#ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

#Σεμινάρια Barista


  • Τύπος ΣεμιναρίουΜε φυσική παρουσία
  • ΠόληΑθήνα
  • Έναρξη Αθήνα12/12/2022
  • Ωράριο Αθήνα10:00-15:00
  • Διάρκεια20 ώρες
  • ΣυχνότηταΑθήνα Δευτέρα κ Τρίτη

Ψάχνεις την καλύτερη σχολή Barista;

Βρίσκεσαι σε δίλημα για το που μπορείς να σπουδάσεις πάνω στην τέχνη του καφέ. Αναζητάς μια σχολή ή σεμινάρια για να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου. Είσαι αρχάριο και ψάχνεις κάπου να ξεκινήσεις. Είσαι επαγγελματίας με εμπειρία και θες να να ανεβάσεις το επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρεις ενώ παράλληλα να μάθεις όλες τις νέες τάσεις, τεχνικές από τους πλέον καλύτερους επαγγελματίες στο χώρο. Σε ενθουσιάζει η latte art και αναζητάς ένα επαγγελματικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Ελλάδα που περιλαμβάνει θεωρητική αλλά και πράκτική εκπαίδευση και αποτελεί ένα δυνατό χαρτί στο βιογραφικό σου.

Μην ψάχνεις αλλού. Ποιοτική εκπαίδευση barista στο coffee seminar του PRAXIS με έμφαση στην πρακτική άσκηση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.

Θες να γίνεις Barista;

Είτε είστε έμπειρος barista είτε νέος στον κλάδο του καφέ, υπάρχουν πάντα περισσότερα να μάθετε. Τα σεμινάρια Barista είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επεκτείνετε τις γνώσεις και τις δεξιότητές σας στον κόσμο του καφέ. Από την εκμάθηση διαφορετικών μεθόδων παρασκευής μέχρι τη δοκιμή νέων προφίλ γεύσης, τα σεμινάρια barista προσφέρουν κάτι για όλους. Δημιούργησε λοιπόν το ΤΕΛΕΙΟ ΦΛΥΤΖΑΝΙ, κάθε φορα και γίνε professional barista δίπλα στους κορυφαίους της αγοράς.

Είστε επαγγελματίας;

Για να διασφαλίσετε ότι οι barista σας είναι ενημερωμένοι για τις τελευταίες τάσεις και τεχνικές, σκεφτείτε να επενδύσετε στα σεμινάρια barista του PRAXIS. Αυτά τα σεμινάρια μπορούν να παρέχουν στο προσωπικό σας την ευκαιρία να μάθει από ειδικούς στον τομέα και να δικτυωθεί με άλλους επαγγελματίες. Αυτό όχι μόνο θα τους βοηθήσει να αναπτυχθούν ως barista, αλλά θα δείξει επίσης στους πελάτες σας ότι δεσμεύεστε να παρέχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.

Γιατί να παρακολουθήσω σεμινάριο Barista;

Είτε ψάχνετε για μια νέα καριέρα είτε απλά θέλετε να μάθετε περισσότερα για τον καφέ, η παρακολούθηση ενός μαθήματος barista μπορεί να είναι μια εξαιρετική εμπειρία. Ακολουθούν μερικοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να εγγραφείτε σε ένα μάθημα:

1. Θα μάθετε για τα διάφορα είδη κόκκων καφέ και πώς να τους αλέθετε σωστά.

2. Θα μάθετε πώς να φτιάχνετε ροφήματα με βάση τον εσπρέσο, όπως lattes και καπουτσίνο.

3. Θα αποκτήσετε δεξιότητες εξυπηρέτησης πελατών που μπορούν να εφαρμοστούν σε οποιονδήποτε κλάδο.

4. Θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε διαφορετικούς καφέδες και να μάθετε για τα προφίλ γεύσης.

5. Θα γνωρίσεις άλλους λάτρεις του καφέ και θα κάνεις νέους φίλους!

Τι θα μάθω στο Σεμινάριο Barista;

Το Σεμινάριο Barista, περιλαμβάνει όλα τα αντικείμενα που πρέπει να γνωρίζει ο επαγγελματίας barista:

  • Ιστορία του καφέ
  • Εξέλιξη των café
  • Λειτουργία της καφετέριας
  • Μηχανές- Εργαλεία- Σκεύη
  • Το καφεόδεντρο (γενικά)
  • Ανατομία του καρπού
  • Ποικιλίες καφέ
  • Τρόποι επεξεργασίας του καφέ
  • Μέθοδοι καβουρντίσματος
  • Άλεσμα και μύλοι αλέσεως
  • Η μηχανή του Espresso
  • Ελληνικός
  • Φίλτρου
  • Στιγμιαίος/ Frappe
  • Espresso/ Cappuccino
  • Εξυπηρέτηση Πελατών
  • Σοκολάτα- Κακάο
  • Το κακαόδεντρο
  • Ιστορία του κακάο
  • Τρόποι επεξεργασίας του καρπού του κακαόδεντρου
  • Συνταγές ροφημάτων με σοκολάτα
  • Συνταγές ροφημάτων με αλκοόλ
  • Η σαντιγί
  • Εισαγωγή στο Latte art και Etching
  • Υλικά και Εργαλεία του Latte art και Etching

Πρακτικές ασκήσεις παρασκευής ροφημάτων από τους καταρτιζόμενους:

  • Ελληνικός στο υγραέριο
  • French press
  • Ρυθμίσεις μύλου άλεσης espresso
  • Παρασκευή espresso (ristretto, espresso, lungo)
  • Cappuccino, latte
  • Σοκολάτα ζεστή και κρύα
  • Καθαριότητα χώρου και μηχανών
Παροχές
Όλα τα υλικά του εργαστηρίου – Ποδιά Barista PRAXIS- Συνταγές και Αναλυτικές σημειώσεις
  • Το Σεμινάριο Barista απευθύνεται κυρίως σε νεοεισερχόμενους στον χώρο του καφέ – μπάρ και της καφετέριας, αλλά και σε σπουδαστές και αποφοίτους τουριστικών σχολών που θέλουν να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν νέες δεξιότητες προκειμένου να μπορέσουν να εργαστούν αποτελεσματικά στον χώρο αυτό.
  • Κρατήσεις θέσεων με συμπλήρωση της φόρμας επικοινωνίας και κατάθεση προκαταβολής.
  • Για τραπεζική κατάθεση του ποσού του σεμιναρίου, χρησιμοποιήστε τους παρακάτω λογαριασμούς:
Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ
 IBAN GR3501721540005154038738483 
Τράπεζα ΕΘΝΙΚΗ
 IBAN GR7601108620000086248000282
Δικαιούχος ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΚΕΚ PRAXIS Ε.Ε.

Το Σεμινάριο Barista έχει ως στόχο να δημιουργήσει άριστα εκπαιδευμένους επαγγελματίες BARISTΙ, δίνοντάς τους όλες τις τεχνικές γνώσεις και δεξιότητες για να ανταποκριθούν με επιτυχία, συνέπεια και συνέχεια στον χώρο του cafe-bar, καθώς είναι διαπιστωμένο ότι:

  • Η ζήτηση για εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους BARISTΙ είναι ιδιαίτερα υψηλή και αναμένεται να αυξηθεί ακόμη, καθώς ο αυξανόμενος ανταγωνισμός, αλλά και η πτώση της κατανάλωσης, οδηγούν τις καφετέριες που θέλουν να παραμείνουν ανταγωνιστικές, να προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε καλές τιμές.
  • Για τον λόγο αυτό, άνθρωποι που χαρακτηρίζονται «αλεξιπτωτιστές» στον χώρο ή που δεν έχουν καμία απολύτως εκπαίδευση, θα παραγκωνίζονται από όποιους έχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα εκπαίδευσης και πιστοποίησης.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η διάρκεια της κάθε εκπαιδευτικής ώρας είναι 45′

Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΚΕΔΙΒΙΜ 2) PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 1110 1832)

Gallery Σεμιναρίου

praxis logo

Παρακολουθήστε το video του Σεμιναρίου

praxis logo

Το εργαστήριο του Σεμιναρίου

praxis logo

image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Περιοχή ενδιαφέροντος
    X
    CONTACT US