε πώς πρέπει να διαχειριστούν οι ζωμοί των κρεατικών και των λαχανικών και να συνδυαστούν αρμονικά.
  • Σούπα γιουβαρλάκια ροφού και θαλασσινών με άνηθο και ρύζι αυγολέμονο.
    Η γνωστή ελληνική σούπα με θαλασσινή πρώτη ύλη και μυστικά για τη διαχείριση της οξύτητας.
  • Βελουτέ από κάστανα, μανιτάρια και crumble brioche.
    Αναλυτικά τα βήματα και η τεχνική για την άρτια βελούδινη υφή και πώς σε ένα εστιατορικό πιάτο μπορούμε να διαχειριστούμε τον άρτο μέσα στη ζεστή σούπα.
  • Dushi γαρίδας με lemongrass, jalapenios και ginger
    Μαθαίνουμε τα μυστικά και τις τεχνικές για την ασιάτικη σούπα που βρίσκεται στην πρώτη θέση της παγκόσμιας γαστρονομικής σκηνής.

O chef Αλέξανδρος Κοσκινάς φημίζεται για την έντονη δημιουργική σκέψη και διαφορετική προσέγγιση στην μαγειρική των υλικών και αυτό είναι που τον κάνει μοναδικό στη γαστρονομική σκηνή της Ελλάδας.
Σε κάθε σεμινάριο, ξεφεύγει από τις δεδομένες συνταγές και δίνει ιδέες για πολλά περισσότερα πιάτα, γι αυτό φροντίστε να κρατήσετε σημειώσεις!

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να γνωρίσουν τις τεχνικές, τα μυστικά και τις πιο πρωτότυπες συνταγές για εντυπωσιακές σαλάτες και ορεκτικά, αναβαθμίζοντας τα μενού των εστιατορίων τους

Τιμολογιακή Πολιτική:

  • Το κόστος του προγράμματος είναι: 120€
  • Κόστος για Φοιτητές & Σπουδαστές: 90€

Η Κράτηση Θέσης προϋποθέτει την εξόφληση του προγράμματος
Για τραπεζική κατάθεση του ποσού του σεμιναρίου, χρησιμοποιήστε τους παρακάτω λογαριασμούς αναγράφοντας πάντα το όνομά σας

Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ
 IBAN GR 35 0172 1540 0051 5403 8738 483 
Τράπεζα ΕΘΝΙΚΗ
 IBAN GR 76 0110 8620 0000 8624 8000 282
Δικαιούχος ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΚΕΚ PRAXIS Ε.Ε.

Με το τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν αποκτήσει μαγειρικές γνώσεις για την παρασκευή κρύας ή ζεστής σούπας υψηλών προδιαγραφών.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η διάρκεια της κάθε εκπαιδευτικής ώρας είναι 45′

  • Εφαρμόζονται σύγχρονες συμμετοχικές μέθοδοι διδασκαλίας, ειδικά σχεδιασμένες για ενηλίκους
  • Χρησιμοποιείται ψηφιακός εκπαιδευτικός εξοπλισμός και εποπτικά μέσα
  • Παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ Εκπαιδευτικές σημειώσεις σε ηλεκτρονική μορφή
  • Το σεμινάριο ΔΕΝ είναι επιδοτούμενο. Είναι αυτοχρηματοδοτούμενο.

ΟΜΩΣ:

  • Το πρόγραμμα μπορεί να επιδοτηθεί-χρηματοδοτηθεί μέσω των πόρων του ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ.
  • Προϋπόθεση χρηματοδότησης: o ενδιαφερόμενος να είναι εργαζόμενος.
  • Την υποβολή φακέλου στο τμήμα ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ αναλαμβάνει ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός PRAXIS

Βεβαίωση Παρακολούθησης σε Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης, από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΚΕΔΙΒΙΜ 2) PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 11101832).

 

Παρέχεται εργαστηριακή ποδιά PRAXIS ♣ Παρέχονται Συνταγές – Με την ολοκλήρωση των συνταγών θα ακολουθήσει γευστική δοκιμή


image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Περιοχή ενδιαφέροντος
    X
    CONTACT US