Δημήτρης Κατριβέσης

Chef FUGA Restaurant

"Πρώτα θα σε αγνοήσουν, μετά θα γελάσουν με εσένα, μετά θα σε πολεμήσουν και τότε κέρδισες!"
 
  • Ο Chef Δημήτρης Κατριβέσης σπούδασε την τέχνη της μαγειρικής το 1996 στην Αθήνα και ξεκίνησε τότε να εργάζεται σε διάφορα εστιατόρια και ξενοδοχεία.
  • Η επιθυμία να ανακαλύψει διαφορετικές γεύσεις και υλικά του κόσμου προκειμένου να δημιουργήσει το δικό του παγκόσμιο στυλ μαγειρικής χωρίς σύνορα, τον έκανε να ταξιδέψει.
  • Η πρώτη του στάση ήταν οι Κανάριοι Νήσοι το 2003 όπου εργάστηκε ως σεφ σε ένα μικρό ελληνικό εστιατόριο.
  • Αφού πέρασε δυο χρόνια στην Ισπανία, εντάχθηκε στην ομάδα του “El bulli” το 2005, που ήταν ήδη το καλύτερο εστιατόριο του κοσμου και δούλεψε μαζί με τον διάσημο Ισπανό Καταλανό chef Ferran Adrià για ένα χρόνο.
  • Το 2006, μετά από μια μικρή στάση στο Λουξεμβούργο για να συμβουλέψει ένα μικρό εστιατόριο πολυτελείας, γύρισε στην Τενερίφη όπου άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο, το “Alkimia”, ένα μικρό πρότζεκτ με 4 τραπέζια και καθόλου σερβιτόρους.
  • Ο ∆ημήτρης ήταν πίσω από το μπαρ δημιουργώντας τις αλχημείες του συνοδευόμενες από ποιοτικά πιάτα, σέρβιρε και καθάριζε το μαγαζί: ήταν ένα one-man show για ένα χρόνο.
  • Το δεύτερο εστιατόριο ήρθε μέσα στο 2007, οπότε και άνοιξε το “Siphon”. Ο ∆ημήτρης, πλέον πιο έμπερος ως μάγειρας, δημιούργησε μία μοντέρνα ελληνική κουζίνα, μαγειρεύοντς σχεδόν τα πάντα στο λεπτό.
  • Το 2010 δέχτηκε πρόταση του Albert Raurich – πρώην σεφ του “El bulli” να ενταχθεί στην ομάδα του “Dos Palilos”, ένα πολύ καινοτόμο Ασιατικό tapas bar στο κέντρο της Βαρκελώνης, με ένα αστέρι Michelin.
  • Ο σεφ επέστρεψε στην Ελλάδα για να ηγηθεί της ομάδας του “Sea You”, στο Sani marina resort στη Χαλκιδική, κατά τη διάρκεια του 2011 με 2013, προσφέροντας μία προσωπική Japanese fusion κουζίνα.
  • Το Φεβρουάριο του 2012, ο ∆ημήτρης, αναζητώντας ακόμα καινούρια υλικά και γνώσεις και συνεχίζοντας να διαμορφώνει το στυλ του, ταξίδεψε στο Τόκυο της Ιαπωνίας και εντάχθηκε στο εστιατόριο “Ryugin”, τότε #21 ανά τον κόσμο με δύο αστέρια Michelin.
  • Το 2013 ο ∆ημήτρης μετακόμισε στο Λονδίνο προκειμένου να ολοκληρώσει την έρευνα του για την κουζίνα Nikkei παγκοσμίως.
  • Το 2014 ο σεφ πρωτο-παρουσίασε την κουζίνα Nikkei στην Αθήνα, στο εστιατόριο “Oozora”.
  • Τότε μεταφέρθηκε στο “Cinco” στο Κολωνάκι της Αθήνα, όπου παρουσίασε το concept της JSP (Japan – Spain – Peru / Ιαπωνία – Ισπανία – Περού), μία πρωτοποριακή παρουσίαση της κουζίνας Nikkei αναμεμειγμένης με ισπανικές και ελληνικές επιρροές.
  • To 2015 τον βρίσκουμε ιδιοκτήτη και σεφ στο La Pantera Negra, ένα περουβιανό εστιατόριο στην Αθήνα, καθώς και ιδιοκτήτη του brand “Mistura”, ενός εστιατορίου με γεύσεις Nikkei.
  • Από το 2015 ο ∆ημήτρης αναπτύσει γαστρονομικές ιδέες ανά τον κόσμο.
  • Αυτό το διάστημα, τον συναντάμε στο Fuga Restaurant στον όμορφο κήπου του Μεγάρου Μουσικής Αθήνας.

Καλωσόρισμα

Καλωσήρθατε στο ΙΕΚ PRAXIS, το πιο Ποιοτικό Εκπαιδευτήριο. Το ΙΕΚ PRAXIS διαθέτει Υπερσύγχρονες Εγκαταστάσεις, την πιο Δυνατή Ομάδα Εκπαιδευτών και σημαντικές Εταιρικές Συνεργασίες για την εξασφάλιση της πρακτικής άσκησης και την αποτελεσματική επαγγελματική προώθηση των αποφοίτων του.

Διαβάστε την γνώμη των επιτυχημένων Αποφοίτων μας, αποφασίστε με την βοήθεια των εξειδικευμένων Συμβούλων μας για το πρόγραμμα που σας ταιριάζει, επιλέξτε μία από τις 50 Δυναμικές Ειδικότητες του ΙΕΚ PRAXIS ή κάποιο από τα δεκάδες Εξειδικευμένα μας Σεμινάρια και κάντε ΣΗΜΕΡΑ την Πρώτη Πράξη της Επαγγελματικής σας Επιτυχίας!

Επικοινωνία