Άνταμ Κοντοβάς

Ex Head Chef Mylos Bar Restaurant

Ο Άνταμ Κοντοβάς αποφοίτησε από την Σχολή Μαγειρικής με άριστα και στη συνέχεια προχώρησε σε πολύ καλές συνεργασίες, αποκτώντας πολύτιμη εργασιακή εμπειρία:

  • Στο Funky Gourmet (2 αστέρια Michelin), είχε την ευκαιρία να εργαστεί σε ένα εστιατόριο υψηλών απαιτήσεων.
  • Στη συνέχεια εργάστηκε στο εστιατόριο 2Mazi, με έναν από τους πιο σημαντικούς Έλληνες Chef, τον Γιάννη Μπαξεβάνη.
  • Συνέχισε στο James Joyce Irish Pub & Restaurant ως sous chef του εστιατορίου και ήταν υπεύθυνος για την προετοιμασία και τον σχεδιασμό νέων πιάτων. 
  • Εργάστηκε στο βραβευμένο εστιατόριο «Danu at the Brehon» στην Ιρλανδία ως chef de partie. Μετά από δύο χρόνια επέστρεψε στην Ελλάδα, στο Πόρτο Χέλι και το πολυβραβευμένο boutique hotel Amanzoe.
  • Μετά από μια σύντομη επιστροφή στο James Joyce Irish Pub & Restaurant, όπου προχώρησε σε makeover του μενού, ο Άνταμ συνέχισε στο Premiere του Athenaeum Intercontinental Hotel. Αναλαμβάνοντας καθήκοντα chef de cuisine, συνέβαλε ενεργά στην αναγνώριση του εστιατορίου ως ένα από τα καλύτερα στην Ελλάδα, καθώς και στην βράβευσή του με Χρυσό Σκούφο.

Από το 2015, εργάζεται ως head chef. Απέσπασε το βραβείο Καλύτερου Νέου Chef από το περιοδικό FnL Guide, καθώς και το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.

Ψηφίστηκε από το γνωστό περιοδικό Athens Voice ως μέλος της dream team των νέων Ελλήνων Chef.

Το 2016 εργάστηκε στο πολύ γνωστό εστιατόριο θαλασσινών Sea Grill (2 αστέρια Michelin).

Στο βραβευμένο Mylos Bar Restaurant στη Σαντορίνη, το ταλέντο και τα πιάτα του chef έθεσαν ψηλά τον πήχη και διαμόρφωσαν νέες γαστρονομικές τάσεις.Η βράβευσή του με βραβείο Ελληνικής κουζίνας και ένα αστέρι από το FnL guide επιστέγασαν τη συνεργασία του με το εστιατόριο.

Το Νοέμβριο του 2018, εργάστηκε ως stagiaire στο βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin εστιατόριο Μaaemo στο Oslo της Νορβηγίας.

Καλωσόρισμα

Καλωσήρθατε στο ΙΕΚ PRAXIS, το πιο Ποιοτικό Εκπαιδευτήριο. Το ΙΕΚ PRAXIS διαθέτει Υπερσύγχρονες Εγκαταστάσεις, την πιο Δυνατή Ομάδα Εκπαιδευτών και σημαντικές Εταιρικές Συνεργασίες για την εξασφάλιση της πρακτικής άσκησης και την αποτελεσματική επαγγελματική προώθηση των αποφοίτων του.

Διαβάστε την γνώμη των επιτυχημένων Αποφοίτων μας, αποφασίστε με την βοήθεια των εξειδικευμένων Συμβούλων μας για το πρόγραμμα που σας ταιριάζει, επιλέξτε μία από τις 50 Δυναμικές Ειδικότητες του ΙΕΚ PRAXIS ή κάποιο από τα δεκάδες Εξειδικευμένα μας Σεμινάρια και κάντε ΣΗΜΕΡΑ την Πρώτη Πράξη της Επαγγελματικής σας Επιτυχίας!

Επικοινωνία