Επαγγελματική Μελισσοκομία 2 (Κύκλος Εξειδίκευσης)
#ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

#Επαγγελματική Μελισσοκομία 2 (Κύκλος Εξειδίκευσης)


  • Τύπος ΣεμιναρίουΜε φυσική παρουσία
  • ΠόληΑθήνα
  • Ωράριο ΑθήναΑπογευματινό
  • Διάρκεια120 ώρες
  • ΣυχνότηταΔύο (2) φορές την εβδομάδα

Στον κύκλο αυτό γίνεται εξειδίκευση και εμβάθυνση στις μελισσοκομικές πρακτικές, ενώ εστιάζει ιδιαίτερα σε θέματα ασθενειών και εχθρών, βιολογικής μελισσοκομίας, αναλυτικά για την νομοθεσία, την οργάνωση και διαχείριση μελισσοκομικών εκμεταλλεύσεων, το marketing κλπ

Έτσι, στον κύκλο αυτό περιλαμβάνονται τα παρακάτω θέματα, χωρισμένα σε δύο (2) κύριες θεματικές ενότητες, δηλαδή στην Εξειδίκευση και Εμβάθυνση στις μελισσοκομικές τεχνικές της συμβατικής μελισσοκομίας και στην συνέχεια στην γνωριμία με τις μεθόδους της Βιολογικής Μελισσοκομίας.

 

Πιο αναλυτικά:

(α) Εξειδίκευση στην Συμβατική Μελισσοκομία:

  • Εμβάθυνση και Εξειδίκευση στις Μελισσοκομικές Τεχνικές
  • Εξειδίκευση στην παραγωγή μελισσοκομικών προϊόντων
  • Αναλυτικά Στοιχεία για την Τυποποίηση, Συσκευασία και Διακίνηση Μελισσοκομικών Προϊόντων
  • Ασθένειες και εχθροί των μελισσών: πρόληψη, αναγνώριση και καταπολέμηση, φάρμακα, χειρισμοί.
  • Νομοθεσία, κανονισμοί, βιβλιάρια, αυτοκίνητα, επιδοτήσεις, συνεταιρισμοί, σύλλογοι,
  • Μάρκετινγκ και προώθηση πωλήσεων μελισσοκομικών προϊόντων
  • Οργάνωση και Διαχείριση Μελισσοκομικών Εκμεταλλεύσεων

 

(β) Βιολογική Μελισσοκομία:

  • Αρχές και μέθοδοι Βιολογικής Μελισσοκομίας
  • Κανονισμοί, προϊόντα, σκευάσματα και διαδικασίες στην Βιολογική Μελισσοκομία
  • Πιστοποίηση Βιολογικών Μελισσοκομικών Προϊόντων
  • Αντιμετώπιση Εχθρών και Ασθενειών στην Βιολογική Μελισσοκομία

 

Παροχές
Δωρεαν Εκπαιδευτικές Σημειώσεις

Το Σεμινάριο Εξειδίκευσης στην Επαγγελματική Μελισσοκομία, απευθύνεται:

  • Σε αποφοίτους του πρώτου κύκλου, που θέλουν να ολοκληρώσουν τις γνώσεις τους, στις πρακτικές και τις μεθόδους της επαγγελματικής μελισσοκομίας
  • Σε εργαζόμενους στον μελισσοκομικό κλάδο, που έχουν ένα καλό επίπεδο εμπειρίας και γνώσεων, αλλά θέλουν να εμβαθύνουν σε θέματα μελισσοκομικών τεχνικών, ασθενειών, βιολογικής εκτροφής και στα λοιπά θέματα που περιλαμβάνει αυτό το συγκεκριμένο σεμινάριο.

 

  • Κρατήσεις θέσεων με συμπλήρωση της φόρμας επικοινωνίας.
  • Για τραπεζική κατάθεση του ποσού του σεμιναρίου, χρησιμοποιήστε τους παρακάτω λογαριασμούς:

 

Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ
 IBAN GR 35 0172 1540 0051 5403 8738 483 
Τράπεζα ΕΘΝΙΚΗ
 IBAN GR 76 0110 8620 0000 8624 8000 282
Δικαιούχος ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΚΕΚ PRAXIS Ε.Ε.

Με το τέλος του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση:

  • Να γνωρίζουν σε βάθος τις μελισσοκομικές τεχνικές της συμβατικής μελισσοκομίας και να μπορούν να τις εξασκούν αποτελεσματικά
  • Να μπορούν να παράγουν ποιοτικά μελισσοκομικά προϊόντα
  • Να αναγνωρίζουν τους εχθρούς και τις ασθένειες των μελισσών
  • Να γνωρίζουν τις μεθόδους πρόληψης και αντιμετώπισης εχθρών και ασθενειών
  • Να κατανοούν τις λεπτομέρειες της μελισσοκομικής Νομοθεσίας
  • Να γνωρίζουν τις μεθόδους Οργάνωσης και Διοίκησης Μελισσοκομικών Επιχειρήσεων
  • Να έχουν κατακτήσει τις μεθόδους Marketing, αλλά και Συσκευασίας, Τυποποίησης, Ταυτοποίησης Μελισσοκομικών Προϊόντων
  • Να γνωρίζουν σε βάθος τις μεθόδους της Βιολογικής Μελισσοκομίας, τις εκτροφές, την αντιμετώπιση ασθενειών, τις διαδικασίες πιστοποίησης κλπ

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η διάρκεια της κάθε εκπαιδευτικής ώρας είναι 45′

Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΚΕΔΙΒΙΜ 2) PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 1110 1832). Η ύλη ανταποκρίνεται στο Πιστοποιημένο Επαγγελματικό Περίγραμμα του ΕΟΠΠΕΠ: «Μελισσοκόμος»

Gallery Σεμιναρίου

praxis logo

Το εργαστήριο του Σεμιναρίου

praxis logo

image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Περιοχή ενδιαφέροντος
    X
    CONTACT US