Σωτήρης ΚΑΡΑΛΙΟΥ

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης, Atlantica Resorts (Κύπρος)

Τι σε έκανε να επιλέξεις το επάγγελμα σου;

Η μαγειρική είναι κάτι που μου άρεσε από μικρό παιδί και σε αυτό έχει βοηθήσει παρά πόλυ η μητέρα μου γιατί με άφηνε να την βοηθάω και μου άρεσε παρά πολύ και σιγά σιγά άρχισα να μαγειρεύω μόνος μου και αγάπησα την μαγειρική από μικρός και αποφάσισα να κάνω αυτό που αγαπάω δουλειά μου.

 

Ποιές ήταν οι σπουδαιότερες εμπειρίες σου κατά την περίοδο των σπουδών σου στο Praxis;

Αυτό που μου έχει μείνει χαρακτηριστικά από της σπουδές μου είναι τα μαθήματα μαγειρικής που κάναμε γιατί βοηθούσαν όλα τα παιδιά και μαθαίναμε συνέχεια καινούργια πράγματα.

 

Τι θεωρείς ότι χαρακτιρίζει το Praxis ως επιτυχημένη επιλογή στην επαγγελματική κατάρτιση;

Το Praxis πιστεύω ότι έχει όλο το πακέτο δηλαδή σου δίνει της βάσεις σου μαθαίνει καινούργια πράγματα και σε βοηθάει στην εξέλιξη σου επαγγελματικά.

 

Ποιό πιστεύεις ότι είναι το πιο δυνατό σου προσόν σαν επαγγελματίας που απέκτησες μέσω των σπουδών σου;

 Πιστεύω ότι είναι η γνώσης που έχω πάρει από τους καθηγητές μου γιατί αυτές είναι που θα με κάνουν να ξεχωρίσω.

 

Τί θα είχες να προτείνεις σε κάποιον που θα ήθελε να ακολουθήσει το επάγγελμα σου;

 Αυτό που έχω να προτείνω είναι ότι το να γίνεις μάγειρας τα τελευταία χρόνια είναι πολύ της μόδας αλλά άμα δεν το αγαπάς πραγματικά δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις γιατί είναι ένα πολύ δύσκολο επάγγελμα .

 

Τι θα ήθελες να έχεις πετύχει επαγγελματικά σε 6 χρόνια από τώρα;

Αυτό που θα ήθελα να έχω πετύχει είναι να έχω μια δικιά μου επιχείριση η οποία να πηγαίνει πολύ καλά και θα μου άρεσε και παρά πολύ να γίνω καθηγητής μαγειρικής.

Καλωσόρισμα

Καλωσήρθατε στο ΙΕΚ PRAXIS, το πιο Ποιοτικό Εκπαιδευτήριο. Το ΙΕΚ PRAXIS διαθέτει Υπερσύγχρονες Εγκαταστάσεις, την πιο Δυνατή Ομάδα Εκπαιδευτών και σημαντικές Εταιρικές Συνεργασίες για την εξασφάλιση της πρακτικής άσκησης και την αποτελεσματική επαγγελματική προώθηση των αποφοίτων του.

Διαβάστε την γνώμη των επιτυχημένων Αποφοίτων μας, αποφασίστε με την βοήθεια των εξειδικευμένων Συμβούλων μας για το πρόγραμμα που σας ταιριάζει, επιλέξτε μία από τις 50 Δυναμικές Ειδικότητες του ΙΕΚ PRAXIS ή κάποιο από τα δεκάδες Εξειδικευμένα μας Σεμινάρια και κάντε ΣΗΜΕΡΑ την Πρώτη Πράξη της Επαγγελματικής σας Επιτυχίας!

Επικοινωνία