Chef’s Knife: Μαχαίρια Επαγγελματικής Κουζίνας
#ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

#Chef’s Knife: Μαχαίρια Επαγγελματικής Κουζίνας


  • ΠαρακολούθησηΜε φυσική παρουσία
  • Έναρξη-
  • Διάρκεια5 ώρες
  • Λήξη-
  • ΠόληΑθήνα
  • Ωράριο12:00 - 17:00
  • Συχνότητα1 φορά
  • Τιμή-
  • Ιαπωνικά ή Ευρωπαϊκά Μαχαίρια;
  • Ανοξείδωτα ή ανθρακούχα; Τι να διαλέξω;
  • Πώς επιλέγω το κατάλληλο μαχαίρι;
  • Ακόνισμα: Πώς θα επιτύχω την τέλεια κόψη;
  • Τι κοπές μπορώ να κάνω με κάθε μαχαίρι;

Ένα μοναδικό σεμινάριο με εισηγητή τον Έλληνα μαχαιροποιό Dikristo – Δρακόπουλο Στέλιο!

  • Ο Μαχαιροποιός Dikristo είναι παγκοσμίως γνωστός για τα μοναδικά χειροποίητα μαχαίρια που κατασκευάζει, αλλά κυρίως για την εξειδίκευσή του στα μαγειρικά μαχαίρια.
  • Είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Μαχαιροποιών, έχει διεθνή παρουσία σε πολλές γαστρονομικές πρωτεύουσες του εξωτερικού, ενώ διατηρεί εργαστήριο κατασκευής μαχαιριών μαγειρικής στην Ελλάδα.

Στο Σεμινάριο θα παρουσιαστούν τα εξής θέματα:

Εισαγωγή

  • Tα μαχαίρια και η χρήση τους
  • Τα μαχαίρια στη μαγειρική
  • Πώς κατασκευάζεται ένα μαχαίρι. Παρελθόν, παρόν και μέλλον.

Μαχαίρι: Είδη, Τύποι, Μέρη και Ανατομία του Μαχαιριού

  • Ποια είναι τα καλύτερα; Τα Ιαπωνικά ή Ευρωπαϊκά;
  • Πόσοι τύποι μαχαιριών υπάρχουν και ποιες είναι οι χρήσεις τους;
  • Ποια είναι τα μέρη ενός μαχαιριού και σε τι διαφέρουν; (Bolster or not/ hidden – full tang/ integral or not
  • Γεωμετρία μαχαιριού (Flat / k-tip / sheep foot, κλπ)
  • Μονής ή διπλής κόψης; Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Υλικά κατασκευής μαχαιριών και επιλογή ατσαλιού

  • Ατσάλι. Τι είναι; Ιδιότητες και αδυναμίες
  • Ανοξείδωτο ή ανθρακούχο;
  • Κεραμικό ή ατσάλι; Ποιο είναι καλύτερο;
  • Δαμασκηνά ατσάλια, san mai, και άλλα
  • Ανάλυση ατσαλιών και κατάλληλη επιλογή για τα μαχαίρια
  • Υλικά λαβής και επιλογή

Επιλογή Μαχαιριού

  • Τι πρέπει να προσέχω όταν αγοράζω μαχαίρια;
  • Πώς επιλέγω το κατάλληλο μαχαίρι για τη δουλειά μου;
  • Είναι ανάλογη η ποιότητα με το κόστος;

Χρήση, καθαρισμός, περιποίηση και αποθήκευση

  • Πώς κρατάμε ένα μαχαίρι / στάση του σώματος.
  • Ανθρακούχα και συντήρηση. Πώς τα χρησιμοποιούμε, πώς φεύγει η σκουριά;
  • Δίσκοι κοπής. Ποιος / Υπέρ / Κατά
  • Πώς το ακουμπάμε κάτω, πώς το καθαρίζουμε.
  • Ακόνισμα. Πώς ακονίζω.
  • Τι κάνει το μασάτι, ποιο είδος χρησιμοποιούμε.
  • Πέτρες νερού / λαδιού / συστήματα ακονίσματος (Lansky / Tormek / Κορδέλες).
  • Πέρασμα στο δέρμα και πότε χρειάζεται; Πάστες ακονίσματος και άλλα
  • Περιποίηση και αποθήκευση.
  • Σωστοί και ασφαλείς τρόποι αποθήκευσης και μεταφοράς.

Κοπές και είδη κοπών

  • Push – Pull – Rocking – Chopping
  • Επίδειξη κοπών και κόψης.
  • Απορίες / ανοιχτή συζήτηση

Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να φέρουν τα μαχαίρια τους για αξιολόγηση και προσωπικές συμβουλές.

Απευθύνεται σε επαγγελματίες της εστίασης ή σπουδαστές μαγειρικής που έχουν ήδη και χρησιμοποιούν τα επαγγελματικά μαχαίρια τους και οι οποίοι θέλουν να μάθουν τα πάντα για την κατάλληλη επιλογή μαχαιριών, για τη συντήρησή τους και για τις κοπές που μπορεί να γίνουν με κάθε μαχαίρι.

Με το τέλος τους σεμιναρίου οι συμμετέχοντες:

  • θα έχουν μάθει τις διαφορές ανάμεσα στα διαφορετικά είδη μαχαιριών
  • θα μπορούν να επιλέξουν το κατάλληλο μαχαίρι για τη δουλειά τους
  • θα έχουν αξιολογήσει τα μαχαίρια που ήδη διαθέτουν
  • θα μάθουν τους τρόπους συντήρησης και χειρισμού των επαγγελματικών μαχαιριών κουζίνας
  • θα γνωρίζουν τους τρόπους κοπής που μπορεί να γίνουν με κάθε μαχαίρι

Τιμολογιακή Πολιτική

Το κόστος του προγράμματος είναι: 70€
Για εγγραφές έως 15/10/2020 Early Bird: 50€
Κόστος για Φοιτητές & Σπουδαστές: 50€

Η Κράτηση Θέσης προυποθέτει την εξόφληση του προγράμματος
Για τραπεζική κατάθεση του ποσού του σεμιναρίου, χρησιμοποιήστε τους παρακάτω λογαριασμούς αναγράφοντας πάντα το όνομα σας

Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ
 IBAN GR 35 0172 1540 0051 5403 8738 483 
Τράπεζα ΕΘΝΙΚΗ
 IBAN GR 76 0110 8620 0000 8624 8000 282
Δικαιούχος ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΚΕΚ PRAXIS Ε.Ε.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η διάρκεια της κάθε εκπαιδευτικής ώρας είναι 45′

Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΚΕΔΙΒΙΜ 2) PRAXIS (Αριθμός Μητρώου ΕΟΠΠΕΠ 1110-1832)

 

 

Gallery Σεμιναρίου

praxis logo

Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Περιοχή ενδιαφέροντος
    X
    CONTACT US