Μαρίνα Πούλιου

M.Sc Τεχνολόγος Τροφίμων

 

Πούλιου Μαρίνα

 

ΠΕ 88.04 Διατροφής (Τεχνολόγος τροφίμων)

(MSc in Quality Management)

 

Σπουδές

  • 7/2010: MSc in Quality Management (Διαχείριση Ποιότητας)

                   University of West of Scotland, Paisley, Ηνωμένο Βασίλειο  

                                 

  • 6/2004: Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων & Διατροφής

                  A.T.Ε.Ι. Αθήνας (Βαθμός: 7.19)                                                                   

Εκπαίδευση και κατάρτιση

  • 7/2015: Εκπαιδευτής Ενηλίκων Μη Τυπικής Εκπαίδευσης (Πιστοποίηση Εκπαιδευτικής Επάρκειας μέσω ΕΟΠΠΕΠ)
  • 2015: Εκπαίδευση - Επιμόρφωση στην «Εκπαίδευση Ενηλίκων & Δια Βίου Μάθηση (Αρχές, Μεθοδολογία &Φιλοσοφία για ΣΔΕ, ΙΕΚ, ΣΕΚ, ΚΔΒΜ)»
  • 11/11 - 2/12: Εκπαίδευση - κατάρτιση στη «Διαχείριση στερεών αποβλήτων»
  • 10/04 - 2/05: Εκπαίδευση-κατάρτιση στη «Οργάνωση, παραγωγή, τυποποίηση & προώθηση τροφίμων - Στέλεχος εφαρμογής & εσωτερικής επιθεώρησης HACCP»

Διδακτική εμπειρία

  •  9/2012 εως τώρα: Εξετάστρια Πρακτικού και Θεωρητικού Μέρους στις εξετάσεις Πιστοποίησης των αποφοίτων ΙΕΚ και συμμετοχή στην Επιτροπή Ειδικών Επιστημόνων του ΕΟΠΠΕΠ για τις ειδικότητες «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης», «Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλαστικής», «Στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογίας», «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας» και «Στέλεχος Τεχνολογίας Ελέγχου Τροφίμων & Ποτών».
  • 10/2018 εως τώρα: Επιμορφώτρια από το ΙΕΠ εκπαιδευτών ΙΕΚ και ΕΠΑΛ σε θέματα μαθητείας.
  • 2017: Μέλος της επιτροπής σύνταξης των οδηγών σπουδών για τις ειδικότητες «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης», «Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλαστικής», «Στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογίας», και «Στέλεχος Τεχνολογίας Ελέγχου Τροφίμων & Ποτών» και της σύνταξης του πρακτικού μέρους για τις εξετάσεις Πιστοποίησης των αποφοίτων ΙΕΚ του ΕΟΠΠΕΠ.
  • 10/2009 εως τώρα: Εκπαιδεύτρια στο ΙΙΕΚ PRAXIS, στο NEW YORK COLLEGE A.E., στο ΔΙΕΚ Πειραιά, στο ΔΙΕΚ Αιγάλεω, στο ΔΙΕΚ Χαλανδρίου, στο ΔΙΕΚ Αμαρουσίου, στο ΙΙΕΚ Ιπποκράτειος, στο ΔΙΕΚ Χαλανδρίου, στο ΣΕΚ Καλαμακίου, στο ΙΕΚ Οαεδ Κηφισιάς, στο ΙΕΚ Οαεδ Καλαμακίου, στο ΔΙΕΚ Ηλιούπολη, στο ΔΙΕΚ Κορυδαλλού, στο ΔΙΕΚ Κερατσινίου, στο ΔΙΕΚ Μεταμόρφωσης και εκπαιδεύτρια και υπεύθυνη προγράμματος στο Αττικό Κολέγιο, στις ειδικότητες «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης», «Τεχνικός Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής», «Ειδικός Εφαρμογών Διαιτητικής», «Στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογίας», «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας», «Ειδικός Αισθητικής Αγωγής», «Ειδικός Προσχολικής Αγωγής» και «Στέλεχος Τεχνολογίας Ελέγχου Τροφίμων & Ποτών».
  • 4/2003 - 3/2004: Βοηθός Εργαστηρίου Τεχνολογίας & Ποιοτικού Ελέγχου Γάλακτος, στο Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, στο ΑΤΕΙ Αθήνας

Επαγγελματική

εμπειρία

 

  • 10/14 εως τώρα: Επιθεωρήτρια συστημάτων ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων της εταιρείας ESTIA LAB (εκπαίδευση προσωπικού σε θέματα ασφάλειας και ποιότητας, παρακολούθηση συστημάτων HACCP και ISO)
  • 2009 εως τώρα: Σύμβουλος επιχειρήσεων τροφίμων (βελτιστοποίηση ποιότητας προϊόντων, έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων)
  • 2/19 εως τώρα: Τεχνολόγος τροφίμων του ιδρύματος ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΑΙΔΙΩΝ & ΑΜΕΑ
  • 1/2015 & 5/2015: Συνοδός-εκπαιδεύτρια σε γκρουπ μαγείρων και ζαχαροπλαστών σε Ιταλία και Ισπανία μέσω προγράμματος Erasmus+
  • 10/13 - 07/15: Υπεύθυνη προγράμματος στο τμήμα Διαιτολογίας (Αττικό Κολέγιο)
  • 12/10 εως 4/11: Υπεύθυνος Συστήματος Διασφάλισης Ασφάλειας Τροφίμων (ISO 22000:2005) στην εταιρεία FishFresh (ποιοτικός έλεγχος προϊόντων, ανάλυση δεδομένων, συγγραφή τεχνικών αναφορών, έλεγχος παραγγελιών, τήρηση προδιαγραφών ποιότητας).
  • 10/07 - 9/09: Συμμετοχή σε ερευνητικές δραστηριότητες με τη συνεργασία των εταιριών τροφίμων (βελτιστοποίηση ποιότητας προϊόντων).
  • 11/07 – 11/08: Υπάλληλος στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, στη Δ/νση Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας, Τμήματα Κρέατος, Γάλακτος, Ιχθυρών και Ζωικών Υποπροϊόντων (ειδικός σε θέματα διεθνής και εγχώριας νομοθεσίας, καταγραφή πιστοποιητικών τροφίμων για εξαγωγές, κ.α.)
  • 3/06 – 11/07: Υπάλληλος στην εταιρία Marinopoulos Coffee Company (πώληση προϊόντων και έλεγχος τροφίμων)
  • 11/05 – 3/06: Υπάλληλος στην εταιρεία ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ
  • 12/04 - 5/05: Υπάλληλος στο τμήμα παραγωγής στη NESTLE ΕΛΛΑΣ ΠΑΓΩΤΑ Α.Ε. (ποιοτικός έλεγχος προϊόντων στην παραγωγική διαδικασία)

Ξένες Γλώσσες

  • Αγγλικά: άριστα [Proficiency – MSc in Scotland],   Γαλλικά: πολύ καλά    [Sorbone I] και Ισπανικά: μέτρια [Β1]

Γνώσεις Η/Υ

  • Microsoft Office, Internet [Πιστοποιητικό Key-CERT IT Basic Plus] (05/2013)
  • Εκπαίδευση στο Γενικό Λογιστικό Σχέδιο και χρήση του

Παρουσιάσεις σε συνέδρια

  • Παρουσιάσεις σε ημερίδες, συμπόσια και συνέδρια σε ΑΡΤΟΖΑ 2015, 2017 και 2019, FOOD EXPO 2015, 2016, 2017 και 2018 HORECA 2014, 2015, 2016, 21017 & 2018, στη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας 2014, 2015, 2016 και 21017, της UNESCO Πειραιώς & Νήσων, στο 3ο Διεθνές Συνέδριο Ποιότητας 2008 και στο 4ο  και 5ο Διεθνές Συνέδριο Τεχνολογίας Τροφίμων (2005 και 2017 αντίστοιχα), κ.α.

Δεξιότητες

  • Συνέπεια, ομαδικότητα, οργάνωση, ικανότητα επικοινωνίας.

Ασχολίες

  • 5/2019 εως τώρα: Μέλος Κεντρικής Διοίκησης ΠΕΤΕΤ
  • 5/2013 - 5/2019: Γενική Γραμματέας της ΠΕΤΕΤ (Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Τροφίμων)
  • 5/2011 – 5/2013: Ταμίας του Περ. Τμήματος της ΠΕΤΕΤ.

 

Καλωσόρισμα

Καλωσήρθατε στο ΙΕΚ PRAXIS, το πιο Ποιοτικό Εκπαιδευτήριο. Το ΙΕΚ PRAXIS διαθέτει Υπερσύγχρονες Εγκαταστάσεις, την πιο Δυνατή Ομάδα Εκπαιδευτών και σημαντικές Εταιρικές Συνεργασίες για την εξασφάλιση της πρακτικής άσκησης και την αποτελεσματική επαγγελματική προώθηση των αποφοίτων του.

Διαβάστε την γνώμη των επιτυχημένων Αποφοίτων μας, αποφασίστε με την βοήθεια των εξειδικευμένων Συμβούλων μας για το πρόγραμμα που σας ταιριάζει, επιλέξτε μία από τις 50 Δυναμικές Ειδικότητες του ΙΕΚ PRAXIS ή κάποιο από τα δεκάδες Εξειδικευμένα μας Σεμινάρια και κάντε ΣΗΜΕΡΑ την Πρώτη Πράξη της Επαγγελματικής σας Επιτυχίας!

Επικοινωνία