Αλέξανδρος Κόκκορης

Αλέξανδρος Κόκκορης
Αλέξανδρος Κόκκορης. Καθηγητής ΙΕΚ PRAXIS. Chef & Pastry Chef. CHEF – Nobell eatery ΙΚΕ – Γαλάτσι: Κουζίνα με επιρροές από όλο τον κόσμο.
Chef & Pastry Chef

Αλέξανδρος Κόκκορης

ΣΠΟΥΔΕΣ

  • 2002-2003: Le Monde institute of hotel and tourism studies: Επαγγελματική μαγειρική-Chef (4 εξάμηνα) και Επαγγελματική ζαχαροπλαστική-Pastry Chef (4 εξάμηνα)
  • 1992: Σχολή μαγειρικής Ελλην. Στρατού-Γύθειο: Βασική εκπαίδευση μάγειρα.
  • 2011-2015: Νυχτερινό Επαγγελματικό Λύκειο Αχαρνών: Πτυχίο Τεχνικού υπολογιστών και δικτύων

ΕΜΠΕΙΡΙΑ

  • 05/15 – ΤΩΡΑ CHEF – Nobell eatery ΙΚΕ – Γαλάτσι: Κουζίνα με επιρροές από όλο τον κόσμο με έμφαση στο ποιοτικό καθημερινό φαγητό. Και όλα αυτά σε ένα μοντέρνο all day café restaurant.
  • 03/14 – 01/16 DESSERT EDITOR – Περιοδικό γλυκές ιστορίες: http://www.glykesistories.gr/gallery/5555/Oi-sef-ton-Glukon-Istorion#/2 Αρθρογράφησα για σχεδόν δύο γλυκά χρόνια στο περιοδικό με την μεγαλύτερη κυκλοφορία μέχρι που δυστυχώς αποφασίστηκε η παύση της κυκλοφορίας του.
  • 05/12 – 09/15 CHEF PATISSIER – I love cupcakes – Γλυφάδα: Υπεύθυνος παραγωγής, προμηθειών, προγραμματισμού, κοστολογήσεων και με πολύ αγάπη για το αντικείμενο προσφέραμε τα καλύτερα Αμερικάνικα γλυκάκια (έτσι λέει ο κόσμος) στην πόλη.
  • 03/10 – 09/12 EXECUTIVE CHEF – Aetna catering – Αχαρνές: Υπεύθυνος παραγωγής, προμηθειών, προγραμματισμού, κοστολογήσεων για εταιρικά events, γάμους βαπτίσεις και κάθε είδους εκδήλωση με παροχή εδεσμάτων.
  • 06/07 – 01/10 CHEF – M/S ARKTOS (50m luxury cruising boat): Με VIP καλεσμένους από όλον τον κόσμο και υψηλές γαστρονομικές απαιτήσεις, όπως και την εν πλω σωστή διαχείριση υλικών, προσωπικού, ακόμη και του καιρού, ήταν από τις πιο δυνατές μου εμπειρίες.
  • 12/06 – 06/07 CHEF Ζεστής κουζίνας – La Bussola – Γλυφάδα: Απαρχαιωμένο εργασιακό περιβάλλον και πρακτικές ήταν οι λόγοι που δεν μπόρεσα να συνεχίσω να εργαστώ ώστε να αλλάξω κάτι από αυτά. Και το εξάμηνο αυτό ήταν καθαρά για βιοποριστικούς λόγους.
  • 05/06 – 11/06 CHEF – Cinco piano restaurant – Κολωνάκι: Γαλλική κουζίνα και πιάνο σε ένα ζεστό χώρο που δεν διήρκησε πολύ καθώς δεν είχε την αποδοχή που ο ιδιοκτήτης περίμενε.
  • 10/05 – 06/06 SOUS CHEF – Central restaurant – Κολωνάκι: Υπεύθυνος λειτουργίας της βραδινής βάρδιας με μεσογειακή κουζίνα υψηλών standard. Executive chef ο Νικόλαος Σκλήρας. Αξέχαστη θα μου μείνει η αφόρητη πίεση της δουλειάς και το πώς την διαχειρίζεται κάποιος.
  • 06/04 – 09/05 COOK ‘A – PLAZA RESORT 5*HOTEL – Ανάβυσσος: Executive chef ο Λάζαρος Κωνσταντινίδης, πέρασα από τα πιο κρίσιμα πόστα: Ζεστή κουζίνα ala carte, χασάπικο με κοπές επαγγελματικής κουζίνας και πολλά σεμινάρια επιμόρφωσης. Είναι ο μέγας μέντοράς μου.
  • 10/03 – 05/04 COOK ‘A – Event restaurant – Πλάκα: Μεσογειακή gourmet και fusion κουζίνα με executive chef τον Παναγιώτη Πουλή.
  • 04/03 – 10/03 COOK ‘Β – La trattoria restaurant – Πάργα: Μεσογειακή δημιουργική κουζίνα με chef τον Ιταλό Massimo Vitori. Εποχιακή εργασία με εξάμηνη τουριστική σεζόν.
  • 04/02 – 10/02 COOK ‘Β – La trattoria restaurant – Πάργα: Μεσογειακή δημιουργική κουζίνα με chef τον Ιταλό Massimo Vitori. Εποχιακή εργασία με εξάμηνη τουριστική σεζόν.
  • 04/01 – 10/01 COOK – Beautiful Parga restaurant – Πάργα: Πήρα το βάπτισμα του πυρός στην κυριολεξία. Άσχετος με το επάγγελμα και σε μια τουριστική σεζόν με πολύ κόσμο ¨έτρεχα και πάλευα¨ με τις φωτιές. Ήταν η αρχή της σταδιοδρομίας μου.
  • 09/99 – 02/01 BISTROT Toryni – Πάργα: Croisanterie, Pizza, Sandwich.
  • 05/92 – 06/93 Μάγειρας οπλιτών αξιωματικών – Ε.Σ.: Γ΄ σώμα στρατού Κοζάνη, ΚΑΑΥ Βόλου, μάγειρας αξιωματικών.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ 2003-2013

  • Σεπτέμβριος 2013: Πιστοποίηση από τον Ε.Φ.Ε.Τ. στην ασφάλεια τροφίμων H.A.C.C.P
  • Μάρτιος 2004: Παρασκευές με σησαμέλαιο. Chef: Νίκος Κατσάνης (εκπ. Όμιλος Le monde)
  • Μάιος 2004: Καλλιτεχνική παρουσίαση καραμέλας. Pastry chefs: Τάσος Ζησόπουλος – Γιάννης Παππάς (εκπ. Όμιλος Le monde)
  • Μάιος 2003: Γευστικές συνθέσεις της Άπω ανατολής. Chefs: Τάσος Αλεξιάδης – Δημήτρης Μανετάκης (εκπ. Όμιλος Le monde)
  • Ιούλιος 2003: Εφαρμογή κανόνων υγιεινής στο τμήμα της κουζίνας (H.A.C.C.P.- Hazard analysis and critical control points). Από την εταιρία management GoldAxia.
  • Ιούλιος 2004: Εξυπηρέτηση πελατών από το τμήμα της κουζίνας. Από την εταιρία management GoldAxia.
  • Ιούλιος 2004: Επαγγελματική συμπεριφορά. Από την εταιρία management GoldAxia.
  • Ιούλιος 2004: Incoming complains solving. Από την εταιρία management GoldAxia.
  • Δεκέμβριος 2004: Γαλλικά τυριά. Επιλογή, αγορά, αποθήκευση, σερβίρισμα. Από την SOPEXA
  • Μάρτιος 2004: Δημιουργία και παρουσίαση Γαλλικού menu. Με τον Γάλλο Chef Jean Yves Carattoni
  • Μάρτιος 2003: Μελιτζάνα. Παρασκευές της Πόλης. Από την Σούλα Μπόζη. (εκπ. Όμιλος Le monde)
  • Απρίλιος 2003: Γευσιγνωσία οίνων των οινοποιείων «Κτήμα κυρ Γιάννη» – «Κτήμα Σκούρα» – «Κτήμα Λαζαρίδη & «Κτήμα Τσελεπού»

ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

  • Αγγλικά: Επίπεδο Proficiency

Γαλλικά: Επίπεδο πολύ καλό σε ορολογία κουζίνας

ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ

  • Microsoft Windows 8, Microsoft Office suite, HTML & CSS, Τεχνικός Η/Υ, Social Media,

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ – MEMBERSHIPS

  • Μέλος της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος
  • Μελισσοκόμος – Παραγωγός
  • Μέλος του σωματείου επαγγελμάτων τουρισμού.
  • Διαρκής επιμόρφωση στο επάγγελμά μου
image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Περιοχή ενδιαφέροντος
    X
    CONTACT US