Άκης Λιοκάτης

Εκπαιδευτής μαγειρικής και γαστρονομίας

Άκης Λιοκάτης – Εκπαιδευτής μαγειρικής και γαστρονομίας

 

  • Γεννήθηκα το 1977 στα Γιάννενα. Αφού τελείωσα το σχολείο, εισήχθα στο πανεπιστήμιο της πόλης. Αρχικά σπούδασα Χημεία και στη συνέχεια προχώρησα με μεταπτυχιακό και διδακτορικό στη Βιοχημεία λιπιδίων κ πρωτεινών.
  • Από το 2008 βρίσκομαι στο Βερολίνο και δουλεύω μέχρι σήμερα σαν ερευνητής σε ένα ινστιτούτο, μελετώντας τις δομές των πρωτεινών.
  • Ταυτόχρονα εξελίχθηκε και το πάθος μου για τη μαγειρική και τη γαστρονομία, ειδικότερα απ’όταν ξεκίνησα να καλλιεργώ το πρώτο μου φυσικό προζύμι για τη παρασκευή ψωμιού.
  • Από τότε εκτινάχθηκε το ενδιαφέρον μου για οτιδήποτε είχε να κάνει με το φαγητό. Από τη καλλιέργεια, τη παραγωγή και τις ιστορίες των ανθρώπων του, μέχρι το μαγείρεμα, τα θέματα διατροφής και επιστήμης του.
  • Αφού ξεκίνησα να μαγειρεύω εντατικά και να πειραματίζομαι στη κουζίνα του σπιτιού μου, το 2014 βρέθηκα να δραστηριοποιούμαι στο νεοσύστατο σχολείο Ιταλικής μαγειρικής και μεσογειακής  κουλτούρας “Pastamadre” στο Βερολίνο. Άρχισα σαν βοηθός/εκπαιδευόμενος και συνέχισα έως και σήμερα σαν δάσκαλος, δίνοντας σεμινάρια μαγειρικής και διατροφής.
  • Το 2019 ξεκίνησα το blog greekchemistinthekitchen.com όπου και αρθρογραφώ για ποικίλα θέματα γαστρονομικού ενδιαφέροντος. Ταυτόχρονα συμμετέχω σε διάφορες εκδηλώσεις και φεστιβάλ γαστρονομίας, είτε με μαγειρικά σεμινάρια και workshops, είτε με ομιλίες και παρεμβάσεις.
  • Μέσα από τις δράσεις μου και την αρθρογραφία μου στοχεύω να εμπνεύσω και να εκπαιδεύσω όχι μόνο σε μαγειρικές τεχνικές και παραδόσεις, αλλά και σε θέματα διατροφικής συνείδησης και επιστήμης του φαγητού.
  • Επιπλέον, προσπαθώ να γνωρίσω στο ευρύτερο κοινό τη πλούσια και υπέροχη Ελληνική και ευρύτερα μεσογειακή γαστρονομική κουλτούρα.

Καλωσόρισμα

Καλωσήρθατε στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό PRAXIS.

Ο Οργανισμός διαθέτει Υπερσύγχρονες Εγκαταστάσεις σε 3 κτήρια και μια Δυνατή Ομάδα 300 Εκπαιδευτών.

Με Σημαντικές Εταιρικές Συνεργασίες η Επαγγελματική Αποκατάσταση των Αποφοίτων του φτάνει στο 90%.

Επιλέξτε μία από τις 73 Δυναμικές Ειδικότητες  ή Κάποιο από τα Εξειδικευμένα μας Σεμινάρια και κάντε Σήμερα την Πρώτη Πράξη της Επαγγελματικής σας Επιτυχίας!

Επικοινωνία