Μαρία Δημητρίου

Μαρία Δημητρίου
Μαρία Δημητρίου. Καθηγήτρια ΙΕΚ PRAXIS. M.Sc.Διαιτολόγος- Κλινικός Διατροφολόγος. Απόφοιτη Χαροκόπειου Πανεπιστημίου "Επιστήμη Διαιτολογίας – Διατροφής"
M.Sc.Διαιτολόγος- Κλινικός Διατροφολόγος

Μαρία Δημητρίου

Μαρία ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, M.Sc.Διαιτολόγος- Κλινικός Διατροφολόγος

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

2013-2015

  • Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο,  ΠΜΣ Κλινικής Διατροφής (Εφαρμοσμένη Διαιτολογία – Διατροφή), Βαθμός Πτυχίου 9,1/ 10( Άριστα )
  • Μαθήματα (ενδεικτικά): Κλινική Διατροφή ενηλίκων, κλινική διατροφή παιδιών, ειδικά θέματα βιοχημείας, ειδικά θέματα μεταβολισμού, καινοτομικά τρόφιμα, διατροφή και άσκηση στη ρύθμιση σωματικού βάρους
  • Θέματα μεταπτυχιακής μελέτης: Βιοδραστικά εκχυλίσματα από φυτικές πηγές: απομόνωση, ανάλυση και αξιολόγηση βιολογικών δράσεων  βαθμός 10/10

2009-2013

  • Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Πτυχίο του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής, Βαθμός πτυχίου : 8,00/10 (Λίαν Καλώς)
  • Θέμα πτυχιακής μελέτης : Αξιολόγηση μίκρο και μάκρο – συστατικών φυτικών ελαίων κατά τη διατροφική παρέμβαση σε ζωικό μοντέλο αθηρογένεσης:  Προσδιορισμός δεικτών οξείδωσης σε βιολογικά δείγματα  Βαθμός: 10/10
  • 2006-2009: απόφοιτος του 3ου Ενιαίου Λυκείου Μυτιλήνης Βαθμός Απολυτηρίου : 19,8 /20

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ

  • 2015. Αριστείο επίδοσης κατά το α΄ εξάμηνο του ΠΜΣ κλινικής διατροφής
  • 2009 Υποτροφία του ιδρύματος κρατικών υποτροφιών (ΙΚΥ), λόγω αρίστευσης – διάκρισης κατά την εισαγωγή (πρώτη σε κατάταξη ) στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
  • 2009 υποτροφία του Ιδρύματος Παπαδημητρίου, λόγω αρίστευσης κατά την εισαγωγή στο  Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ / ΕΜΠΕΙΡΙΑ

  • 11/2015-06/2016 διδασκαλία των μαθημάτων «Αρχές διατροφής Ι,ΙΙ θεωρία» & Αρχές διατροφής Ι,ΙΙ Εργαστήριο» στο ΙΕΚ  Ελληνικού – Αργυρούπολης και στο ΙΕΚ Χαλανδρίου κατά το Α’ (2015Β) & Β’ (2016Α) εξάμηνο στους σπουδαστές της ειδικότητας «Στέλεχος διατροφής και Διαιτολογίας» σύνολο 200 ωρών
  • 06/2014-10/2015 ερευνητικό πρόγραμμα στο Χαροκόπειο πανεπιστήμιο:  «Πρόγραμμα ανάπτυξης βιομηχανικής έρευνας και τεχνολογίας (ΠΑΒΕΤ), Ευφυές σύστημα προσωποποιημένων διατροφικών ΣΥΣτασεων (ΔΙΣΥΣ)
  • 03/2015-07/2015 ερευνητικό πρόγραμμα στο Χαροκόπειο πανεπιστήμιο: «ολοκληρωμένη διαχείριση των εντομολογικών και μικροβιολογικών κινδύνων κατά την επεξεργασία, αποθήκευση και μεταφορά της σταφίδας, με την χρήση μη-χημικών, οικολογικά συμβατών μεθόδων : αειφορία στη πράξη

11/2012-05/2013 -Πρακτική άσκηση στα νοσοκομεία

  • Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»: Ιατρείο Κυστικής Ίνωσης, Ιατρείο δυσλιπιδαιμίας, Νεφρολογικό και Διαβητολογικό Σμήμα
  • Γενικό νοσοκομείο «Ασκληπιείο Βούλας»: Κλινική Νεφρολογική, Παθολογική, Διαβητολογικό Σμήμα, Εξωτερικά Ιατρεία

Πρακτική άσκηση στην κοινότητα

  • Φορέας: Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων-Διατροφολόγων (Π΢ΔΔ)
  • 08-09/2012 -Πρακτική στη βιομηχανία τροφίμων
  • Απασχόληση στο R&D στη βιομηχανία τροφίμων «Γιώτης Α.Ε.»

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ/ΣΥΝΕΔΡΙΑ

  • 2016. Παρακολούθηση Ημερίδων Μεταβολισμού, 20-23 Απριλίου, Αθήνα
  • 2015. Παρακολούθηση του Προγράμματος «Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης ΑΕΙ για την Επικαιροποίηση Γνώσεων Αποφοίτων ΑΕΙ» (ΠΕΓΑ) του Τπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων με τίτλο «Νέες τεχνολογίες, συστήματα ασφάλειας και υγιεινής στην αλυσίδα παραγωγής τροφίμων»
  • 2014. Παρακολούθηση του 8ου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Διατροφής, 9-12 Οκτωβρίου, Αθήνα (8th DIETS-EFAD Conference)
  • 2013. Παρακολούθηση του 12ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Διατροφής & Διαιτολογίας, 5-8 Δεκεμβρίου, Αθήνα. Παρακολούθηση του 16ου Πανελληνίου Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Λιπιδολογίας Αθηροσκλήρωσης και Αγγειακής Νόσου, 3-5 Οκτωβρίου, Αθήνα. Παρακολούθηση του 13ου Πανελλήνιου Διαβητολογικού Συνεδρίου, 27-31 Μαρτίου, Αθήνα.
image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Περιοχή ενδιαφέροντος
    X
    CONTACT US