- Πληροφορίες Σεμιναρίου
- Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο
- Σε Ποιούς Απευθύνεται
- Εκπαιδευτικοί Στόχοι
- Εκπαιδευτικές Μέθοδοι
- Παροχές
- Προσφορά
- Πιστοποίηση
- Τύπος ΣεμιναρίουΜε φυσική παρουσία
- ΠόληΑθήνα
- Έναρξη Αθήνα30/09/2024
- Ωράριο Αθήνα17:30 έως 21:30
- Έναρξη Χαλκίδα18/09/2024
- Ωράριο Χαλκίδα17:30 έως 21:30
- Διάρκεια2,5 μήνες - 10 εβδομάδες
- ΣυχνότηταΔευτέρα έως Πέμπτη
- Τιμή1250€
- Προσφορά* Έκπτωση 280€ για εγγραφή ως 31/5/24
Ψάχνεις για πτυχίο ΕΚΔΟΡΟΣΦΑΓΕΑ; ΤΟ PRAXIS έχει τη λύση.
Αναζητάς μια πιστοποίηση πάνω στην επεξεργασία κρέατος; Η Σχολή Κρέατος PRAXIS προσφέρει ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι. Με ένα πρόγραμμα που οδηγεί σε πιστοποίηση, αναγνωρισμένη από το Δημόσιο και ισότιμη των Κρατικών Σχολών Κρέατος, το PRAXIS είναι η τέλεια επιλογή για εσένα.
Διαρκεί μόλις 2,5 μήνες και περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας. Με έναν συνδυασμό On Line μαθημάτων και εργαστηρίων με φυσική παρουσία, η εκπαίδευση είναι εξατομικευμένη για να σας προετοιμάσει στον καλύτερο δυνατό βαθμό για την αγορά εργασίας.
Τα μαθήματα καλύπτουν μια ευρεία γκάμα θεμάτων, από γενικά για τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης και στοιχεία διατροφής του ανθρώπου, μέχρι την ισχύουσα νομοθεσία. Επίσης, τα μαθήματα καλύπτουν θέματα ειδικού χαρακτήρα, όπως η ίδρυση, συγκρότηση, εξοπλισμό και λειτουργία των σύγχρονων σφαγείων.
Η άδεια δεν είναι προαιρετική αλλά υποχρεωτική. Σύμφωνα με τον νόμο
“Οι ιδιοκτήτες ή υπάλληλοι κρεοπωλείου ή οι τεχνίτες εργαστηρίων επεξεργασίας και τυποποίησης κρεάτων, οι οποίοι ασκούν το επάγγελμα μετά την 20η-12-1988 ή προτίθενται για πρώτη φορά να ασχοληθούν σε κρεοπωλείο ή εργαστήριο κρεάτων με τον τεμαχισμό, την αποστέωση, την περιποίηση, την παρουσίαση ή και με την πώληση των κρεάτων, υποχρεούνται, προκειμένου να ασκήσουν το επάγγελμα του κρεοπώλη να είναι κάτοχοι “βεβαίωσης ή πιστοποιητικού επαγγελματικής ικανότητας κρεοπώλη”.”
Η ΣΧΟΛΗ ΚΡΕΑΤΟΣ PRAXIS ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
Το πρόγραμμα οδηγεί σε ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΔΟΡΟΣΦΑΓΕΑ Αναγνωρισμένη από το Δημόσιο και Ισότιμη των Κρατικών Σχολών Κρέατος.
Το πρόγραμμα διαρκεί 2,5 μήνες για την θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας και πραγματοποιείται με On Line μαθήματα και με εργαστήρια με φυσική παρουσία.
Στη Σχολή Κρέατος οι εξειδικευμένοι καθηγητές μας σε εκπαιδεύουν ολοκληρωμένα στο επάγγελμα του Εκδοροσφαγέα, με σκοπό την δημιουργία επαγγελματιών με εμπιστοσύνη στις γνώσεις και στις δεξιότητές τους.
Στο PRAXIS η εκπαίδευση εκδοροσφαγέων γίνεται με έμφαση στην πρακτική άσκηση σε σύγχρονες εγκαταστάσεις δίπλα σε επιτυχημένους επαγγελματίες .
Τα μαθήματα που υλοποιούνται στη σχολή κρέατος είναι:
Θέματα γενικού χαρακτήρα:
- Γενικά για τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης και στοιχεία διατροφής του ανθρώπου.
- Διάφορα είδη σφαγίων ζώων και αντίστοιχες φυλές.
- Στοιχεία ανατομίας και φυσιολογίας των θηλαστικών (θεωρητικά και πρακτικά).
- Στοιχεία παθολογίας των σφαγίων ζώων και επαγγελματικές ασθένειες.
- Υγιεινή κατάσταση των εγκαταστάσεων, του εξοπλισμού και του προσωπικού.
- Δομές των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Γεωργίας,
Θέματα ειδικού χαρακτήρα:
- Γενικά για την ίδρυση, συγκρότηση, εξοπλισμό και λειτουργία των σύγχρονων σφαγείων.
- Κανονισμός λειτουργίας των σφαγείων.
- Υγιεινή μεταφορά των σφαγίων ζώων από την εκτροφή στο σφαγείο και σωστή παραμονή τους στους χώρους του σφαγείου μέχρι τη σφαγή τους.
- Διαδικασία μετατροπής των ζώων σε σφάγια, παραπροϊόντα και υποπροϊόντα σφαγής (αναισθητοποίηση, αφαίμαξη, εμφύσηση, εκδορά και αποτρίχωση).
- Κτηνιατρικός υγειονομικός έλεγχος των σφαγίων, των παραπροϊόντων και υποπροϊόντων σφαγής στο σφαγείο.
- Οικονομική σημασία και αξιοποίηση των υποπροϊόντων σφαγής στις ειδικές επιχειρήσεις επεξεργασίας τους.
- Ισχύουσα νομοθεσία που ρυθμίζει τα θέματα της παρούσας υποπερίπτωσης,
Δοκιμασίες για την απόκτηση βεβαίωσης ΕΚΔΟΡΟΣΦΑΓΕΑ:
- Όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος των θεωρητικών μαθημάτων, των πρακτικών εκπαιδεύσεων και των εκπαιδευτικών επισκέψεων χορηγείται από την Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος PRAXIS βεβαίωση ΕΚΔΟΡΟΣΦΑΓΕΑ στους εκπαιδευομένους, ύστερα από σχετική επιτυχή εξέτασή τους.
- Ο τύπος της παρεχόμενης βεβαίωσης είναι αυτός που περιγράφεται στο Υπόδειγμα Ι του ΠΔ 126/2000.
- Η εξέταση περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό μέρος πάνω στην διδακτέα ύλη και διενεργείται από το διδακτικό προσωπικό της σχολής (ή από την κοινή τράπεζα θεμάτων, εφόσον αυτή δημιουργηθεί και λειτουργήσει).
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε διάφορες κατηγορίες ατόμων που έχουν ενδιαφέρον να εργαστούν στον τομέα των κρεάτων. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει όσους θέλουν να απασχοληθούν στα τμήματα κρεάτων των supermarket, σε κρεοπωλεία, τεμαχιστήρια και βιοτεχνίες κρέατος.
Επιπλέον, απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση πώλησης, επεξεργασίας και τυποποίησης κρεάτων ως Πιστοποιημένοι Εκδοροσφαγείς.
Μέσω του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται για να εργαστούν σε αυτόν τον εξειδικευμένο τομέα. Θα μάθουν για τις διαδικασίες παραγωγής, την επιλογή, το χειρισμό, την επεξεργασία και την αποθήκευση των κρεάτων, καθώς και για τους κανονισμούς και τις πρακτικές υγιεινής και ασφάλειας που αφορούν τον κλάδο.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους θέλουν να εργαστούν στο τμήμα κρεάτων των supermarket, σε κρεοπωλεία, τεμαχιστήρια και βιοτεχνίες κρέατος, καθώς επίσης και για όσους θέλουν να ανοίξουν την δική τους επιχείρηση πώλησης, επεξεργασίας και τυποποίησης κρεάτων, ως Πιστοποιημένοι Εκδοροσφαγείς.
Τιμολογιακή Πολιτική
Προκαβολή για κράτηση θέσης 280€
Την πρώτη εβδομάδα του προγράμματος καταβολή 350€
Την πέμπτη εβδομάδα του προγράμματος αποπληρωμή 350€
- Για τραπεζική κατάθεση του ποσού του σεμιναρίου, χρησιμοποιήστε τους παρακάτω λογαριασμούς αναγράφοντας πάντα το όνομα σας
Τράπεζα | ΠΕΙΡΑΙΩΣ |
IBAN | GR 35 0172 1540 0051 5403 8738 483 |
Τράπεζα | ΕΘΝΙΚΗ |
IBAN | GR 76 0110 8620 0000 8624 8000 282 |
Δικαιούχος | ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΚΕΚ PRAXIS Ε.Ε. |
|
|||||||||||
Στόχοι των μαθημάτων είναι η απόκτηση ολοκληρωμένης γνώσης στις παρακάτω ενότητες:
- Κοπή κρέατος
- Ποιοτικός έλεγχος πρώτων υλών
- Δημιουργία παρασκευασμάτων κρέατος
- Βασικές αρχές πωλήσεων & προώθησης κρεοπωλείου
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η διάρκεια της κάθε εκπαιδευτικής ώρας είναι 45′
- Θεωρητική διδασκαλία με τη βοήθεια κατάλληλων εποπτικών μέσων.
- Πρακτική εκπαίδευση στα εργαστήρια της Σχολής Επαγγελμάτων Κρέατος PRAXIS ή σε επιλεγμένες εγκαταστάσεις.
- Εκπαιδευτικές επισκέψεις σε επιχειρήσεις εκτροφής και σφαγής σφαγίων ζώων και σε επιχειρήσεις επεξεργασίας, συντήρησης και εμπορίας κρεάτων.
Εκπαιδευτικές Σημειώσεις
- Το πρόγραμμα μπορεί να επιδοτηθεί-χρηματοδοτηθεί μέσω των πόρων του ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ.
- Προυπόθεση χρηματοδότησης: o ενδιαφερόμενος να είναι εργαζόμενος.
- Την υποβολή φακέλου στο τμήμα ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ μπορεί να αναλάβει ο εκπαιδευτικός οργανισμός PRAXIS
Βεβαίωση ΕΚΔΟΡΟΣΦΑΓΕΑ από την ΣΧΟΛΗ ΚΡΕΑΤΟΣ PRAXIS:
- Αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διεύθυνση Κτηνιατρικής
- Ισότιμη των κρατικών σχολών κρέατος.