Η Ελληνική Δημιουργική Κουζίνα της ΜΑΡΑΘΙΑΣ: Ψάρια Ωρίμανσης, Αλίπαστα
#ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

#Η Ελληνική Δημιουργική Κουζίνα της ΜΑΡΑΘΙΑΣ: Ψάρια Ωρίμανσης, Αλίπαστα


 • Τύπος ΣεμιναρίουΜε φυσική παρουσία
 • ΠόληΑθήνα
 • Έναρξη Αθήνα11/01/2022
 • Ωράριο Αθήνα10:30-15:30
 • Διάρκεια5 Ώρες
 • Συχνότητα1 φορά
 • Τιμή120.00€

Με αναφορές στην παραδοσιακή μαγειρική, το πολυβραβευμένο εστιατόριο Μαραθιά (Χρυσοί Σκούφοι – Top Notch, Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας), που βρίσκεται στην παραλία Αγίου Φωκά της Τήνου, πειραματίζεται πάνω σε ντόπιες, οικογενειακές συνταγές, διατηρώντας αναλλοίωτο τον χαρακτήρα και τα αρώματα της κυκλαδίτικης και, ιδιαίτερα, της «ντηνιακής» κουζίνας δημιουργώντας μία ξεχωριστή κατηγορία στη νέα ελληνική δημιουργική κουζίνα.

Η ελληνική δημιουργική κουζίνα της “Μαραθιάς”, με τα τραπέζια της στημένα δίπλα στην άμμο, δίνει τη δική της αυθεντική διάσταση στα θαλασσινά. Το φρέσκο ψάρι παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και γίνεται πηγή έμπνευσης για τη δημιουργική ομάδα των μαγείρων. Γι αυτό και μπορούμε να μιλάμε για αληθινό, θαλασσινό comfort food και, ταυτόχρονα, για μια από τις νοστιμότερες τηνιακές κουζίνες.

Ωστόσο, η έμπνευση δεν σταματάει εκεί. Με σεβασμό στα ήθη και τις μνήμες της τηνιακής οικιακής οικονομίας, η ομάδα της Μαραθιάς, συλλέγει ( #foraging ) και μεταποιεί τους θησαυρούς της τηνιακής γης (όπως κάππαρη, βότανα, άγριες αγκινάρες), αλλαντοποιεί και τυροκομεί με παραδοσιακές μεθόδους και τολμά να καινοτομεί μέσα από αυτές, δημιουργώντας νέες γεύσεις.

Ουσιαστικά πρόκειται για τον απόλυτο ορισμό των σύγχρονων γαστρονομικών τάσεων που θέλει τους φιλοξενούμενους να τρώνε όπως οι ντόπιοι #eatlikealocal σεβόμενοι το περιβάλλον και την αειφορία #sustainability μειώνοντας τη σπατάλη των τροφίμων #zerowaste

Στο σεμινάριο διάρκειας 5 ωρών, ο πολυμήχανος Chef του εστιατορίου ΜΑΡΑΘΙΑ Στέφανος Μαραγκός  και ο ευρηματικός Ευριπίδης Αποστολίδης, θα παρουσιάσουν ένα δημιουργικό πρόγραμμα πλούσιο σε θεωρία και σε μαγειρικές ιδέες.

Τεχνικές που θα παρουσιστούν

 • Ψάρια Ωρίμανσης (τόνος, λαβράκι κ.α.)
 • Αλίπαστα
 • Αφυδάτωση, Αποξήρανση
 • Ζυμώσεις

Σε περίπτωση lockdown το σεμινάριο θα μεταφερθεί σε ασφαλή ημερομηνία.

 

Στα σεμινάρια του PRAXIS τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον Covid. Έλεγχος στην είσοδο, αεριζόμενη αίθουσα, απολύμανση χεριών και αποστάσεις μεταξύ των συμμετεχόντων.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε σπουδαστές, ερασιτέχνες και επαγγελματίες του χώρου της μαγειρικής.

Τιμολογιακή Πολιτική

Το κόστος του προγράμματος είναι: 120€
Κόστος για Φοιτητές & Σπουδαστές: 90€

Η Κράτηση Θέσης προυποθέτει την εξόφληση του προγράμματος
Για τραπεζική κατάθεση του ποσού του σεμιναρίου, χρησιμοποιήστε τους παρακάτω λογαριασμούς αναγράφοντας πάντα το όνομά σας

Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ
 IBAN GR3501721540005154038738483 
Τράπεζα ΕΘΝΙΚΗ
 IBAN GR7601108620000086248000282
Δικαιούχος ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΚΕΚ PRAXIS Ε.Ε.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η εκπαίδευση πάνω στις τεχνικές προετοιμασίας και μεταποίησης αλιευμάτων για εφαρμογή στην ελληνική δημιουργική κουζίνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η διάρκεια της κάθε εκπαιδευτικής ώρας είναι 45′

Βεβαίωση Συμμετοχής σε Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης, από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΚΕΔΙΒΙΜ 2) PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 11101832).

Παρέχεται εργαστηριακή ποδιά PRAXIS ¦ Παρέχονται Εκπαιδευτικές Σημειώσεις & Συνταγές – Με την ολοκλήρωση των συνταγών θα ακολουθήσει γευστική δοκιμή

Gallery Σεμιναρίου

praxis logo

Το εργαστήριο του Σεμιναρίου

praxis logo

image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

  Ενδιαφέρομαι για
  Περιοχή ενδιαφέροντος
  X
  CONTACT US