Ζέτα Σπιταδάκη

Ζέτα Σπιταδάκη
Τεχνικός Ζαχαροπλαστικής, "Funky Gourmet"

Ζέτα Σπιταδάκη. Τεχνικός Ζαχαροπλαστικής. Εργάζεται ως Commis pastry chef στο εστιατόριο Funky Gourmet (Αθήνα).

 

Τι σε έκανε να επιλέξεις το επάγγελμα σου;

Από μικρή είχα το «μικρόβιο» του Ζαχαροπλάστη. Πάντα με θυμάμαι μέσα σε κρέμες, ζύμες κλπ. Όταν μπήκα στο Praxis για να δηλώσω τη διάθεσή μου αυτή και μετά από τη συζήτηση που έκανα με τον εκπαιδευτικό σύμβουλο σιγουρεύτηκα για τα καλά. Συνειδητοποίησα ότι δεν υπήρχε καμιά αμφιβολία μέσα μου και μάλιστα, είχα βρεί και τον κατάλληλο χώρο για να πετύχω το στόχο μου!!

 

Ποιες ήταν οι σπουδαιότερες εμπειρίες σου κατά την περίοδο των σπουδών σου στο IEK Praxis;

Οι γνωριμία μου με πολύ γνωστούς και εξειδικευμένους επαγγελματίες στο χώρο της Ζαχαροπλαστικής τέχνης, με υψηλό επίπεδο τεχνικής όπως ο Μαρίνος Κοσμάς και τόσοι άλλοι. Έγιναν οι μέντορές μου και με μύησαν στο μαγικό κόσμο των γλυκών.

 

Τι θεωρείς ότι χαρακτηρίζει το IEK Praxis ως επιτυχημένη επιλογή στην επαγγελματική κατάρτιση;

Καταπληκτικά εργαστήρια, πληθώρα υλικών, super καθηγητές και φοβερή υποστήριξη από τη σχολή. Αυτά νομίζω ότι είναι τα βασικότερα στοιχεία που κάνουν μία σχολή για ένα τεχνικό επάγγελμα όπως είναι το δικό μου, επιτυχημένη και της δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί αυτό που υπόσχεται.

 

Ποιο πιστεύεις ότι είναι το πιο δυνατό σου προσόν σαν επαγγελματίας που απέκτησες μέσω των σπουδών σου;

Όταν ξεκίνησα τις σπουδές μου, απλά αγαπούσα τη Ζαχαροπλαστική. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου απλά την ερωτεύτηκα. Τώρα πλέον δεν μπορώ να είμαι μακριά από τη τέχνη μου και τη δημιουργία.

 

Τί θα είχες να προτείνεις σε κάποιον που θα ήθελε να ακολουθήσει το επάγγελμα σου;

Η δουλεία του Ζαχαροπλάστη είναι πολύ απαιτητική γι΄αυτό πρέπει να την κάνεις με αγάπη και πολύ υπομονή. Χρειάζεται να αφιερώνεις χρόνο, να μη φοβάσαι να κοπιάσεις και να μην επαναπαύεσαι. Πάντα να παρακολουθείς ό,τι νέο συμβαίνει στο χώρο σου και πάντα να βετλιώνεις με νέες γνώσεις την τεχνική σου.

 

Τι θα ήθελες να έχεις πετύχει επαγγελματικά σε 6 χρόνια από τώρα;

Προς το παρόν έχω ξεκινήσει την καριέρα μου σε ένα από τα top εστιατόρια της Αθήνας. Ο στόχος μου είναι να μπορώ να δίνω το 100% της τέχνης μου στη δουλειά μου κάτι το οποίο με καλύπτει πλήρως τη δεδομένη στιγμή. Σίγουρα θα ήθελα να γίνω γνωστή στο χώρο της υψηλής Ζαχαροπλαστικής, αλλά θέλω να το κάνω με αργά και σταθερά βήματα.  

Καλωσόρισμα

Καλωσήρθατε στο ΙΕΚ PRAXIS, το πιο Ποιοτικό Εκπαιδευτήριο. Το ΙΕΚ PRAXIS διαθέτει Υπερσύγχρονες Εγκαταστάσεις, την πιο Δυνατή Ομάδα Εκπαιδευτών και σημαντικές Εταιρικές Συνεργασίες για την εξασφάλιση της πρακτικής άσκησης και την αποτελεσματική επαγγελματική προώθηση των αποφοίτων του.

Διαβάστε την γνώμη των επιτυχημένων Αποφοίτων μας, αποφασίστε με την βοήθεια των εξειδικευμένων Συμβούλων μας για το πρόγραμμα που σας ταιριάζει, επιλέξτε μία από τις 50 Δυναμικές Ειδικότητες του ΙΕΚ PRAXIS ή κάποιο από τα δεκάδες Εξειδικευμένα μας Σεμινάρια και κάντε ΣΗΜΕΡΑ την Πρώτη Πράξη της Επαγγελματικής σας Επιτυχίας!

Επικοινωνία