Burger Academy, με τον chef Patron Βασίλη Σπόρο
#ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

#Burger Academy, με τον chef Patron Βασίλη Σπόρο


  • Τύπος ΣεμιναρίουΜε φυσική παρουσία
  • ΠόληΧαλκίδα
  • Έναρξη Αθήνα07/04/2022
  • Ωράριο Αθήνα12:00 - 17:00
  • Διάρκεια5 Ώρες
  • Συχνότητα1 φορά
  • Τιμή90.00€

Burger Academy: Το πιο διάσημο sandwich του κόσμου μέσα από 20 συνταγές, με τον Βασίλη Σπόρο

  • Θα φτιάξουμε τρείς (3) διαφορετικές ζύμες για ψωμιά: brioche, classic burger bun, bao burger bun
  • Θα αλέσουμε, θα προετοιμάσουμε και θα συγκρίνουμε διαφορετικές κοπές βοδινού για διαφορετικά ψησίματα
  • Θα μάθουμε πώς θα πετύχουμε το πιο εναλλακτικό burger της δεκαετίας, το Ramen Burger με bun από ramen noodles
  • Θα σιγοκαπνίσουμε χοιρινές σπάλες για να δημιουργήσουμε το απόλυτο pulled pork burger
  • Θα μάθουμε τη συνταγή για το πιο τραγανό τηγανητό κοτόπουλο από τον Αμερικανικό Νότο
  • Θα δούμε ένα διαφορετικό Vegan Burger, με υφή και όψη κανονικού
  • Θα μάθουμε πώς γίνονται σωστά τα καραμελωμένα κρεμμύδια και τρείς (3) διαφορετικές βασικές σάλτσες.
  • Θα δούμε και θα δοκιμάσουμε διαφορετικές τεχνικές για την καλύτερη φρεσκοτηγανητή πατάτα
  • Θα μάθουμε τη συνταγή και την τεχνική για την πιο γνωστή γαρνιτούρα για burger, το coleslaw
  • Χειροποίητες Πίκλες

Αναλυτικά όλες οι συνταγές που θα παρουσιαστούν:

  • Ζύμη για brioche bun
  • Ζύμη για classic American burger bun
  • Zύμη για ψωμάκι ατμού Bao
  1. Τεχνική για το σωστό μίγμα και ο τρόπος που αλέθουμε το κρέας:
  • Χρησιμοποιούμε 5 διαφορετικές κοπές βοδινού.
  • Διαλέγουμε ποια είναι καλύτερη από μόνη της και χτίζουμε τη γεύση στα μέτρα μας.
  • Πότε και πώς αλατοπιπερώνουμε.
  • Που και πώς ψήνουμε σχάρα – πλατό – ξυλόφουρνο με τι αποτέλεσμα.
  1. Καραμελωμένα κρεμμύδια:
  • με τη σωστή τεχνική χωρίς ζάχαρη
  1. Χειροποίητες πίκλες και dressing:
  • με βάση τη μαγιονέζα και τα λιωμένα τυριά
  1. Φρεσκοτηγανητές πατάτες:
  • Στάδια και θερμοκρασίες ποσαρίσματος
  • τελείωμα στο service για το πιο τραγανό αποτέλεσμα
  1. Coleslaw:
  • με παραδοσιακή αμερικάνικη συνταγή με μήλο και μαραθόσπορο

Τα burger μας

  • Classic American Ηamburger/ Cheeseburger: Ο βασιλιάς των burger με απλά υλικά
  • Ramen Burger: με bun από ramen noodles, αβγό και μια ιδιαίτερη γλυκόξινη σάλτσα από μαύρα φασόλια (Black Bean Garlic Sauce).
  • Crispy Peking Duck Burger: H πάπια Πεκίνου σε αφράτο ψωμάκι burger ατμού Βαο, με hoisin sauce και τραγανές πίκλες
  • Pulled Pork Burger: Σιγοκαπνίζουμε χοιρινή σπάλα με ξύλα και κάρβουνα και ετοιμάζουμε το πιο διάσημο εναλλακτικό burger.
  • Buttermilk Fried Chicken Burger: Με πανάρισμα 11 μπαχαρικών, ξινόγαλο και αβγό το πιο τραγανό τηγανητό κοτόπουλο.
  • Vegan Burger: Συνδυάζοντας πρωτεΐνη σόγιας δημιουργούμε ένα μοναδικό burger που σε υφή και όψη μοιάζει με κανονικό, αλλά δεν έχει ίχνος ζωικού προϊόντος
  • Umami Burger: Παρμεζάνα, ψητές τομάτες και pickled ginger ενισχύουν το umami
  • Juicy Lucy: Συνώνυμο με το γεμιστό burger με τυρί, από το 1954 έχει πλέον γίνει ένα κλασικό burger που φιγουράρει σε πολλά σπουδαία μενού.
  • The Luther (Donut) Burger: Τί γίνεται όταν ένα donut παίρνει τη θέση ενός κλασικού burger bun? Δημιουργείται το Luther burger που αν και μετράει μόνο 10 χρόνια παρουσίας, έχει ήδη καταφέρει να γίνει κλασικό.
  • White Castle BurgerΆλλη μία ιστορία επιτυχίας, όπου το τετράγωνο burger bun και μπιφτέκι ξεχώρισαν, άνοιξαν την κουζίνα και έδειξαν την ποιότητα που μπορεί να έχει ένα γρήγορο burger

 

Η ελληνική μπύρα ΝΗΣΟΣ, γευστικός χορηγός.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους θέλουν να γνωρίσουν τις τεχνικές και τα μυστικά πίσω από τα πεντανόστιμα, ζουμερά burger καθώς και μοντέρνες παραλλαγές πάνω σε κλασσικά burgers.

  • Τιμολογιακή Πολιτική:
  • Το κόστος του προγράμματος είναι:120€
  • Για εγγραφές έως 30/9 Early Bird: 90€
  • Κόστος για Φοιτητές & Σπουδαστές: 90€
  • Η κράτηση θέσης προυποθέτει εξόφληση του προγράμματος
  • Για τραπεζική κατάθεση του ποσού του σεμιναρίου, χρησιμοποιήστε τους παρακάτω λογαριασμούς αναγράφοντας πάντα το όνομα σας
Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ
 IBAN GR3501721540005154038738483 
Τράπεζα ΕΘΝΙΚΗ
 IBAN GR7601108620000086248000282
Δικαιούχος ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΚΕΚ PRAXIS Ε.Ε.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η εκπαίδευση πάνω στο american style burger και τις μοντέρνες παραλλαγές του.

Βεβαίωση Παρακολούθησης σε Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης, από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΚΕΔΙΒΙΜ 2) PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 11101832).

Παρέχεται εργαστηριακή ποδιά PRAXIS ¦ Παρέχονται Εκπαιδευτικές Σημειώσεις & Συνταγές – Με την ολοκλήρωση των συνταγών θα ακολουθήσει γευστική δοκιμή

Gallery Σεμιναρίου

praxis logo

Παρακολουθήστε το video του Σεμιναρίου

praxis logo

image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Περιοχή ενδιαφέροντος
    X
    CONTACT US